NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 01-okt
 • Program za otroke in šole 2020/21

 • petek 02-okt
 • 20. Festival za tretje življenjsko obdobje

 • nedelja 04-okt
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • sreda 07-okt
 • Strokovni posvet Knjiga. Znanje. Razum

 • petek 09-okt
 • 3 Mednarodni festival Čili in Čokolada

 • nedelja 11-okt
 • Ko se imaš rad...

 • torek 13-okt
 • Pogumne punce soustvarjanje plesne predstave

 • sreda 14-okt
 • Magični nakit

 • petek 16-okt
 • (Ne)znano Trnovo- brezplačno vodenje v Ljubljani

 • nedelja 18-okt
 • Nedelja v MAO: Od matrice do igrače

 • torek 20-okt
 • Naslov pride zadnji

 • sreda 21-okt
 • Jama, reka, gozd tam pa straši

 • četrtek 22-okt
 • 23. Pripovedovalski festival

 • sobota 24-okt
 • Na obisku pri mojstru Plečniku

 • ponedeljek 26-okt
 • Ura pravljic v Knjižnici Jurij Vega

 • sreda 28-okt
 • Ura pravljic v Knjižnici Bežigrad

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Feng Shui: Petelin nam bo pel v letu 2005   
  ponedeljek, 20. december 2004 @ 06:18 CET
  Uporabnik: Mirza FENG SHUI

  * Horoskop in astrologija

  Kitajsko leto 2005 je Petelinovo

  Kitajsko Novo leto se začne 9. 2. 2005

  Po kitajskem zodiaku ali živalskem dvanajst letnem krogu, leto Petelina traja približno eno leto, natančno do 29. 1. 2006.

  To je osnovna razlika od našega, zahodnega pogleda na letni zodiak, ki traja en mesec. Oba zodiaka, kitajski in naš, se skladno dopolnjujeta in sta zelo koristna in dobrodošla informacija za lažje celovito spoznavanje sebe.

  Osnovno pravilo je, da se Novo leto na kitajskem, vedno začne po drugi mladi Luni, po zimskem sončnem obratu.

  Po teoriji Pet tokov Jin in Jang, pripadajoča energija Petelinu je energija elementa Kovine 7.

  Osebe rojene v letu Petelina bodo imele dobro in koristno leto 2005. Po zakonitosti trikotnika v kitajskem zodiaku je leto 2005 tudi dobro leto za osebe rojene v letu Vola/Bivola in Kače.

  Osebe rojene v letu Mačke/Zajca, pa morajo biti zelo previdne, ker je to za njih zelo zahtevno in težko leto. Lahko se v letu dominantne energije Petelina naučijo, da uživajo v življenju in da pustijo svoje kvalitete na površini torej, ne vedno odločujoče.

  Po drugi strani, če upoštevamo letno ciklično obdobje energij, potem lahko rečemo, da je leto 2005, modro–zeleno leto. Dominantna je energija elementa velikega Lesa 4, ki je v magičnem kvadratu Lo Šu v sredini.

  Torej, koristno bo, da se oblečemo v zeleno–modro kombinacijo in sicer v temnih odtenkih. Tako bomo v harmoniji z energijo okolja, katerega ozračje je izpolnjeno z energijo elementa Lesa 4. Tako bomo naši intuiciji zlahka prisluhnili.

  Na ta način je povečana tudi možnost našega dobrega finančnega rezultata, ker smo pritegnili energijo blaginje, bogastva, blagoslovov in denarja.

  Vendar je potrebno opozoriti, da morajo biti osebe pri katerih je dominantna energija elementa Prsti, pozorne pri modro–zeleni kombinaciji, da ne pretiravajo z velikimi površinami oblačil v teh barvah, morda kakšen detajl, kot tudi naj ne pretiravajo biti dalj časa v takšnih oblačilih, nekaj ur ali en dan največ.
  Koristno je biti pozoren tudi pri teksturi na oblačilih, ki je v vertikalnih črtah.
  In seveda materialu, ki je les, bambus, protje, rogozovina in papir.

