Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/200310062114580
Feng Shui v Sloveniji VII.

torek, 14. oktober 2003 @ 06:14 CEST

Uporabnik: Mirza FENG SHUI

Bagva mreža, Pah Kwa (Pa kua)
Prednosti in pomanjkljivosti


Najbolj pomemben izvor informacij za popolno razumevanje Feng Shui, poleg diagnostične intuicije, je znanje o uporabi Knjige sprememb/I Ching, ki je največje kitajsko klasično delo, knjiga modrosti, prikaz tradicije in kulture, napisana pred 4.000 let. Avtor je oče civilizacije, Fu Hsi.

Legenda govori, da je Mojster v svoji meditaciji ob reki Lo, dobil božanski navdih. Razumel je sporočilo tako, da se celotno vesolje odseva v pravilno razvrščenih znakih na želvinem oklepu. Konfiguracija polnih in prekinjenih črt v trigramih odseva makrokozmos uporabljajoč mikrokozmos osmih trigramov (osnova 64 heksagramov). Teh osem skupin simbolizira vsak aspekt narave: Nebo, Zemljo, Ogenj, Vodo, Planino, Jezero, Veter, in Grom; tudi – vse emocije, okus, vonj, fizično materijo, hrano, barve, teksture, letna obdobja, duhovne kvalitete.

To je v kratkem osnova naše Bagva mreže in tok novega načina globokega opazovanja sveta. Ozaveščena filozofija in njena aplikacija v življenje je namestitev čudovitega vzorca v prostor. Tako je nastala Bagva mreža in energetsko definirano vsako posamezno področje v življenju.


Začnemo s tlorisom, glede na glavni vhod in nadaljujemo po celotnem bivalnem prostoru. To je Bagva treh vrat vstopa Qi energije. Bagvo lahko koristimo za vsak prostor posebej, tudi Bagva obraza ali Bagva dlani, kot še eno pojmovanje človeškega življenja in usode.

Najbolj pomembna Bagva je tisti prostor v hiši/stanovanju, ki se najbolj pogosto uporablja, v katerem se najdlje zadržujemo, to je Bagva hiše. Če je tloris bivalnega prostora nepravilni pravokotnik, torej manjka en del, da je tloris popoln, potem tudi manjka energija, ki definira neko področje življenja, glede na položaj manjkajočega dela, to pa ni dobro za prebivalce objekta. Potrebno je "zdravljenje" takega prostora.

Nasprotno temu, je lahko prostora tudi preveč ali tako imenovani podaljšek, ki da višek energije in možnost dobrih energij na nekem področju. Potrebna je previdnost, ker niso vsi podaljški objekta pozitivni. Nekateri so lahko škodljivi!


V hiši, ki je simetrična in pravilno postavljena glede na smeri neba, je razdelitev življenjskih področij narejena glede na osnovno sporočilo magičnega kvadrata, Lo Shu (Lo šu) in sicer:

1: Pot, kariera, začetek
Potovanje označuje mnogo več od profesionalne aktivnosti; da lahko delamo tisto kar želimo, da bi življenje potekalo brez napora, jasno in lahko.
Če manjka so problemi z zdravjem! Podaljšek pomeni bogastvo.

2: Odnosi, ljubezen, čustva, poroka
Platonski, profesionalni, strastni. Naši odnosi z drugimi so vedno rezultat tega kako mi nosimo druge v sebi. S strankami je to denar, z najdražjo osebo pa poroka.
Če manjka, imajo težave ženske! Podaljšek je sreča, če tu živi več žensk!

3: Starši, predniki, učitelji
Občutek spoštovanja in časti do njih je tradicija do nadrejenih, šefov, starejših. Simbolu dreves, energije, ki se giblje navzgor se pridružuje simbolično, pomen glasbil - ustvarjanje zvoka.
Če manjka je občutek izgube energije! Podaljšek pomeni uspeh.

4: Bogastvo, blaginja, denar
Srečni blagoslovi, blaginja. Pretok vesoljnega izobilja v naše življenje, tudi sredi največjih tegob. Imeti resnično percepcijo in izkušnjo srečnih okoliščin v mnogih področjih v življenju.
Če manjka, so težave v službi! Podaljšek pomeni uspeh v službi.

5: Tai Qi, enotnost
Vitalno središče v telesu (hara), je globok in ukoreninjen prostor iz katerega prihaja življenjska energija. V središču doma ustvariti simboličen, zunanji del okolja, majhen vrt / atrij.
Če manjka dati fontano. To področje je edino, ki lahko manjka!

6: Prijatelji
Predstavlja vrata skozi katera prihajajo prostovoljci, osebe, ki nas bodo podprle, dobri sosedi, »angeli« figurativni in resnični, ampak tudi, da mi služimo, kot prijatelj drugim, darujoč jim brezpogojno, svojo nadarjenost, čas in energijo.
Če manjka so težave z nadrejenimi, z zdravjem, vitalnost! Podaljšek je skrb za reveže in svoje bližnje.

7: Kreativnost, otroci
Tu ustvarjamo plane o vsem: trgovini, pesmi; tudi okus, dotik, vonj, vid, posluh.
Obdobje pred sončnim zahodom. Če manjka, so težave z varčevanjem denarja za užitek; delimo denar brezobzirno drugim! Podaljšek je družabnost, sreča.

8: Kontemplacija, duhovno,
Notranje znanje prihaja iz naše zavesti o lastnem neznanju. Samoopazovanje, meditacija pozno v noči ali zjutraj.
Če je podaljšek težave: kreganje, napetosti, zaradi vse večje sebičnosti! Če manjka, težko se oplodi otroka. Neporočene ženske bodo imele težave z reproduktivnimi organi!

9: Prosperiteta, slava, ugled
Biti izpolnjen z energijo ognja, pomeni manifestirati energijo jasnosti. Svetloba žarči iz notranjosti razsvetljenja. Treba je delati tisto, kar si želimo.
Če prostor manjka preveč mislimo o mnenju drugih! Podaljšek - postanemo znani v družbi.


Mirza Terzimehič

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/200310062114580Domov
Powered By GeekLog