Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20021216205746221
Izšla je nova knjiga Toma J. Chalka

ponedeljek, 16. december 2002 @ 20:57 CET

Uporabnik: Anonymous

V samozaložbi je izšel slovenski prevod knjige avstralskega avtorja Toma J. Chalka Svoboda izbire, ki na sodoben način govori o človeku.

Iz vsebine

Vsi smo posamični intelekti oziroma razumi, kot poudarja avtor te knjige. Kje sploh je naš razum in kaj je potrebno, da bi se razvijal? Čemu je namenjena ljubezen in kakšni so naši resnični življenski nameni in cilji? Vse premalo cenimo drug drugega, v sebi pa nosimo razne zablode in zmotna prepričanja.

Tu je polno polemičnih resnic. Kaj bo jutri? Še pred desetimi leti si nihče ni mogel predstavljati, da bodo spremembe v načinu našega bivanja tako hitre in očitne. Vse okoli nas se spreminja, razen nečesa: tega, da se vse spreminja.

Avtor provokativno polemizira o gravitaciji, onesnaženju, bakterijah, evoluciji, pregrevanju jedra našega planeta, krivičnosti monetarnega sistema, manipulativnosti družbenih in verskih sistemov in mnogih podobnih, na videz znanstvenofantastičnih temah. Te zanesljivo postajajo naša realnost, kot tudi vse drugo. Vse se spreminja, in to vsako leto hitreje. Nič drugega nam ne preostane, kot da temu sledimo. Sledimo zavedno in z razumom. Jutri bo zanesljivo marsikaj drugače.

Ni več nenavadnih in presenetljivih okoliščin. Vse je tu in vse gre naprej. Lahko gremo tudi mi! Prave spremembe pa se dogajajo predvsem globoko v nas samih.


Želim, da bi bila knjiga dostopna vsem bralcem, ki jih ta tema zanima. Da bi si čim več bralcev knjigo lahko privoščilo, sem se odločil za kar najnižjo možno prodajno ceno. Maloprodajna cena knjige v knjigarnah je 2500 sit, po povzetju pa 2000 sit na izvod in poštnina. Če naročite več izvodov, bo cena po dogovoru. Če se odločite za nakup, lahko naročite knjigo po emailu: janus.luznar@siol.net ali telefonu 041711177.

Več pa si lahko že danes ogledate na Internet naslovu: http://www.luznar.net/svoboda.htm

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20021216205746221Domov
Powered By GeekLog