Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20021011113129933
Boj proti raku

petek, 11. oktober 2002 @ 11:31 CEST

Uporabnik: ana

Dnevnik, 11.10.2002

Ta teden poteka v državah EU teden boja proti raku. Letošnja tema prvic ni preprecevanje bolezni, temvec pravice rakavih bolnikov. Strokovnjaki so namrec ugotovili, da so lahko prav pravice rakavih bolnikov hitro ogrožene, zato so junija letos na generalni skupšcini ECL (Evropske lige proti raku) sprejeli skupno deklaracijo o pravicah bolnikov z rakom. Podrocja, ki jih deklaracija opredeljuje, so predvsem pravica do zdravljenja, obvešcenosti, zaupnosti in socialne pomoči.

»V Sloveniji teden boja proti raku zaseda mesto v marcu, vendar pa Zveza slovenskih društev za boj proti raku za konec tega meseca pripravlja seminar na temo pravic bolnikov z rakom,« je povedala Amalija Zdešar, sekretarka zveze.

***********

Ker je pac v državah EU teden boja proti raku, mogoce ne bo narobe, ce napišem še tole informacijo in upam, da bo kakemu bolniku z rakom v dobrodošlo pomoc:

Pred štirinajstimi dnevi, ko sem k sosedi, ki ima raka v zadnjem stadiju, pripeljala Lamo Shenphena, je omenil zdravilo za rakave bolnike, ki ga pri nas uradno v medicini še ne uporabljajo, nadomesti pa klasicno kemoterapijo, je enako ucinkovito, in, kar je bistveno, ima manj stranskih ucinkov kot pa kemoterapija.

Na internetni strani, ki opisuje delo Lame Shenphena, se tudi nahaja informacija o tem zdravilu in povezave naprej na internetne strani tega zdravila.
amchi >>>

“UKRAIN … zdravilo proti raku, ki je že dalo pozitivne rezultate - in ga je med drugim sprejel Ameriški nacionalni inštitut za onkologijo in mnogi onkologi po svetu … je narejen na rastlinski osnovi (iz krvavega mlecnika) in je mnogo cenejši …”

Internetna stran o tem zdravilu: www.ukrin.com


Lama Shenphen je dejal, da pozna ljudi tudi v Sloveniji, ki to zdravilo že jemljejo. Kupili so ga na Dunaju, po predhodnem posvetu glede svoje bolezni/diagnoze z dunajskim zdravnikom.

Ta moja informacija ni propaganda za Lamo Shenphena in njegovo delo, ceprav je name naredil enkraten in nepozabno mocen pozitiven vtis. Moje mnenje je, da ima vsak clovek, sploh pa clovek v stiski/bolezni, pravico biti obvešcen o vsem, kar je pomebno za njegov obstoj in razvoj. Njegova odgovornost in dolžnost izbire pa je, da iz kupa informacij potegne tisto, za kar misli in cuti, da mu bo v pomoc.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20021011113129933Domov
Powered By GeekLog