Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20041006155629902
Sončev in Lunin mrk v oktobru

torek, 12. oktober 2004 @ 06:56 CEST

Uporabnik: Pozitivke

I. del – sončev mrk

Sončevi mrki vedno nastopijo ob mlaju.

14. oktobra stopi luna med zemljo in sonce, blizu enega od sečišč. Ciklusi eklips so izrednega pomena, saj vplivajo na daljša obdobja. Tako ta sončev mrk zaključuje triletno obdobje, ki ga je označil sončev mrk 14. dec., 2001 in družine saros 132. Anularni mrk je trajal 3 minute, 53 sekund, kar pomeni, da je naznanil obdobje do sedaj (ena minuta trajanja mrka pomeni eno leto vpliva).

Bistvo tokratne eklipse je v tem, da bo sprožila tisto energijo, ki si jo vlagal tri leta, z drugimi besedami, energija, ki si jo razvijal v treh letih, se bo udejanjila, rezultati bodo tu. Eklipsa bo delovala na vseh področjih, merkur v tehtnici. Eklipsa se dogodi na osi tehtnice in ovna in sicer na 21° tehtnice se začne rast meseca.

Mrk se v našem prostoru dogodi v 2.hiši , torej deležni bomo občutka lastne vrednosti, lahko bomo dobili denar iz zadev od leta 2001 naprej, lahko bomo denar izgubili. Delovanje tega mrka ni niti pozitivno, niti negativno, ampak je odvisno od tega, kaj smo gojili v obdobju treh let, če smo gojili slabo, bo slabo, če smo negovali dobro, bo dobro, če nismo vlagali nobene energije, ne bo nič. Merkur, ki skupaj s venero odpira eklipso je pač nevtralen in se prilagodi energiji, ki smo jo vložili.

Ta eklipsa se že sedaj čuti, njen vpliv je bil viden na volitvah, vendar bomo tokrat dali več poudarka človekovemu možnemu razvoju, kot politiki.

Glede na to, da se mlaj dogodi v tehtnici, tehtnica pa pretehta svetle dni v temne in s tem se simbolno pretehta katera semena bodo ostale v kašči, katera gredo v vnovično setev, izbira se najboljša semena… Tehta se, katere projekte se bo izpeljalo do konca in katere se bo opustilo (2. hiša). Tehta se v osebnem življenju, v odnosih (7.hiša). Glede na to, da je sončev mrk označil obdobje treh let, se sedaj zaključujejo projekti, ki so bili v tem času začeti in se sedaj intenzivno kažejo rezultati iz tega obdobja. Največje dogajanje bo torej na področju druge hiše, ki bo spodbujala občutek lastne vrednosti ali pa obratno, če smo delali napačne korake. Kaj smo ustvarili v teh treh letih, ter v sedmi hiši, ki predstavlja partnerstvo, bodisi zakonskega partnerja, poslovnega… in javnost.


Druga solarna eklipsa leta 2004 bo vidna na severni polobli,(severovzhodna Azija, Oceanija in Aljaska) dovršila se bo 14 oktobra ob 02:59 AM na 61.2N 153.6W.

Tip eklipse je penumbralni, kar pomeni delno osenčenje, dogodila se bo:
Začetek delnega mrka: 00:54:38 UT
Konec delnega mrka: 05:04:17 UT
UT = universal time

Ta eklipsa je 54. iz serije Saros 124, stare serije, ki se je začela leta 6. marca 1049 in se konča 11. maja 2347.
3. oktobra leta 1986 je bil prejšnji mrk iz te družine.
Sončev mrk 14. oktobra bo prinesel navzdol tisto energijo, ki si jo vlagal v triletnem obdobju.


Lepo vas pozdravljam, Barbia Asta Gaia

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20041006155629902Domov
Powered By GeekLog