Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20030317132905538
Poziv k nenasilju

ponedeljek, 17. marec 2003 @ 13:29 CET

Uporabnik: Pozitivke

,

Iraška vojna ni zadnja. Dokler bodo klavnice, bodo vojne. Leonardo, Shaw, Gandhi, Tolstoj, Schweitzer, Isaac Bashevis Singer, Pitagora, Jezus, Buddha, Zaratustra in mnogi mnogi drugi misleci so vedeli, da bo mir na svetu šele, ko bomo sklenili mir s trpečimi živalmi, ki jih imamo za sužnje. Na medmrežju so podatki o tem, da bodo vojne, dokler ne sklenemo miru z največjo in najbolj preganjano populacijo zemlje. Poiščite: meat eating cause of war ali all-creatures.org ali meat eating peace ali the psycology of cruelty, humane religion, eternal Treblinka (800.000 bralcev). Pitagora: "Dokler bodo ljudje klali živali, se bodo pobijali med sabo. Resnično, kdor seje semena umora in trpljenja, ne more žeti veselja in ljubezni."


Ubijanje živali je povzročilo ekološko katastrofo, nastale so puščave, pragozdovi izginjajo, na deset tisoče zvrst živali in rastlin je že izginilo, led na obeh polih se topi, ozonska luknja vpliva na vremenske katastrofe, teror v klavnicah povzroča potrese in priteguje satanske duhove, adrenalin živali v smrtnem strahu povzroča pri ljudeh agresivnost in depresije, raka, srčne in sto drugih bolezni ter bolečo in prezgodnjo smrt.

Za to relacijo so vedeli pitagorejski filozofi. Platon v Sokratovem imenu v knjigi Država opiše, zakaj so vojne in tudi pravi, da bo na svetu šele takrat bolje, ko bodo prišli pri vladah do besede pravi (torej pitagorejski) filozofi.

Največjo moralno avtoriteto na svetu ima papež, ta pa je naslednik Pavla in ne Petra ali Jezusa ali Jakoba in zato še daleč ni božji namestnik, kar dokazuje tudi s tem, da človeštvu nima kaj povedati v tej hudi stiski, podpira pa kapitalistično prehrano in potrošništvo. Oglejte si na medmrežju na stotine zapisov pod peter vs paul, paul founder of the church, jesus vs paul, paul vs james, paul vs everybody. Najvažnejši članek je Yahowshua or Paul? Pavel je Jezusov nauk, nauk esenov in ebionitov odpravil. Izgovarjal se je s tem, da mu je bila vsa resnica privatno razodeta med prikazanjem brez prič. Apostole in esene je imel za krivoverce. Ko je prišel mednje, se za svoje pokole nad njimi še opravičil ni, torej se ni spreobrnil. Ko jih ni mogel premagati s silo, se je mednje infiltriral. Uvedel je izraz Kristus in kristjani, krščanstvo je torej "pavlovstvo", uvedel je obredno odrešenje, suženjstvo, diskriminacijo ženske, preganjanje drugače mislečih z mečem, ubijanje živali in mesojedstvo, iz spolnosti je naredil najbolj grdo in pregrešno nagnenje padlega človeka. Pred Pavlom je krst obstajal v pitju vode ob postu - dokler nisi bil zdrav. Pavlovi nasledniki so drugače misleče nasilno iztrebili v prvih stoletjih in napisali zgodovino kot jo poznamo. V Pavlovem imenu so sežigali "krivoverce", vodili križarske vojne, pobili Indijance in iztrebili njihovo vedenje o zdravju.

Zato začenjamo v imenu bodočih rodov in v imenu trpinčenih stvaritev, ki so brez glasu, ker jih ne poslušamo (pri farmacevtskih poskusih psom prerežejo glasilke, da ne gredo mučiteljem na živce) svetovno akcijo, da naj si katoliška cerkev končno izbere dobrega pastirja, naslednika Petra, Jakoba in Jezusa in ne več Pavlovega namestnika. S tem ima cerkev v rokah ključe do miru ali do nadaljnih vojn. Dobro se zavedamo, da so bili v preteklosti mnogi preroki ali filozofi ali znanstveniki zaradi svojega nastopa proti klavcem preganjani in tudi pobiti, nikoli niso imeli dostopa do javnih medijev. Še se bodo izgovarjali z delovnimi mesti. Ko je bilo pred nedavnim odpravljeno suženjstvo (še ne povsod), je na milijone ljudi izgubilo nenadomestljivo delovno silo. Za meso pa imamo popolen nadomestek v pšeničnih in drugih beljakovinah, iz katerih se da narediti mesu enakovredne izdelke, s čemur bodo rešeni kmetje, podtalnica, zdravje, gospodarstvo in še marsikaj.

Nihče ne sme posedovati več dobrin kot jih potrebuje. Kdor umrje na kopici bogastva, pride v… tam v onstranstvu in tukaj v naslednjem življenju. To je naravni zakon karme in reinkarnacije. Nemogoče je, da ostane brez posledic, če nekdo revnim, bolnim, stradajočim krade dobrine. Vse, kar je več kot potrebujemo, je ukradeno drugim, ki nimajo nič.

Širi se védenje, ki se skriva za številko 5, ki pomeni 5. božjo zapoved ne ubijaj! Pomen te zapovedi, zlasti v indijski ahimsi bo razložen v člankih - vedno več. Sami lahko prispevate k razčistitvi te zapovedi, tega naravnega zakona. V 9. poglavju geneze je petkrat zapisano, da je Bog (seveda elohim) sklenil mirovno zavezo tudi z živalmi. Poglejte v svetopisemski ali teološki učbenik in boste videli, da je to enostavno zamolčano, kakor tudi to, da so stvarniki elohim pripravili človeku in živalim kot hrano izključno rastline, človeku predvsem sadeže, ki imajo semena. Sedaj sta praksa in znanost dognala, da je v nekaterih semenih sadežev vitamin B17, ki zdravi raka. Uradna znanost to dejstvo seveda preganja na vse mogoče načine.

Šok za kristjane? Na svetu je na milijone ljudi, ki so razumeli, da je v Bibliji polno ljuljke, ki jo je sovražnik človeškega rodu namerno posejal med zdravo pšenico - in so ta šok brez problemov preživeli.


Posredujmo gibanje za mir vplivnim osebnostim kot so zvezdniki, organizacije, mediji. Zelo veliko lahko tudi pripomorete, če preskrbite, da se navedeni članki in eseji iz medmrežja prevedejo v slovenščino.

Društvo Ahimsa

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20030317132905538Domov
Powered By GeekLog