Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20050208233750327
Feng Shui je narejen zlahka - 4

torek, 8. marec 2005 @ 06:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Marjan Predanič

[2a] Drugi nivo: Feng Shui Črne Sekte

Feng Shui Črne Sekte je sestavljen iz dveh delov: Tibetanskega Budizma in Feng Shuija. To šolo Feng Shuija, ki izvira iz Tajvana, je vpeljal bister mož po imenu Lin Yun.

Lin Yun trdi, da obstajata dva dela Feng Shuija: logični del in nelogični.

Logični del je spretna prilagoditev “Šole osmih življenjskih področij”. Edina razlika je, da ne uporablja kompasa. On trdi: ”Kompas imam v srcu.”

Vhodna vrata vedno predstavljajo “Področje kariere.” Ni pomembno ali je hiša obrnjena na sever ali jug, ali v katerokoli smer. To je zelo bistro, ker je tako rešen problem določitve čelne strani hiše, kar je včasih malo težje.

Določiti vhodna vrata za področje kariere je v bistvu razumsko. Ker trigram vode predstavlja modrost, ne bo nihče izpodbijal dejstva, da je modrost bistvena za uspešno kariero. Pri Feng Shuiju so vhodna vrata najpomembnejši del hiše. To je tudi najbolj aktivni del hiše, ki sprejema največ yang energije. Torej je to področje opravičljivo označeno za področje kariere. Ostalo je samo logična posledica.

V Šoli Osmih Življenjskih Področij, sem razložil rahlo povezavo osmih življenjskih področij z Ba Gua diagramom. Ta razlaga drži tudi za Črno Sekto in Ba Gua diagram. Ta del učenja Črne Sekte je bistra izboljšava Šole Življenjskih Področij.

Lin Yun trdi, da je transcendentalni del Feng Shuija celo močnejši kot pa logični del. Če to poenostavimo, bi se glasilo: Transcendentalnost je močnejša kot Feng Shui. V bistvu Feng Shui ni magija, zato ne moremo pričakovati, da bomo z uporabo Feng Shuija, spremenili naša življenja čez noč. Transcendentalnost, če to verjamete, lahko. Nimam komentarja.

Ta nivo Feng Shuija ima ogromno pripadnikov. Biti popularen, pomeni biti uspešen. Biti uspešen pomeni biti zaslužen. To so dobra izhodišča, katera bi morala privzeti druge šole Feng Shuija, da bi lahko bile poznane/uspešne.


Tretji nivo: San He šola

Če je »Šola osmih hiš« rezultat “igre s trigrami”, potem je San He šola rezultat “igre z nebeškimi in zemeljskimi energijami”. Mnogo ljudi zmotno enači Šolo osmih hiš kot del San He šole, vendar je to daleč od resnice.

San He v literarnem prevodu pomeni “tri enotnosti” ali “tri kombinacije”. Celotna šola San He temelji na štirih skupinah “trikotnih kombinacij”, ki obstajajo znotraj “dvanajstih zemeljskih energij” (pri nas jih poznamo kitajski živalski zodiak). San He šola se direktno nanaša na te štiri trojnosti.

Štiri skupine kombinacij so poznane kot “okvirji”. Ti štirje okvirji so:

San He

Energijski okvir

Podgana, zmaj in opica

= okvir vode

Zajec, koza in svinja

= okvir lesa

Tiger, konj in pes

= okvir ognja

Vol, kača in petelin

= okvir kovine

Dvanajst zemeljskih energij označuje tudi dvanajst življenjskih stopenj teh štirih energij. Te stopnje so:

[1] rojstvo
[2] okopati po rojstvu
[3] oblačenje
[4] odraslost
[5] višek
[6] pešanje
[7] bolezen
[8] smrt
[9] pokop
[10] izginitev
[11] zarodek
[12] razvoj

Če dodamo osem nebeških energij (deset nebeških energij brez Wu – yang zemlja in Ji – yin zemlja) in štiri kotne trigrame (Qian, Gen, Xun in Kun, kateri so nameščeni na SZ, SV, JV in JZ) dobimo 24 “gora”. Tako dobimo 6 hiš vode, 6 hiš ognja, 6 hiš lesa in 6 hiš kovine. Vsa razporeditev vrat, ognjišča, spalnic, postelj, itd. je prirejena glede na položaj “gora”. Obstajata dve skupini San He šole. Ena skupina uporablja zadnjo stran hiše za določitev tipa hiše, druga skupina uporablja čelno stran hiše za določitev tipa hiše. Seveda sta rezultata točno nasprotna.

Mojster Jiang Da Hong je bil velik nasprotnik te šole. Mojster Shen Zu Reng iz Qing dinastije je intenzivno študiral to šolo mnogo let preden se je odločil študirati Leteče zvezde. Kasneje je trdil, da je bila to največja napaka v njegovem življenju, da je zapravil toliko časa za to šolo (San He), ki se je izkazala za neuporabno.

Trenutno ni nobene uporabno napisane knjige, ki bi predstavila učenje San He šole na logičen način. Razlog je preprost, ker pač tak način ne obstaja.
Dodatne informacije na e-mail:
MARJAN PREDANIČ
ali GSM: 031/292-548.


Nadaljevanje prihodnji torek

Feng Shui je narejen zlahka - 3

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20050208233750327Domov
Powered By GeekLog