Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20050502215929145
V osmih letih zakona brez seksa

ponedeljek, 2. maj 2005 @ 21:59 CEST

Uporabnik: Pozitivke


Nekemu nemškemu paru, ki ni mogel imeti otrok, so na kliniki za oploditev svetovali, naj poskusita s seksom.

Par je po osmih letih zakona obiskal kliniko, na kateri so zdravniki ugotovili, zakaj še nimata otrok. V življenju namreč še nista imela spolnih odnosov. Na univerzitetni kliniki v Lübecku so povedali, da še niso slišali za tak primer, kaj šele, da bi to doživeli.

Zdravniki so naredili teste in ugotovili, da sta oba, tako moški kot ženska, plodna in da zaradi tega ne bi smelo biti nobenih težav pri zanositvi. Ko pa so ju vprašali, kolikokrat tedensko imata spolne odnose, sta jih samo debelo pogledala in vprašala, kaj mislijo s tem vprašanjem.

Tiskovni predstavnik klinike je povedal, da pri tem slučaju ne gre govoriti o prizadetih ljudeh, saj sta oba normalna, a sta bila vzgojena v strogem verskem prepričanju in se enostavno nista zavedala, tudi po osmih letih zakona ne, kaj je spolnost in kako jo sploh prakticiramo.

30-letna ženska in njen 36-letni mož zdaj obiskujeta seksologa, ki jima predava o spolni vzgoji in samem prakticiranju spolnosti, medtem ko zdravniki delajo raziskavo, koliko je takih parov, ki o spolnosti ne vedo ničesar - tako kot nesrečnika.

(prispelo po E-pošti)

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20050502215929145Domov
Powered By GeekLog