Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20051103222149969




Poroka je greh

petek, 4. november 2005 @ 06:21 CET

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Renato Korošec

Zanimajo me komentarji bralcev.

Spoznal sem, da je najbolj pogost »greh«, iz katerega izhajajo pogosta nasilja tega sveta v današnji družbi, biti poročen. In po možnosti cerkveno. »Greh« smatram zato, ker si vezal in odtujil drugim to, kar ne more biti vezano. Vezanost je izvor vsega zla.

Žensko, ki si jo poročil in si jo drugim odtujil, da se ne morejo ljubiti z njo, je egoizem prve vrste, ki izhaja iz živalskega sveta, da smeš z njo seksati samo ti. Smo ustvarjeni kot popolnoma svobodna Nebeška bitja in če ti je neka všeč in ti njej, se smeta ljubiti do Nebeških višav in to brez vsakega občutka slabe vesti.

Vendar, ker si pri podpisu zakonske zveze izrekel usodni »da«, se moraš držati pravil, ki si jih podpisal. S tem bi pri prekršitvi pravil dobil slabo vest. Tej manipulaciji občutka krivde se izogneš tako, da se ne poročiš. Nova doba nam je prinesla, da je sklepanje zakonskih zvez v naglem izumiranju in se namesto njih sklepajo dogovorjena duhovna partnerstva, v katerih je smiselno vztrajati le, dokler oba duhovno rasteta. Duhovno partnerstvo naj bo sklenjeno in vodeno po božanskih zakonih na višji duhovni ravni s ciljem duhovne povezave in enosti z vsemi ljudmi in bitji.

18 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20051103222149969







Domov
Powered By GeekLog