Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20030604113133178
Čudežno zdravilo proti raku?

ponedeljek, 16. junij 2003 @ 05:15 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Raziskovalci iz medicinskega centra Cedars-Sinai v Los Angelesu so razvili večnamensko zdravilo, ki napada širok krog različnih rakastih obolenj.

Prvotni poskusi so pokazali neverjetne rezultate pri pacientih z napredno obliko raka na prsih, prostati, pljučih, jajčnikih, slinavki, črevesju in tudi pri raku limfnih žlez. Poskusno zdravilo, znano kot 2C4, so tržno poimenovani Omnitarg. Je enocelično protitelo, in sicer protein, ki podpira imunski sistem telesa proti tujim vsiljivcem.

Dr. David Agus, ki je vodil študijo, je povedal: »Najbolj zanimivo je to, da zdravilo učinkovito zmanjšuje tumorje v kar nekaj popolnoma različnih vrstah raka in to že v zgodnji fazi kliničnih testiranj.«

Študija, v kateri so 21 pacientov z napredno obliko raka podvrgli dozi Omnitarga z infuzijo v tri tedenskih intervalih, se je izkazala za izredno uspešno. Raziskovalci so ugotovili, da se je pri 42 % zdravljenih pacientov tumor bodisi skrčil do 50 % ali pa prenehal rasti.

Dr.Agus je novo potencialno zdravilo in njegove uspehe že predstavil na seminarju ameriške družbe za klinično onkologijo v Chicagu.


http://novice.svarog.org/index.php?Novica=721

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20030604113133178Domov
Powered By GeekLog