Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20050327132922157
Moški mačizem

torek, 28. marec 2006 @ 06:29 CEST

Uporabnik: Igor Petek

Legenda o moških, ki jim je samo do tega, da se »izpraznijo«, že nekaj časa ne velja več. Vendar, namesto da bi začeli graditi svetlejšo seksualno prihodnost na teh temeljih, se dogaja ravno nasprotno, moški in ženska začenjata novonastalo situacijo izrabljati.
Z obzirom na razliko med moškim in ženskim telesom, nikogar ne preseneča, da vsak spol igra svojo igro v postelji. Kot vemo, v večini primerov moški lažje doživijo orgazem kot ženske. Poleg tega je po več stoletjih, v katerih je bila ženskam prikrajšana pravica do seksualnega zadovoljstva, zdaj napočil čas, ko se od moškega pričakuje, da bo popravil svoje krivice, ki so jih vkoreninili že davni predniki. Danes lahko rečemo, da spolna neenakost ni več prisotna v tako velikem obsegu.
Pa vseeno…ali se vam včasih ne zdi, da so moški danes pod večjim pritiskom v spolnosti, medtem ko ženske dobivajo vedno večjo svobodo v spolnosti? Ali če rečemo takole: Kadar se ženska pritožuje, da je seksala z nekom, ki je končal že po dveh minutah, dobi odgovor »kakšna zguba, dobi si boljšega tipa, ki zdrži več«. Če pa na primer moški potoži, da mu je bilo neprijetno žensko zadovoljevati oralno zaradi neprijetnega vonja v njenem mednožju, pa čeprav si je ženska to želela, ponavadi dobi odgovor: »Kako lahko kaj takšnega govoriš? Pokaži malo spoštovanja do ženske«.

Torej lahko govorimo o tem, da čas, ko smo govorili, da je ženska samo spolni objekt za moško zadovoljstvo, že zdavnaj mimo. Danes moškega še kako skrbi, ali mu bo uspelo zadovoljiti partnerko. Nemalokrat je zaradi tega potem pri spolnem odnosu res neuspešen. In če se to ponovi večkrat, lahko pride do resnih trajnih psihičnih posledic. Še huje je, če izve iz druge roke, kako neuspešen je bil v postelji. Nekatere ženske zelo rade izkoristijo takšne moške neuspehe in o tem zaupajo prijateljici, ta pa naprej drugi prijateljici in zadeva se naglo razve. Čeprav pri teh opravljanjih tudi moških ne smemo nikakor izključiti. Če se moškemu to dogaja v trajnih zvezah, ponavadi to ostane med partnerjema, vendar pa se takšen odnos prav zaradi tega lahko začne vidno krhati.

Da pa ne bom pisal samo o moškem strahu pred neuspehom, lahko rečemo, da je ta večkrat prisoten tudi pri ženski. Ženske pa se obremenjujejo s čisto drugačnimi skrbmi. Medtem ko se moški obremenjuje s tem, ali je dober ljubimec, ali je njegova »moškost« dovolj velika, imajo ženske največkrat pomisleke o tem, ali izgledajo dovolj dobro, skrbi jih, če bo moški opazil celulit, pa čeprav se ljubita v mraku. Seveda je to bolj prisotno v takšnih enonočnih seansah in pa na zečetku partnerskega odnosa.

Zato lahko rečemo, da je vse veliko lažje, če se ljubite s stalnim partnerjem in to s takim, ki vas osrečuje na vseh nivojih in ne le v postelji. In če v postelji niste povsem zadovoljni, to povejte partnerju. Mogoče tudi on ni povsem zadovoljen z vami. Pri tem pazite, da ne boste cinični in da ne poškodujete partnerjevih čustev. Nikoli pa te probleme ne izpostavljajte v družbi, ker se kar hitro lahko zgodi, da boste s tem resno ogrozili svoj partnerski odnos. Poskušajte zgladiti nesoglasja z iskrenim razgovorom in ne bodite pri tem zlobni ali pokroviteljski.

4 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20050327132922157Domov
Powered By GeekLog