Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20030506225254174
Moške seksualne težave

sobota, 6. maj 2006 @ 22:52 CEST

Uporabnik: Igor Petek

Po najnovejših raziskavah, je dognano, da ima vsak četrti moški določene težave pri vzpostavitvi normalnega seksualnega življenja. Največji problemi se pojavljajo, ko moški stopa v nov partnerski odnos. Strah se kaže v tem, da se moški boji, da ne bo izpolnil pričakovanja nove partnerice, da ga bo partnerka primerjala s prejšnjim partnerjem, da bo doživel »poraz«, ali pa, da ga bo nova partnerica smatrala za premalo obdarjenega.

To so zaključki raziskave, v kateri je sodelovalo preko 180 psihologov in psihoterapevtov iz vsega sveta.

Težava, oz. sindrom »druge zveze«, kot so ga poimenovali strokovnjaki, najbolj prizadene moške v tridesetih letih in to v glavnem podjetnike in menedžerje. Poleg njih se to dogaja v največjih primerih moškim, ki v štiridesetih letih stopajo v odnos z veliko mlajšo partnerko.

Glavni razlog sindroma se skriva v nepoznavanju ženskega telesa in ženske seksualnosti, ter v vse večji miselnosti o ženski agresivnosti, emancipiranosti in v konfuznem razumevanju svoje moškosti.

43% strokovnjakov trdi, da se moški zatekajo k njim zaradi resnih problemov v odnosih z nasprotnim spolom in od tega je 35% problemov zelo resnih. Ti problemi se pojavljajo posebej v odnosih z novo partnerko(35%) ali v novih, ter v neobičajnih erotičnih situacijah. Problemi se pojavljajo tudi, kadar je partnerka še »posebej zahtevna«(18%), ter v posebnih situacijah napetosti in stresa(13%).

Še bolj od seksualnega odnosa, se moški »bojijo« gole ženske. Moška spolna želja je močnejša v fetišističnih elementih kot v goloti.

Največje probleme predstavlja strah, da ne bodo izpolnili partnerkinih pričakovanj(68%), občutek, da jih partnerka primerja s prejšnjim partnerjem(63%), strah, da bodo odpovedali med spolnim odnosom(56%), odkritje, da jih partnerka ne vzburja tako kot so pričakovali(43%). Nadalje, strokovnjaki navajajo, da je pogost strah pri moškem tudi to, da ne bodo uspeli spolno zadovoljiti partnerke(36%) in nazadnje 25% moških ima strah, da bodo med spolnim odnosom nespretni.

Samo 28% strokovnjakov trdi, da ti problemi izhajajo iz travem iz preteklosti, ki se nikoli niso zacelile, 25% strokovnjakov pa trdi, da do tega prihaja zaradi pomanjkanja moškega samospoštovanja.

Od vseh moških so najbolj izpostavljeni štiridesetletniki(42%), medtem ko je petdesetletnikov 31%. Nadalje moški v dobi med 25. in 34. letom predstavljajo 16% in tisti nad 50. letom 10%.
Te probleme je navedlo 68% vprašanih podjetnikov, 54% vprašanih menedžerjev in 44% vprašanih akademikov.

vir: internet

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20030506225254174Domov
Powered By GeekLog