  Opozorilo velja tudi za osebe pri katerih je dominantna energija elementa Kovina, čeprav v manjši obliki, kot to velja za osebe dominantne energije elementa Prsti.

  Znano je, da modra barva pomirja, zelena pa zdravi in pomirja.

  Petelinov trikotnik v zodiaku sestavlja skupina intelektualcev, ki vidijo le drug drugega in sicer: Petelin, Kača in Vol/Bivol.
  Osebe rojene v letu Petelina, so praktičnega duha, samozavestni in zelo vztrajni. Za njih je značilen močan občutek dolžnosti in smisla, kot tudi obstojnosti.
  V borbi za zmago, pazljivo planirajo svoje poteze.
  Glede njihovega skupnega odnosa, Petelinu Kača da prefinjenost. Vol/Bivol Petelinu da obstojnost v naporih. Po drugi strani, Petelin prikazuje Kači kako se manifestirati. Vol/Bivol pa uči, kako se več izkazati. Kača uči Vola/Bivola, kako biti bolj privlačen, on pa njej prikazuje, kako biti vztrajen.


  Petelin in Zajec/Mačka!

  Rojeni v znaku Petelina, so nezdružljivi z rojenimi v znaku Zajca/Mačke!

  Zodiakalni znaki, ki se v krogu nahajajo nasproti drug drugemu, niso kompatibilni, saj so zelo različni. Med njimi obstaja največ naboja, kar bo verjetno povzročilo, da se medsebojno pritegnejo. Ta odnos je dinamičen, vendar tudi poln obratov in napetosti, ki so značilne za različne miselnosti.

  Ravno zaradi tega njihov odnos Kača – Prašič, Petelin – Zajec/Mačka in Vol/Bivol – Ovca/Koza, zahteva veliko dela na usklajevanju in uravnovešanju različnih impulzov in želja.
  Zaradi nabitih čustev, njihova zveza se naglo začne in isto tako se konča. Zajec/Mačka težko razume Petelinovo obsedenost s seboj. Zajec/Mačka ima rad/a svoj mir in si želi povprečno in umirjeno življenje. Petelin se rad kaže in je nagnjen dramatizaciji. Petelin lahko čuti, da ga Zajec/Mačka omejuje in ovira. Zajec/Mačka lahko dobi občutek, da mu Petelin črpa energijo in ovira njegov mir.


  Ljubezen

  V Petelinovem znamenju rojenim ljudem je usojeno čustveno bogato življenje. Ženske so pogosto prirojeno spolno privlačne. Ljubezen ima pri mnogih najvišjo prednost. Včasih prezrejo pripravne strani razmerja in potem imajo težave.

  Njihova lastnost jim olajša pot v ljubezenskem življenju, čeprav težko dosežejo pravo ljubezensko srečo, saj so po naravi nezvesti.

  Ko končno le srečajo pravega partnerja, se čez noč spremenijo in postanejo vzor zvestobe in nežnosti. Šele tedaj izkažejo vso svojo vrednost. Nič več niso spremenljivi in muhasti, saj jim končno ni treba več igrati vloge, v katero še sami niso povsem verjeli.

  V ljubezni jih vodi zdrava pamet. Čeprav so za pripadnike nasprotnega spola privlačni, so izbirčni glede svojega partnerja. Družinske dolžnosti znajo prevzeti nase in tako partnerja razbremeniti.

  Petelin in Kača sta odličen par, urejena in moderna, ekscentrična in nenavadna.
  Petelin je odprt in pripravljen na zabavo, Kača pa potrebuje čas za ocenitev situacije in okoliščin. Dejstvo je, da je Kača bolj komplicirana od Petelina in da njegova direktnost in iskrenost njej ne odgovarjata, kot tudi njemu njena kompliciranost in izogibanje resnici. Za napredek njunega odnosa, Kača od Petelina mora naučiti biti odprta. Petelin se od Kače lahko nauči taktizirati in dati smisel vsemu.

