Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/2003121017202375
Evangelij popolnega življenja

petek, 12. december 2003 @ 05:55 CET

Uporabnik: Pozitivke

In dvanajsterica se je zbrala v senci palm in eden izmed njih, Tomaž, je dejal drugim: "Kaj je resnica? Kajti iste stvari zaznavajo različne duše in celo ista duša ob različnih časih različno. Kaj je resnica?"

In ko so tako govorili, se je med njimi pojavil Jezus in dejal: "Edina in večna resnica je Bog sam; kajti nihče ne ve, kaj je sam Bog, ker je vesolje v vesolju. Ljudem se resnica lahko razkrije po njihovih sposobnostih, da jo razumejo in dojemajo.

Ena resnica ima veliko plati in eden vidi eno stran, drugi drugo in nekateri vidijo več kot eno, kot jim je dano.

Poglejte ta kristal: Kot se svetloba razodeva na dvanajstih ploskvah, na štirikrat dvanajstih ploskvah in vsaka ploskev odbije en žarek svetlobe in nekdo vidi le ploskev in drugi le drugo, vendar je to le en kristal in ena svetloba, ki sveti v vsem.


In, ko se nekdo vzpne na goro in, ko doseže vrh, reče: "To je vrh gore, povzpnimo se nanj." In, ko osvoji to goro, glej, vidi drugo višjo, dokler ne pride do višine, od koder ni ničesar več videti.

Tako je torej tudi z resnico. Jaz sem resnica in življenje in dal sem vam resnico, ki sem jo prejel od zgoraj. In tega, kar vidi in sprejema eden, ne vidi in ne sprejme drugi. Tisti, ki so spodaj v dolini, ne vidijo tistega, kar vidijo tisti, ki so zgoraj na gori.

Vendar je vse resnica, kar vidi posamezen razum in je tako dolgo, dokler se ne razodene višja resnica; in duši, ki lahko sprejme več svetlobe, je dano več svetlobe. Zato ne sodite drugega, da ne boste obsojeni."


Miran

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/2003121017202375Domov
Powered By GeekLog