Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20050915220007694
Kako se srečen dan začne

torek, 31. januar 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: titanic

Vsako jutro je kot nepopisan list papirja, od nas pa je odvisno, kaj bomo nanj napisali.
Odločitev je naša: ni pomembno s katero nogo vstanemo, kaj nas boli, kakšne obveznosti nas čakajo. Pomembno je to, da se odločimo, da bomo danes srečni, da bomo delali kaj so naše dolžnosti in da bomo uživali v vsakem trenutku, ki nam ga je Bog poklonil.

Ne pozabimo na hvaležnost. Dan se lepo začne, če preden vstanemo z mislimi objamemo vse, ki jih imamo radi, vse, s katerimi živimo in katerih naše oko ne more doseči. Hvaležni bodimo njim, da jih imamo, ter Bogu za priložnost, ki nam jo je dal, da naredimo vse kar se od nas pričakuje in kar želimo sami. Hvaležni smo lahko za veliko stvari, ki jih imamo, ki jih drugi nimajo, za veliko stvari, ki smo, ki drugi niso, ter za veliko lepih občutkov, ki jih poklonimo sebi, ko z zaupanjem stopimo v nov dan, v dan, ki nam ga je poklonil On.

Dan, ki je pred nami kot nepopisan list papirja naj se začne spokojno z ljubeznijo v srcu, z nasmehom na obrazu. Vsakogar, ki ga bomo srečali in pozdravili, se zavedajmo, da je v njemu Bog, nasmehnimo se mu prijazno, ter ga morda pri pogovoru pohvalimo. Ni pomembno kaj ga pohvalimo, pomembno je, kaj nam pride na misel, ko ga gledamo, čutimo in se z njim pogovarjamo.

Vsak sliši rad pohvalo, polepšajmo dan tudi drugim tako, da jih pohvalimo. Razveselimo ljudi, saj možnosti je ogromno. Nekaterim je dovolj le nasmeh, drugi potrebujejo milijone. Ni pomembno, važno je, da dajemo tisto, kar imamo. Ni pomembno, da ima to veliko vrednost. Lahko je zastonj, kot je nasmeh, pozdrav in lepa beseda.

Ljudje so zadovoljni in hvaležni, ker jih opazimo s tem, ko jih pohvalimo. Vse tako hitro mine, zakaj nebi polepšali dan, nekomu s tem, da mu namenimo nekaj, kar potrebuje.

Lahko je to pozdrav, nasmeh, pohvala, pozornost na drugačen način.
Velikokrat rečemo »rad te imam« ljudem, ki jih imamo radi. Naj ne bo to samoumevno.
Pomislimo, kako lahko razveselimo osebo, ki jo imamo radi, na način, ki bo enkraten in neponovljiv. Iskrena ljubezen bo sigurno našla način in plodna tla, kjer bo zraslo iz semena nekaj velikega.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20050915220007694Domov
Powered By GeekLog