  Petelin in Vol/Bivol sta odličen par in lahko živita srečno. Razumeta se in si ugajata.
  Petelin vnaša radost in brezskrbnost v odnos. V tej zvezi Petelin od Vola/Bivola uči stabilnosti, kljub težavam, kot tudi, da se zaupanje ne upošteva, temveč se gradi le z lastnimi aktivnostmi.
  Vol/Bivol od Petelina uči, da temeljno zajame v razumevanju sebe in tako razvije varnost.


  Lastnosti Petelina

  Najbolj pripravni so, gmotno najbolj vešči izmed vseh značajev. Niso tako razumski ali pametni kot nekatere druge osebe, zato pa imajo navadno zelo močno zdravo pamet in sposobnost urejanja. Imajo veselo in dejavno naravo.
  So modno osveščeni in se oblačijo z okusom. Vešči so v medčloveških odnosih in nastopajo kot mirovniki ali posredniki v skupinskih sporih. Imajo ukazovalen značaj. Privlači jih razkošno okolje in radi obedujejo zdoma.
  Dobra govorniška sposobnost, je pri osebah s tem znakom ključ do uspeha. Odlikujejo se pri delu in dobro ravnajo z denarjem. Nadrejeni jih pogosto opazijo in so povišani na pomembne položaje. Njihove izjave so vedno vzvišene, kot bi pripovedovali same modrosti, pri tem pa jih ne zanimajo odzivi okolice, saj za medčloveške odnose niso posebno občutljivi. Vedno si želijo vodilnih mest, da bi lahko vladali. Zdijo se vzvišeni in oholi, vendar ravnajo tako, le zaradi svoje negotovosti. Neskončno so ambiciozni in se pustijo vedno izzvati novim preizkušnjam, da lahko sebi in okolici dokažejo, kako so res popolni.

  V življenju doživljajo neprestane vzpone in padce. Denar ni zanje posebno pomemben in uživajo, ko ga zapravljajo. Če ostanejo brez beliča v žepu, jih to ne vznemirja posebno. Z izjemno lahkoto si denar sposodijo, saj vedo, da po dežju posije sonce in zato spet pridejo časi, ko bodo lahko vse pošteno povrnili. Nikoli ne čutijo, da bi bili poraženi, saj se jim zdi, da iz vsake preizkušnje dobijo nove moči.

  Zelo nemirni so in potrebujejo veliko dinamiko v zasebnem življenju in pri delu. Radi razpravljajo, predvsem pa uveljavljajo svoje mnenje in si zato upajo spoprijeti s katerimkoli nasprotnikom. Premeteni in gibčni nasprotniki so, zato jim običajni smrtniki navadno nasedejo in v vseh besednih dvobojih zmagujejo.

  Petelin je Jin in je zelo zaposlen s svojim videzom, saj mu je garderoba zelo pomembna, ker je pedanten in nagnjen k drobnim malenkostim, ki jih drugi niti opazijo ne, razen on sam. Zapravi veliko časa pred ogledalom, da bi se olepšal z močnimi barvami in detajli. Živi v svojem svetu sanj v katerem se stvari dogajajo drugače kot zunaj. Vedno je v svojih mislih, planih ali aktivnostih v katerih pričakuje velik dogodek, ki bi mu spremenil življenje. Zato začenja več stvari naenkrat, da ne bi zgrešil tisto veliko pričakovano. Ima rad izzive, vendar je res, da je ranljiv v svoji notranjosti.

  Njegov svet je poln skrbi in strahov in ni siguren koliko je sploh vreden. Zato si veliko prizadeva na poslu in je zelo priden, ker želi pustiti dober vtis. Preveč se obotavlja zaradi ne zaupanja vase. Ali je pa prehiter in zato ima vzpone in padce.

  Redko kdaj je popolnoma sproščen, zato pa tudi ni povsem iskren. Namesto svoje notranjosti, raje kaže svojo zunanjost, ker verjame, da bo tako sprejet. Zelo rad je viden in mu ugaja, če ga opazijo ali, da je komu všeč. Talentiran je, kot detektiv, raziskovalec...


