Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20030326004019487
Vodimo svoje otroke (povzetek)

sobota, 29. marec 2003 @ 08:33 CET

Uporabnik: ana

JAMES VAN PRAAGH
POT DO NEBES

Eden najpomebnejših načinov, s katerim lahko spremenimo svet, je podpiranje rasti in širitve pri svojih otrocih. Kot duhovi se rodimo v družine, s katerimi smo močno karmično povezani. Vsak od članov si je izbral druge kot del svojega življenjskega načrta.

Vzgajanje otrok v današnjem strupenem svetu je zelo težko. Otroci so izpostavljeni nasilju, drogam in spolnosti bolj kot kdaj koli prej. Zdi se, da so vrednote zbledele. Res pa je tudi, da smo, kljub temu da se zdi, kot da nam bi vse skupaj ušlo iz rok, v dobi neverjetnih možnosti za razsvetljenje in širitev. Otroci lahko svoje razumske zmožnosti razvijajo hitreje kot kdajkoli prej. Posledica tega pa je, da lahko postanejo pametnejša bitja, ki se bolje zavedajo.

Ko se ljudje odločijo, da bodo imeli otroke, so odgovorni za njihovo življenje ne samo fizično, temveč tudi za duhovno in čustveno stran. Starši se morajo zavedati, da so odgovorni za čustva in misli, ki jih oddajajo, ker ta energija prehaja naravnost v otroško psiho.

VZPODBUJAJTE IN NEGUJTE OBČUTEK DOBREGA MNENJA O SAMEM SEBI

To je neverjetno pomembno. Pomanjkanje samopodobe in ljubezni do samega sebe vodi v alkohol, samomor in zasvojenostjo z drogo. Pošiljajmo mladim ljubeča sporočila in jim nudimo čim več pozitivnih potrditev. Izkazujmo jim ljubezen, ne pozabimo jih občasno objeti in jim povedati, da jih imamo radi.

SPOZNAJTE SVOJEGA OTROKA

Ostanite del otrokovega življenja. Ko odrašča, se zanimajte, kakšno glasbo posluša in jo poslušajte z njim, tudi, če vam ni všeč. Počnite vsak teden z njim nekaj posebnega. Zavedajte se njegovega razpoloženja in vedenja, da boste prepoznali, če zaide v težave. Pogovarjajte se s svojimi otroki, saj s tem raste medsebojno zaupanje.

SVOJEMU OTROKU BODITE NAJBOLJŠI PRIJATELJ

Prijatelji so vedno tam, ko je treba pokazati pravo pot ali nuditi pomoč. S prijatelji se lahko pogovarjaš o čemerkoli. Govorite z otrokom tako, da vas bo razumel, vendar ne pozabite na to, da ste njegovi starši. Vzdržujte in utrjujte zaupanje in vez, ki je nastala z rojstvom med vami in otrokom.

OTROKA UČITE SAMOSPOŠTOVANJA IN ODGOVORNOSTI

To je tesno povezano z ljubeznijo do samega sebe in samopodobo. Otroka moramo odgovornosti naučiti in najboljši način je naš zgled. Pomagajte mu pri sprejemanju odločitev, tako da skupaj predvidite možne posledice. Razlikujte med zaželenimi in tistimi, ki bi bile škodljive.

BODITE ODPRTEGA DUHA IN DUHOVNO OSVEŠČENI

Najboljši starši so tisti, ki so širokosrčni in imajo veliko interesov. To jim daje večjo sposobnost razumevanja. Pomembno je, da starši s svojimi otroki delijo svoje izkušnje iz odraščanja.

Otroci so zelo občutljivi in jasnovidni. Prosite jih, naj vam opišejo svoje sanje, tudi če jih ne razumete. Vendar pa jih nikoli ne poskušajte razvrednotiti.

ZAPOMNITE SI, DA VAS OTROCI OPAZUJEJO

Prvi in najboljši način učenja je s pomočjo zgleda. Učimo jih s tem, kako sami živimo svoje življenje. Ljubiti in spoštovati moramo sami sebe, če želimo, da bo tako ravnal tudi naš otrok. Za otroke ste ogledalo zunanjega sveta in pokazati jim morate vrednote in načela, po katerih želite, da bi živeli.

Otroka s tem, da rečete eno, storite pa drugo, zmedete, poleg tega pa vam čez čas ne bo več zaupal.

NAUČITE SVOJEGA OTROKA SAMOZADOSTNOSTI

Otroci se morajo čimprej naučiti, da ne živijo v popolnem svetu. Čeprav se našemu človeškemu razumu življenje ne zdi vedno pravično, se na duhovni ravni vse dogaja z nekim namenom. Vzpodbujajte otroke, da s svojo voljo spreminjajo stvari, ki jim niso všeč, da bi svet lahko tako postal boljši. Naučite pa jih, tako kot smo se mi sami, da morajo izhajati iz notranjosti, iz njihovega lastnega zavedanja boga. Dajte jim ključe do srečnega in izpolnjujočega življenja.

SLAVITE ENKRATNOST

Otroci so rojeni s prirojeno modrostjo in od boga danimi talenti, ki so lastni samo njim samim. Vsadite v otroka zavest, da je drugačen od vseh drugih na tem planetu. Tako bo lažje gledal na svet na samosvoj način. Lahko mu boste pomagali tako, da boste vplivali na nekatere dele njegovega vedenja, ne boste pa ga mogli oblikovati točno tako, kot si vi želite.

Nikoli ga ne primerjajte z drugimi, kajti to lahko zlomi njegovega duha.

S svojim otrokom ravnajte, kot da bi bil cvetlica. Seme 'jaza' je prisotno v otroku, vendar ga je treba negovati, ščititi in skrbeti zanj. Opazujte, kako se cvet odpre in razcvete, ko boste spoznali njegovo lepoto in življenje. Slavite energijo božje sile, ki si jo vsi delimo. Z malo potrpljenja, zabave in vzpodbude boste videli svojega otroka zasijati.

Vzpodbujajte otroško vrednost tako, da jih spomnite na to, da so enkratni, posebna bitja, nastala iz božje ljubezni. Obogatite in slavite njihovo enkratnost in njihovo prisotnost na Zemlji.


0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20030326004019487Domov
Powered By GeekLog