Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20050227133346210
Feng Shui: arhitekt Jože Plečnik

petek, 4. marec 2005 @ 06:05 CET

Uporabnik: Mirza FENG SHUI

Ali je selitev res nujna ?

Nujno selitev, zaradi prisotnega Jin Jang ne ravnovesja v hiši, sta morala narediti tudi zakonca, ki sta živela na Dolenjskem. Videti sta bila brez življenjske energije in nezadovoljna, očitno je še nekaj manjkalo.

Energije okrog, in v njunem stanovanju so bile še slabše od prejšnjega primera (glej prejšnji članek). Moja reakcija in vprašanje samemu sebi, ko sem od daleč (približno 200m) videl velik kompleks stanovanjskih blokov in mesto mnogih stanovanj, je bilo:

"Pa ne stanujeta menda ravno tam!?"
In odgovor je bil: "Ja, žal tukaj stanujeta!"

Energetsko slabših bivalnih prostorov do tedaj še nisem videl. Detaljna analiza in Feng Shui elaborat, nista bila sploh potrebna.
Moja osnovna naloga je bila, dati naslednji nasvet:
Pazljivo sporočiti o nujni selitvi, sicer je lahko njuno splošno in zdravstveno stanje še slabše.

Previdno in postopoma, vendar odločno ter proti koncu pogovora, sem jima svetoval resnično nujno zamenjavo stanovanja z drugim in seveda energetsko boljšim. Po nekaj mesecih intenzivnega iskanja novega doma, sta uspešno izpeljala zamenjavo.

V tem primeru je lepo poudariti, da sta oba zakonca bila zelo ozaveščena o energijah na sploh. Skupaj sta v preteklosti obiskala kar nekaj predavanj in delavnic, bodisi mojih ali pri kakšni drugi sorodni temi v svetu ezoterike, ki obravnava skrite energije, harmonijo, ravnovesje, ubranost in notranji mir.

To pomeni, da sta tudi sama na nek način intuitivno vedela, da nekaj v stanovanju ni dobro, ker sta se večkrat skregala, tudi vpričo mene, skoraj za nič. Oba sta bila že nekaj časa brez službe. Zunanji energetski vplivi so bili prisotni vendar skriti ter se jih marsikdo ne zaveda ali jih zanemarja.

Potrditev informacij iz njunega »naslova« intuicije, in piko na »i« za odločno in nujno spremembo, sta dobila, ko sem jima svetoval:
Da morata zelo nujno zamenjati stanovanje!

Super, da sta želela slišati in sprejeti Feng Shui nasvet.


Nevarna smreka!

Naslednji primer moje Feng Shui analize iz nekega vročega poletja in nasveta za družino iz Gorenjske je resnično zanimiv. Na njihovi parceli, samo nekaj metrov stran (beri: preblizu!) od njihove stare kmečke hiše, je stala mogočna in košata, več kot deset metrov visoka smreka. Bila je res lepa.

V glavi mi je zopet zabrnel že tolikokrat na predavanjih in v intervjujih povedani in tudi napisani rek: Beži od smreke, ogibaj se hrasta, poišči lipo, najdi brezo! In tukaj zopet zagledam to, življenjsko nevarno drevo.

Mož je pripovedoval, da je smreko posadil že kot otrok in tam raste več kot štirideset let. Previdno (zopet!) sem poizvedoval, koliko mu pomeni tako čudovito drevo. Povedal je, da ogromno.
Čez nekaj časa sem se opogumil in mu tiho predlagal, da kmalu začne »ločitveni« postopek od mogočne lepotice, ker jo je nujno treba odstraniti.
Od začetka se je zelo uprl. Potem je nekoliko »ranjen« (duhovno) rekel, da bo šel skozi lastni postopek poslavljanja in da bo to trajalo nekaj časa.
Bilo mi je neprijetno, toda vztrajal sem: moral sem ga znova opozoriti, da je to res nujno in naj ta svoj čustveno intimni del ločitvenega postopka nekoliko pospeši in skrajša, da postaja zelo resno!

Žal, njegov proces sprejemanja odločitve o žaganju smreke je trajal predolgo.
Srečali smo se sredi decembra isto leto. Gledal me je in gledal, in je nekaj časa kar molčal. Končno je s preveč resnim ter otožnim glasom začel svojo zgodbo:

»Smreko je podrl močan veter ob zelo hudem neurju«, je rekel.
»Na srečo, padla je mimo hiše. Energije so naredile svoje«, je žalostno dodal.

Srepo je gledal nekaj časa, nekam skozme, ter počasi odšel s sklonjeno glavo, zatopljen v oni svet, ki je onkraj tega navadnega vsakdana. Kako čuteč je ta človek.


Feng Shui elaborat kmečke hiše z življenjsko nevarno smreko, Geomantični zemljevid (The Flying Stars), je pokazal tako imenovano »Specialno karto« in sicer, Kombinacijo deset, ki kaže čudovito energetsko sliko v hiši.

Mnogo koristnih Feng Shui modrosti se nahaja prav v specialni karti. Na tak način je izražena človeška zavest o obstoju nevidnih večplastnih energij, ki ponujajo ubrane energije v bivalnem prostoru. Leto izgradnje hiše je med dvema svetovnima vojnama!? Čudovito obdobje!!


Arhitekt Jože Plečnik (1872 – 1957)

Zgoraj omenjena stara kmečka hiša je zgrajena v zlatem obdobju moderne arhitekture v Sloveniji. To je čas življenja gospoda, ki je bil zelo, zelo posvečen svojemu delu.

Postal je svetovno priznan strokovnjak. Pred kratkim, v zadnjem času so bile pomembne razstave v Parizu, Londonu, Madridu in Ljubljani. Videli smo makete, ki so narejene kot predloga za končni izdelek mnogih njegovih zgradb v arhitekturi po celi Evropi.

Umetnik v arhitekturi in pedagog Jože Plečnik, je bil intuitivni fengshuist, kot sem prebral v neki literaturi.

To je največji slovenski izvozni »artikel«, je rekel vodič v Plečnikovem muzeju v Ljubljani. Muzej obiščejo ljudje iz celega sveta: Japonske, Avstralije, Amerike, Kanade, Evrope…
Želijo videti delovno mesto in hišo človeka, ki je pridno in trdo delal sedem dni v tednu.

Gospod Plečnik je samo ob nedeljah delal do 12.00 ure, ostale dneve pa cel dan. Bil je zelo posvečen prav arhitekturi. Njegova dela po vsej Sloveniji in Evropi »govorijo« sama o resnični posvečenosti.

Ljubljana še zmeraj ima svojo »dušo« zahvaljujoč tudi Plečniku. Zato "Plečnikova Ljubljana" deluje kot magnet in je cilj mnogih turistov, kvalitetno najvišji dosežek v Sloveniji: tromostovje, glavna tržnica, obale Ljubljanice in Gradaščice, Križanke, NUK, promenada do Cekinovega gradu v Tivoliju, Navje, Žale...

Tu je izpolnjen osnovni namen in definicija Feng Shui:

Naj bo lepo, ker Qi energija oplemeniti in obogati lepo urejen prostor v katerem je bivanje zelo prijetno in naravno.

Mirza

www.fs-mirza.bled.eu.org

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20050227133346210Domov
Powered By GeekLog