  Petelin v 2005 letu

  Lahko pričakuje v tem letu realizacijo mnogih osebnih ambicij. Preteklo leto, 2004 leto Opic, je za Petelina bilo zelo pomembno. Predstavljalo je pripravo terena za priznanja, ki sledijo v letu 2005. Dober čas je, da dela na sebi in se nauči nove veščine ter poboljša vse, kar se lahko. Za Petelina bo zopet takšno leto prišlo šele čez dvanajst let. Čas je za najbolj konkretna dejanja in pogumne poteze, tudi tiste, ki so navidez drzne.
  Lepota in ljubeznivost so vstopnice za izpolnitev ciljev, kot tudi neposrednost pri osebnih zahtevah.
  Kako bi sicer drugi ljudje vedeli za kaj v bistvu Petelinu resnično gre.


  ***

  Vsem ljubiteljem Pozitivk,
  od srca želim,
  vsa Nova leta,
  resnično srečna,
  bodisi Zahodna
  ali Vzhodna
  ali pa Osebna.


  Mirza,
  www.fs-mirza.bled.eu.org

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.fs-mirza.bled.eu.org
 • Več od avtorja Mirza FENG SHUI
 • Več s področja * Horoskop in astrologija

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20041214131821267

  No trackback comments for this entry.
  Feng Shui: Petelin nam bo pel v letu 2005 | 5 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Feng Shui: Petelin nam bo pel v letu 2005

  Prispeval/a: Petra dne ponedeljek, 20. december 2004 @ 13:13 CET
  Mirza,
  malo pogrešam, da ne omenjaš za vsako znamenje posebej, kakšno bo leto 2005. Npr. nam tigrom, je bilo leto opice dokaj neugodno (hvala bogu je skoraj mimo ;)), in me zanima kako kaj zvezde nasplošno kažejo.

  Hvala,
  P.  Feng Shui: Petelin nam bo pel v letu 2005

  Prispeval/a: Mirza FENG SHUI dne ponedeljek, 20. december 2004 @ 13:35 CET
  Živjo Petra,

  Lepo da si me spomnila na ostale znake v zodiaku.
  Očitno je bilo nekaj "v zraku" ter sva verjetno hkrati, če ne zelo blizu, časovno seveda, isto oz. podobno imela v mislih.

  Kako že rečemo temu?
  Aha, telepatija ali nekakšno morfogenetsko polje, na katerega se "kao priključiš".

  V prihajajočih dneh bom pripravil še osnovne značilnosti za vse ostale znake: psa, prašiča, podgano, bivola, tigra, mačko, zmaja, kačo, konja in kozo.

  Lep pozdrav.

  Mirza
  Feng Shui: Petelin nam bo pel v letu 2005

  Prispeval/a: Petra dne ponedeljek, 20. december 2004 @ 14:06 CET
  O Mirza, to je pa bila brzina!
  Hvala!
  Pa srečnga pa zdravga :ch
  P.


  Feng Shui: Petelin nam bo pel v letu 2005

  Prispeval/a: asta dne četrtek, 23. december 2004 @ 21:49 CET
  Ali lahko prosim še za informacijo, kam naj prihodnje leto prestavim crassulo ovato, se pravi tolstico, ki prinaša denar?

  Lep pozdrav, Asta


  Feng Shui: Petelin nam bo pel v letu 2005

  Prispeval/a: Mirza FENG SHUI dne četrtek, 23. december 2004 @ 23:42 CET
  Živjo Asta,

  Če pozorno bereš "petelinov" članek, boš dobila odgovor, kam postaviti tolstico!

  Postavitev Feng Shui zdravil - v tem primeru tolstice, je končna faza!

  Postavi se šele na koncu celovitega Feng Shui postopka, po šoli kompasa, da aktiviramo energije blagoslovov, blaginje, bogastva in denarja.

  Za več informacij pokliči.

  Lepe energije.

  Mirza Terzimehič, inž.
  Feng Shui svetovalec
  041 768 571
  01 50 71 856  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,85 seconds