Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/200312291623525
Labod, bela vilinska ptica - totemska žival (ptičje zdravilstvo)

torek, 13. januar 2004 @ 06:23 CET

Uporabnik: Pozitivke

Labodja energija prikliče lepoto, milino, poetičnost in skladnost v naše življenje - Če imate težave z okusom, tipom ali vratom, se povežite z njegovo energijo - Nekatere izmed teh ptic dočakajo več kot osemdeset let - Prinašajo nam skrivnosti vilinskega kraljestva

Namera zdravljenja z labodjim perjem in njegovo energijo je v prvi vrsti prebujanje resnične notranje lepote in moči notranjega jaza. Čas, ko je povezovanje z energijo te ptice najučinkovitejši in najprimernejši, je zima, predvsem v mesecih novembru, decembru in januarju. Za bratenje z labodi je še posebno učinkovito obdobje okrog zimskega solsticija. Njegova smer je sever, zato izvajate povezovalne in zdravilne obrede z labodjo energijo obrnjeni proti tej strani neba.

Labod sodi med najstarejše in najmočnejše šamanske živalske toteme. Povezan je z očiščevalno močjo vode in čustev. Ta največja vodna ptica slovi po milem loku prelepega vratu in neokrnjeni belini perja. Hrani se z mehkimi vodnimi rastlinami, tekneta pa mu tudi trpotec in regrat. Njegov občutljivi kljun zaznava najbolj podrobne spremembe v vodi.

Usklajeni z labodjo energijo postanemo občutljivejši za zaznavanje svojih in tujih čustev, okrepita pa se nam tudi čutili okusa in tipa.


Beli labod je solarni simbol nedolžnosti, iskrenosti, poštenosti in čistosti. Črni avstralski labod (Cygnus Antrata) pa ponazarja energijo noči, sanjanja in stvari, ki so odete v meglo neobstoja, ali pa so tako redke, da zgolj po usodnem naključju lahko naletimo nanje.

Pomemben in opazen del labodjega telesa je njegov vrat, zato je priporočljivo, da se z njegovo energijo povežejo tisti, ki imajo pogoste težave z njim. Vrat predstavlja most med višjim kraljestvom - glavo in nižjimi kraljestvi - telesom. Vrači, ki so si za svoj totem izbrali laboda, najprej prebudijo v sebi zaznavanje svoje resnične lepote, s tem pa si pridobijo sposobnost premostiti prepade med kraljestvi drugih razsežnosti, v katerih okrepijo svoje na novo odkrite moči, zmožnosti in talente.

Labodje učenje zajema lekcije o pozitivni samopodobi, povečanju samospoštovanja, ljubezni do sebe, samozavesti in spoznanju, da smo vsi lepi, ne glede na minljivost zunanjega videza. Ko se vsega tega zavemo, v svoje življenje magnetično privlačimo ljudi, ki nas bodo cenili in imeli radi.


Za moč, dolgoživost in vitalnost

Labodje imajo veliko raje osvežilni hlad, celo mraz, kot vročino. Njihova energija nam pomaga laže prenesti nižje temperature, saj zdravilni dih skozi njihova peresa vzpodbudi živahno in harmonično kroženje krvi v telesu.

Največji labod se imenuje trobentar, saj je sposoben izvajati neverjetno ostre in glasne krike, ki nekoliko spominjajo na trobentanje. Najbolj pogost je žvižgajoči labod, katerega klic se razlega daleč naokoli. V Ameriki živi tudi nemi labod, ki v obdobju zrelosti za vedno izgubi svoj glas. Slednji ponazarja zamisel o notranji moči tišine, preostala dva pa lahko okrepita naše glasilke in blagodejno delujeta na grleno energijsko središče v telesu.

Labode odlikuje neverjetna moč, ki je ne bi pripisali njihovi mili zunanji podobi. Z enim zamahom svojih kril lahko zlomijo roko človeku, z ostrim kljunom pa v izjemnih primerih lahko komu celo odgriznejo prst. Še zlasti nevarne so samice s komaj izvaljenimi mladički. Labodi so skrbni in predani starši, svoje partnerje pa si izbirajo le enkrat v življenju, za večno. Nekateri dosežejo starost več kot osemdesetih let, zato so tudi simbol življenske sile in izjemne dolgoživosti. Ko prebudimo lepoto in moč v sebi, se vse te lastnosti lahko tudi iz nas izrazijo navzven.


Po indijanski tradiciji je labod totem otroka, poeta, mistika in sanjalca. Njegova podoba polni mite in legende, starodavna izročila, pravljice in bajke. Mladenke, ki se odenejo v labodjo kožo, se menda spremene v njegovo podobo. S tistim, ki najde njihovo labodjo obleko, pa so se prisiljene poročiti in zavedno obdržati človeško podobo.


Te prelestne bele ptice so po številnih verovanjih tudi povezovalni člen med človeškim in vilinskim kraljestvom, kamor svobodno lahko vstopajo in ljudem prinašajo vilinske skrivnosti ter čarovnije.

Ker je labod ptica neverjetne moči in lepote, je z njegovo energijo treba ravnati še posebno spoštljivo in pazljivo. Če uide nadzoru, zlahka povzroči katastrofalne posledice.

Po stari grški legendi labod zapoje najlepšo pesem tik preden umre. Labodja učenja zajemajo tudi pridobitev posluha in pevskih spretnosti, razkrivanje skrivnosti milozvočnih napevov v magične namene in sposobnost pisanja lirične poezije. Pomagajo nam, da vzpostavimo stik s svojim notranjim otrokom in zasijemo v luči novo odkrite lepote, ki jo ne zaznavamo le v sebi, pač pa v vsem, kar nas obdaja.


Marjetka Jeršek

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/200312291623525Domov
Powered By GeekLog