Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20060817102237306
Nevarne spolne navade mladih

četrtek, 17. avgust 2006 @ 10:22 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Raziskave kažejo, da je priložnostni seks med najstniki zelo razširjen, predvsem pa tudi nevaren, saj večina ne uporablja kondomov. Zelo malo se jih tudi boji spolnih bolezni.

Rezultati raziskave o spolnih navadah mladih, ki so stari od 16 do 24 let so pokazali, da jih je 30 odstotokov imelo prve spolne odnose pred polnoletnostjo, 38 odstotkov pa jih pri tem ni uporabilo kondoma. Razlog za to je pri 44 odsotokih vprašanih bilo dejstvo, da so punce za zaščito uporabljale kontracepcijske tabletke, zato jim ni bilo treba kondoma. Drugi najpogostejši odgovor za neuporabo kondoma (17 odstotkov) pa je bila prevelika vinjenost.

Od 20.000 mladih, ki so bili vklučeni v raziskavo, jih je 57 odstotokov vsaj enkrat imelo razmerje za eno noč, 43 odstotkov pa je imelo najmnaj šest različnih spolnih partnerjev.

Največja skrb, povezana s spolnostjo, je pri mladih nosečnost (41 odsotokov), kar za polovico manj pa se jih boji spolno prenosljivih bolezni.

Martyn Ward, generalni direktor Durexa, ene najbolj znanih blagovnih znamk kondomov, je dejal: "Ti rezultati kažejo, da je treba še bolj opozarjati na nevarnosti nezaščitenega seksa. Še posebej je treba izpostaviti pomen uporabe kondoma, ki je tudi edini način preprečitve širjenja spolno nalezljivih bolezni, kot tudi nezaželene nosečnosti."
www.dnevnik.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20060817102237306Domov
Powered By GeekLog