Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2004061618565665
Odločnost

petek, 21. februar 2014 @ 05:02 CET

Uporabnik: Devi

Nihče ni tako majhen, da njegov prispevek ne bi bil pomemben. Vedski učitelji pravijo, da moder človek živi tako, kot da je vse odvisno od njega, obenem pa dobro ve, da je navsezadnje vse v Božjih rokah. Gospod želi videti našo odločnost. Naj bodo naša prizadevanja še tako neopazna in brezupna, nas Gospod vedno opazuje in nam bo priskočil na pomoč. V zvezi z odločnostjo najdemo v Vedah zgodbo o vrabčevki in njenih jajcih:

"Nekoč sta ob širnem oceanu živela vrabček in vrabčevka. Vrabčevka je v gnezdo ob obali izlegla jajca in nestrpno pričakovala nov zarod. Kmalu zatem pa je prišla pomladanska plima. Voda je narasla bolj kot ponavadi in morski valovi so odplavili vrabčevkina jajca. Vrabčevka je vsa obupana ščebetala na obali, ampak ocean se za njeno nesrečo ni zmenil.

Vrabčevki je izguba strla srce. Bila je odločena, da dobi svoja jajca nazaj, zato je sklenila izprazniti ocean. S svojim drobnim kljunom je dan za dnem odnašala kapljice vode iz oceana in prhutala s krili, kot bi ga skušala izsušiti. Pticam na obali se je njihova sestra močno smilila. "Ocean je trdosrčen," je rekel galeb. "Mu že pokažemo."

"Ampak kaj lahko sploh storimo?" je vprašala druga ptica.

"Ocean le ni tako mogočen," je spregovoril albatros, najstarejši med zbranimi ptiči. "Veliko mogočnejši od njega je Garuda, jezdna ptica Gospoda Višnuja in kralj vseh ptic. Njega lahko prosimo za pomoč, saj je vedno pripravljen pomagati šibkejšim."

Ptice so skupaj glasno zapele in ko jih je orjaški orel Garuda zaslišal in priletel z neba na obalo, so se jim od radosti napele prsi. Garuda je videl, kako odločno se je vrabčevka namenila izprazniti ocean. Iz sočutja do svoje male sestre se je dvignil visoko v nebo, tako da je metal temne sence na valove oceana, in zavreščal na ves glas:

"O, zlobni ocean, takoj vrni vrabčevkina jajca, sicer bom sam dokončal njeno delo!"

Ob teh besedah so se ocean in njegovi prebivalci stresli od strahu. Da bi pomiril Garudo, je ocean na svojih valovih vrabčevki pri priči vrnil jajca in se ji opravičil."


iz knjige Prerokbe iz Ved,
Bujenje duš

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2004061618565665Domov
Powered By GeekLog