Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20030520014956892
Ženske ste še vedno zadovoljne s svojim partnerjem?

četrtek, 29. maj 2003 @ 05:49 CEST

Uporabnik: Petra

Študija je pokazala, da jemanje kontracepcijskih tabletk ženskam spremeni okus za moške.

Psihologi so odkrili, da okus žensk, ki jemljejo kontracepcijske tabletke, teži k mačističemu tipu moškega z močnimi čeljustmi in poudarjenimi ličnicami, medtem ko je pri ženskah, ki ne jemljejo tabletk, veliko bolj verjetno, da si bodo poiskale čuteče partnerje brez "tradicionalnih" značilnosti moškosti.

Raziskovalci z Univerz St Andrews in Stirling menijo, da je možno, da jemanje kontracepcijskih tabletk vzpodbuja ženske v razmerja z neprimernimi moškimi.

V študiji so ženskam predstavili slike različnih tipov moškega in jih prosili, da izmed njih po svojem okusu izberejo potencialnega partnerja, s katerim bi želele imeti dolgotrajnejšo zvezo.


Ugotovili so, da so ženske, ki jemljejo kontracepcijske tabletke, večinoma izbrale mačistične tipe, moške z nekoliko bolj ženskimi značilnostmi ali nežnejšimi psihološkimi značilnostmi pa so označile kot odbijajoče.

Kakorkoli že pa so znanstveniki prepričani, da prav ti nežnejši tipi moških predstavljajo zveste in zaupanja vredne partnerje, ki so bili zelo popularni med ženskami, ki ne jemljejo kontracepcijskih tabletk.

Raziskovalci menijo, da uživanje kontracepcijskih tabletk na nek način blokira naravni proces ovulacije. Ker ženske ob jemanju te vrste kontracepcije ne morejo zanositi, jih, ne da bi se zavedale, privlači seksi mačo moški in ne moški, ki bi lahko pomenil čutečega partnerja za dolgotrajno zvezo.

»Dandanes, ko si ženska izbere partnerja, navadno uživa kontracepcijske tabletke in bi se zato lahko zgodilo, da izbere neprimernega moškega, ko pa se nato odloči za otroka in preneha uživati kontracepcijske tabletke, ugotovi, da je izbrala napačnega partnerja,« je povedal eden izmed raziskovalcev.

http://novice.svarog.org/index.php?Novica=491

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20030520014956892Domov
Powered By GeekLog