Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20030604113411264
Privlačni moški imajo najboljšo spermo

petek, 13. junij 2003 @ 05:34 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Nova študija raziskovalcev iz Univerze Valencija v Španiji je pokazala, da imajo privlačni moški najboljšo spermo. Raziskovalci so dokazali, da so prav moški z najbolj zdravo in aktivno semensko tekočino vizualno najbolj privlačni ženskam.

Značilnosti obraza posamezne osebe že dlje časa obravnavajo kot pokazatelja zdravja, vendar gre tokrat za prvi direkten dokaz, ki nakazuje na povezanost med moškimi reproduktivnimi kvalitetami in značilnostjo obraza.

Maria Sancho-Navarro, članica raziskovalne skupine je povedala, da ženske najvišje ocenijo simetrijo obraza moškega. Predhodne študije so pokazale, da so ljudje z bolj simetričnimi značilnostmi nekoliko boljšega zdravja.Skupina je v namen študije preučila 66 moških študentov. 66 ženskam so pokazali slike sprednjega in stranskega dela obraza moških, ki so na podlagi slik ocenile privlačnost moških. V drugem delu študije so moške razporedili v skupine z dobro, normalno in slabo kvaliteto sperme. Nato so njihovo privlačnost ocenili dve neodvisni skupini žensk.

Žensko dojemanje privlačnosti moškega v obeh skupinah se je ujemalo z boljšo kvaliteto sperme in morfologijo. Izkazalo pa se je, da tukaj ne gre za povezavo med privlačnostjo in koncentracijo sperme.

Kljub temu da na končni izbor moškega pri ženskah običajno vplivajo še nekateri drugi dejavniki, kot so predvsem družbeni in ekonomski položaj moškega, so raziskovalci prepričani, da ženske iščejo privlačne partnerje, ki so zdravi in bodo uspešni pri zaploditvi otroka.

»Naša študija je pokazala, da so ženske sposobne zase prepoznati reproduktivno najbolj primerne moške na osnovi njihovih obraznih značilnosti,« so povedali avtorji.

http://novice.svarog.org/index.php?Novica=713

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20030604113411264Domov
Powered By GeekLog