Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20031206220828650
Feng Shui v Sloveniji XI.

četrtek, 11. december 2003 @ 06:08 CET

Uporabnik: Mirza FENG SHUI

Najboljši položaj postelje

Postelja se postavi na mesto (energija belega tigra), ki ima zaščiten vzglavni del (najbolje direktno ob steni brez okna) in to tako, da je v smeri nog čim več praznega prostora, t.j. čim manj omar in pohištva (energija zelenega zmaja).
Levo in desno ob posteljo postavljene omarice so zelo primerne, pri čemer je idealno, če je višja omarica (ali skupina pohištva) postavljena levo ob postelji (energija zelenega zmaja), gledano v smeri: vzglavje proti nogam.
Nižja omarica je postavljena desno ob posteljo (energija belega tigra).

Ni priporočljivo da postelja stoji na »črti prepiha« med vrati in oknom.
Idealno je postaviti posteljo čim dalj od vrat in diagonalno glede na vrata.

Kako usmeriti posteljo?

Usmeritev postelje je najpomembnejši način zagotavljanja primernega spanca. Smer postelje zmeraj določa položaj glave spečega. To je, če stojimo pri nogah spečega in gledamo v smeri njegove glave, potem je to smer postelje.
Najbolje je najti preferenčno/glavno smer postelje, ki je skladna (enaka) Zvezdi rojstva, ali Zvezdi sreče posameznika – določena je v Osebnem Feng Shui.
Vsa oprema in motivi v zakonskih spalnih prostorih naj bodo umirjeni (Jin) in ne aktivni (Jang), saj gre za spalnico. V spalnici je zaželena lepa slika umetniškega akta.
Dobro je zagotoviti takšno Jin energetsko možnost, ki bo sprejela našo dnevno aktivnost, ki je Jang. To je predpogoj in nam omogoča da se napolnimo z našo energijo, ki nas hrani in podpira. Nahaja se v naših barvah, teksturah, oblikah, materialih, hrani in tudi v idealnem intimnem partnerju.
Izogibamo se rastlinam v tem prostoru, suhim rožam (mrtva energija), odprtim policam (Jang), energijam dveh elementov, ki nas uničujejo ali kontrolirajo, izogibamo se tudi ogledalom!

Najbolj koristni izvori energij, ki nas hranijo in podpirajo v spalnici se dobijo, ko se določijo barve, teksture/oblike in materiali po Osebnem Feng Shui.


Smer sedenja pri: učenju, branju, gledanju tv, za računalnikom, v službi…

Najbolj primerno smer dobimo, ko gledamo v svojo preferenčno/glavno smer neba. Če to ni možno, izberemo eno od treh ostalih smeri neba, ki so harmonične z zvezdo rojstva. Vse glavne in dobre smeri neba za osebo so definirane v Osebnem Feng Shui.Mirza

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20031206220828650Domov
Powered By GeekLog