Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20050810221329709
Peacehiker - pot okoli sveta 8.del

petek, 19. avgust 2005 @ 06:13 CEST

Uporabnik: Pozitivke

24.07.2005 - Latinska Amerika se zaključuje
POGLAVJE LATINSKE AMERIKE SE BLIŽA KONCU

Kar prehitro se je končalo raziskovanje lepot Chiapasa in Oaxace. O indijancih, Zapatistih in Mara Salvatruche imam več vprašanj kot odgovorov.

V ponedeljek sem iz San Cristobala prispel v Las Margaritas, kjer me je gostila prijazna družina. Od tam sem šel v hribovito džunglo La Candona, enega najlepših delov Mehike s kruto in krvavo zgodovino in sedanjostjo. Od blizu sem se spoznal s Zapatizmom in pustil pismo za Subcomandante Marcosa.

V sredo sem skupnost zapustil in enemu Zapatistu pomagal zbežati do Tuxtle Gutierez, kjer sem se naslednji dan srečal z oznanjevalci Kristusovega evangelija, ki tega niso uspeli pokazati z dejanji. Celo pot že opažam, da ljudje, ki me sprejemajo v svoje hiše, dajejo hrano ter prevoz, ne govorijo veliko in ljudje, ki govorijo o Bogu in Kristusu, velikokrat svojega sporočila ne pokažejo z dejanji.

Za obisk Mara Salvatruche ni bilo več časa, prav tako ne za Palenque in Cañon Sumidero. V sredo sem praznoval prvo obletnico. Na cesto proti neznanemu sem se odpravil 20. julija, 2004.

Včeraj sem izgubil snemalnik z vsemi reportažami, tako da vam do nadaljnjega ne obljubim zvočnih posnetkov. Do takrat poslušajte vse stare posnetke na www.matejsedmak.com.

Da bi potešil svojo radovednost in raziskovalni duh, bi moral v Chiapasu ostati vsaj še nekaj mesecev. Želel sem si iti globoko v džunglo La Candona, se naučiti jezika Toholaval ter živeti in delati nekaj časa v skupnosti staroselcev, se učiti kako komunicirati s kamni, drevesi in živalmi ter pogledati svet iz drugega zornega kota.

Vendar ne morem vedeti in izkusiti vsega naenkrat. Zdaj je čas, da počasi zaključim poglavje Latinske Amerike in grem na potep po Aziji ter pridem domov dovolj zgodaj, da lahko nadaljujem s študijem.

Naučil sem se že dve japonski pisavi – Hiragana in Katakana, manjka mi še nekaj tisoč znakov abecede KANJI, pogovorno znanje japonščine in seveda... letalska karta.

Spet sem v Mexico City-ju, med čudovitimi spomini in med tolikimi dobrimi prijatelji.

Jutri grem (spet) tečnariti na Japan Airlines.

Hvala za vaše emaile. Zelo sem vesel vsake slovenske besede.

Iz Mexica,

Matej Sedmak
Peacehiker
www.peacehiker.com
peacehiker@gmail.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20050810221329709Domov
Powered By GeekLog