Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20021123201212949
misel tedna

ponedeljek, 25. november 2002 @ 01:00 CET

Uporabnik: Marjana


ŠTIRJE DOGOVORI
Tolteške modrosti

Bodi brezgrajen v besedah
Ničesar ne jemlji osebno
Ničesar ne domnevaj
Vselej daj vse od sebe

BODI BREZGRAJEN V BESEDAH
Govori iskreno. Reci le tisto, kar res misliš. Ne uporabljaj besed v svojo škodo ali v škodo drugih. Uporabi moč svojih besed tako, da bosta zasijala resnica in ljubezen.

NIČESAR NE JEMLJI OSEBNO
Kar počno drugi, ne počno zaradi tebe. Kar počno in govorijo drugi, je zgolj izraz njihove resničnosti, njihovih sanj. Če boš imun na mnenja in dejanja drugih, ne boš nemočna žrtev nepotrebnega trpljenja.

NIČESAR NE DOMNEVAJ
Zberi pogum in sprašuj ter vselej jasno in glasno povej, kaj bi rad. Bodi jasen do drugih, da te ne bodo hromili nesporazumi, potrtost in nemir. Že zgolj ta dogovor ti bo pomagal, da boš lahko povsem spremenil svoje življenje.

VSELEJ DAJ VSE OD SEBE
To »vse« ne bo vedno enako: če si namreč bolan, ne moreš storiti toliko, kot če si zdrav. Toda v vsakih okoliščinah se potrudi, da boš storil vse, kar je v tvojih močeh – in ne boš se več obsojal, ne boš se več trpinčil in ničesar več ne boš obžaloval.


ŠTIRJE DOGOVORI
TOLTEŠKE MODROSTI
(praktični vodnik na poti k osebni svobodi)

DON MIGUEL RUIZ


Tolteška modrost (iz južne Mehike) izhaja iz iste v bistvu poenotene resnice kot vsa druga sveta ezoterična sporočila tega sveta. Čeprav ni verstvo v pravem pomenu besede, izkazuje čast vsem duhovnim učiteljem, ki so razsvetljevali svet. In čeprav je neločljivo povezana z duhom, jo še najbolj natančno opišemo kot način življenja, ki na široko odpira vrata sreči in ljubezni.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20021123201212949Domov
Powered By GeekLog