Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20051019220413900
Mednarodna akcija za odpravo revščine

sreda, 19. oktober 2005 @ 22:04 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Spostovani!

Mednarodna akcija za odpravo revščine se nadaljuje in naslednji dan belih trakov ( White Band Day) bo10.decembra.

Svetovna kampanja, pri kateri smo bili prisotni tudi v Sloveniji s prireditvijo podporni koncert za Live 8 v Ljubljani 2.julija 2005, je dosegla prve rezultate z odpisom dolgov 18 najrevnejšim državam ter s pogovori o ukinitvi subvencij kmetijstvu in pravičnejšemu gospodarstvu, a je še veliko potrebno postoriti, zato se v vedno več državah ustanavljajo platforme koalicije za odpravo revščine.

Novost - Bob Geldof je objavil, da bo posnetek Live 8 koncertov po svetu izšel na DVD-jih v začetku novembra, z nakupom pa se bo zbral denar za projekte njegove humanitarne organizacije Band Aid Trust v Afriki in drugod. Tudi v Sloveniji je nekaj posameznikov in organizacij izrazilo željo po nadaljevanju akcije, kjer bi poleg ozaveščanja na probleme revščine lahko zbrali finančna sredstva za konkretne projekte v državah v razvoju.V stiku sem tudi z mednarodno mrežo te akcije, kjer so me tudi vprašali, če se bomo v Sloveniji pridružili decembrski akciji.

Pred kratkim sem posnel nekaj pesmi, pripravljam pa izid glasbenega CD-ja s pesmimi s pozitivnimi sporočili-projekt Indigo Angel v sklopu Make Poverty History( Naj revščina postane preteklost). Pripravljen sem prve pesmi promocijsko ponuditi na Cd-ju za našo akcijo White Band in za zbiranje sredstev za konkretne humanitarne projekte. Na ta način sem zbral s svojim prejšnjim avtorskim Cd-jem nekaj sredstev za pomoč otrokom na Sumatri po cunamiju, na ta način pa tudi Bob Geldof z Live 8 zbira sredstva za svoje projekte.

Vse zainteresirane za nadaljevanje projekta Make Poverty History/ White Band Day ( tiste, ki ste že sodelovali v juliju in tiste, ki še niste ), vabim na sestanek v četrtek 20.10. ob 18h v kavarni hotela Slon.

Tema sestanka:
-pregled in ocena nase akcije v juliju
-kampanja v svetovnem merilu in izkusnje drugih skupin
po svetu
-konkretni predlogi za sodelovanje Slovenije in zainteresiranih organizacij in posameznikov 10.decembra na White Band Day ter pripravo dogodkov in akcij že od novembra dalje.

Lep pozdrav,

Robin Dewa, Stik603, za akcijo White Band Day v decembru,(GSM: 051 606 847)

P.S.: Pomembno je, da se sestanka udeleži vsaj eden predstavnik posamezne organizacije

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20051019220413900Domov
Powered By GeekLog