Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20020921205233772
Astrologija - Venera

sreda, 14. julij 2004 @ 08:52 CEST

Uporabnik: amstel

Venera v znamenjih:

Nam pove, kaj človeka najbolj privlači, v čem uživa in kako, kako globoko ljubi, kako izraža ljubezen, kje (področje) in pri kom išče ljubezensko izpolnitev. Govori nam o čutu za lepoto, za estetiko, navdušenost za lepe in dragocene predmete, za umetnost, za užitek.. Z razpoznavanjem Venere, lahko odkrijemo, ali se oseba prepušča v ljubezni, ali je bolj zadržana, ali je uživaški tip, ali asketski, ali ljubi ali bolj prijateljuje. V astrološki karti moškega, lahko najdemo katere lastnosti ga pri ženski najbolj privlačijo, kateri vidik sebe išče v ženski, kakšno ljubezensko vzdušje potrebuje.

Oven: V znamenju Ovna se pokaže kot ljubeča, strasna Venera, oseba čuti privlačnost do javnega življenja, je kreativna, a nekako površinska. Ženska z Venero v Ovnu, zna ljubiti silovito, celo agresivno, je dinamična, rabi stlane spremembe, je precej zahteven partner.

Bik: V tem znamenju se Venera počuti doma. Oseba, ki ima v tem znamenju Venero, je sposobna globokih ljubezenskih emocij. V izražanju naklonjenosti je praktična, stabilna, z delčkom konzervativnosti. Oseba je lahko nadarjena za umetnost. Ima dobro razvit čut za posest, za terotiralnost. Osebe z Venero v Biku lahko opravljajo poklice, ki so povezani s kulinariko, užitki, umetnostjo, življenjem.

Dvojčki: Oseba z Venero v Dvojčku rada potuje, je nemirnega duha, nestanovitna, tudi v ljubezenskih zvezah. Pogosto potrebujejo dva partnerja hkrati in jih marsikdo doživlja kot površinske. Izredno so komunikativni, predvsem preko glasbe, gledališča. Z Venero v Dvojčku je oseba izredno prilagodljiva v raznih okoliščinah.

Rak: Venera v Raku potrebuje varnost, domačnost, mir, občutljivost, senzitivnost, izkazovanje čustev. Oseba z Venero v Raku pogosto išče ljudi, da se lahko nanje opre. Ima bujno domišljijo. Moški z Venero v Raku so pogosto po videzu ali mimiki poženščeni. Nagnjenost k preveliki teži je kar pogosta.

Lev: Venera v Levu rabi biti opažena, zato je oseba, ki jo ima v svoji osebni karti po vsej verjetnosti teatralna, velikopotezna, radodarna, pretirava pri zapravljanju. Ljubi razkošje, vse, kar je lepo, bogato. Rada se hvali. Je vesele narave, s smislom za humor, uživa v osvajanju, predvsem zato, da se počuti zmagoslavno ob uspehu. Rada dramatizira in pretvarja dejstva. Je ponosna oseba in ne mara biti podrejena v odnosu. Ko je prizadeta, zna reagirati zelo burno.

Devica: Oseba z Venero v Devici, je precej privlačna, vendar ljubi zelo resnobno, po moralnih principih, asketsko. Ljubezen izraža tako, da za druge skrbi in pogosto si z njimi ustvarja skrbi. Je lahko kritična in ljubezni ne razdaja velikodušno. Pogosto ga poimenujejo žalostni ljubimec.

Tehtnica: Senzibilnost in družabnost, sta glavni lastnosti osebe z Venero v Tehtnici, ki se tudi tu počuti domače. Oseba je po vsej verjetnosti privlačne zunanjosti, z umetniškimi sposobnostmi. Veliko ji pomenijo harmonični medosebni odnosi. Je diplomatska.

Škorpijon; Škorpijonska Venera je ljubosumna, strastna, odzivna, čustvena. Pogosto so osebe z Venero v tem znamenju, skrivnostne ali jih skrivnosti privlačijo in imajo pogosto skrite ljubimce ali vsaj skrite simpatije. Znajo biti molčeči. Čutijo privlačnost do narave, ampak tudi za nenavadne izraze naklonjenosti.

Strelec: Venera v Strelcu pelje osebo k velikodušnosti, živahnosti, izredni domišljiji, ampak vabi tudi k avanturam ali pogostim kratkotrajnim vezam. Oseba z Venero v tem znamenju, je pravi idealist, ljubi svobodo, polna intuicije. Navduši se hitro za marsikaj in pogosto ljubi svojo lastno idejo o odnosu, bolj kot osebo samo.

Kozorog: Venera v Kozorogu je Venera, ki ne dopušča pretiravanj v izkazovanju naklonjenosti. To raje stori na miren, a zelo zadržan način. Partnerju je vdan, zvest. Zaveda se pripadnosti socialnemu sloju. Oseba s to Venero, zna biti dolgotrajen in realen partner, ki je včasih preresen. Pogosti so posamezniki, ki so nenavadni in presenetljivi v ljubljenju.

Vodnar: Vodnarska Venera prinaša osebi, ki jo ima v svoji karti obilo občutkov prijateljstva. Ljubi svobodo, mentalno privlačnost s partnerjem postavlja v prvi plan. Je lahkotna, individualist, samostojna in pogosto ekstentrična v ljubezni. Rutine ne pozna, ne med rjuhami, ne v vsakdanjem življenju.

Riba: Venera v Ribah je rahlo zasanjana, romantična, nerealna. Rada se izraža, a včasih zmedeno. Je izredno občutljiva za sebe, malo manj za druge. Pogosto smiljenje zamenjuje z ljubeznijo. Rada žrtvuje, sebe ali kaj drugega v imenu ljubezni. Pogosto je nagnjena k nesrečni izbiri partnerja, ker preveč projicira.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20020921205233772Domov
Powered By GeekLog