Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20030208003534156
Tantra-ljubezen z okusom vzhoda

sreda, 8. februar 2006 @ 08:35 CET

Uporabnik: Igor Petek

Že stoletja so različne kulture obravnavale seks kot eno od največjih kreacij univerzuma, ki je lahko spoštovana samo če se popolnoma razume njene mogočnosti. V tem je vedno prednjačil Vzhod.

V današnjem svetu je čas vse bolj dragocen. Pari vse več svojega časa porabijo v službi in pri drugih obveznostih. Zaradi tega jim na koncu ostane zelo malo časa za intimnost. Intimni odnos najde svoje mesto ponavadi na koncu napornega dneva in ravno zaradi tega postaja seks kratkotrajna in dolgočasna rutina. Ravno zaradi tega so mnogi pari, v iskanju strasti in romantike v svoji zvezi, ter v želji za popestritev svojega seksualnega življenja, odkrili tantrični seks.

Tantrični seks imenujejo tudi znanost ekstaze in kot tak se osredutoča na pridobivanje in podaljševanje zavesti, katera obstaja med ljubljencema v času spolnega odnosa. To je globoka fizična izkušnja in ne samo trenutni fizični občutek, ki zbližuje pare v močno fizično, duhovno in omocionalno zvezo. Tisti, ki so ga občutili, opisujejo moč tantričnega orgazma kot kozmično ali božansko izkušnjo, ki ima velik duhovni pomen.

Prvič je bila umetnost podaljšanja užitka pri seksualnem odnosu, brez doseganja orgazma opisana v Kama Sutri, Hindujskem priročniku za seks, ki izhaja iz četrtega stoletja. V zadnjem času, je povečano zanimanje za tantrični seks vzpodbudilo ljudi, da so začeli bolj detaljno preučevati Kama Sutro.

Zagovorniki tantre verjamejo, da podaljšan seksualni užitek in pretok seksualne energije v možganih nagrajuje ljubljence z novimi stopnjami užitka. Skozi podaljšano fizično, seksualno in mentalno uporabo, se pari učijo ceniti svoje občutke in usmerjati svojo seksualno energijo proti doživljanju ekstaze. Tantrična teorija govori o tem, da seksualna energija prehaja skozi sedem telesnih področij, katere imenujemo čakre. To so: genitalije, področje pod popkom, pleksus, srce, grlo, področje med obrvmi in teme. Energija, ki se ustvari pri seksualni vzburjenosti prehaja skozi vseh sedem čaker in povzroča močan in popoln telesni orgazem.

Po obdobju potrpežljive in pazljive telesne vaje, se pari učijo podaljševati trajanje spolnega odnosa. Pri seksualni in čutilni izkušnji, se začnejo obnašati kot pri zavestni meditaciji.

Tantrični seks začnejo pari z medsebojnim dotikanjem vseh sedmih čaker, da bi s tem dosegli usklajenost in začetek prenosa seksualne energije. Zatem se ljubljenca vsedeta drug nasproti drugega in brez dotikanja genitalij. Pri tem drug drugemu izkazujeta vzajemno vzburjenje, vendar še vedno brez dotikanja. Nato se začne vaja globokega dihanja s ciljem, da se zviša energetska raven telesa, nato pa sledi popolna vzajemna masaža.

Da bi se izognili oz. odvrgli vse posledice stresa in napetosti, se ljubljenca lahko sprostita s plesom ali z raznimi prostimi gibi. Ko se doseže popolna sproščenost, si ljubljenca poiščeta enega od številnih položajev za penetracijo. Po nekaj gibih in nekaj zamenjavah položaja, si je potrebno vzeti daljši odmor, v katerem ljubljenca tiho in mirno ležita eden ob drugem ali pa se zelo nežno dotikata, pri tem pa se osredutočata na doseganje fizične in duhovne sinteze. V tem položaju raste vzburjenost in ljubljenca se približujeta doseganju orgazma. Po dolgotrajnejši penetraciji nato ljubljenca doživita popoln orgazem, ki pretresa celo telo in pri tem se ustvarja takšna telesna in emocionalna energija, ki ju popelje v stanje ekstaze.

4 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20030208003534156Domov
Powered By GeekLog