Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20020902160432606
Kartomantika 2

ponedeljek, 2. september 2002 @ 04:04 CEST

Uporabnik: Pozitivke


Vedeževanje - kartomantika
1. nadaljevanje

V uvodu smo se zadržali pri splošnemu opisu, zelo kratkem odlomku iz zgodovine in utrinkih iz sedanje situacije. Tokrat pa gre zares.


Kateri sistem kart izbrati? Izbiramo lahko med Tarotom, Cigankami, Remi in ostalimi sistemi, za katere pa je značilno, da literature praktično ni.

Ciganske karte so človeku prijazne in za začetne uspehe pri osnovnem prerokovanju zelo dobre.
Remi karte na tržišču obstajajo v dveh variantah: navadne igralne, ki se uporabljajo za prerokovanje in karte, po obliki podobne ciganskim in z označbo remi karte v levem gornjem kotu.
Tu imamo še Tarot karte, ki se med sabo razlikujejo v glavnem po slikovnih podobah, barvah, številu kart, tematiki in osnovnem namenu le teh.

Da, izbira je velika in mnogokrat težavna. Marsikdo se odloči za najtežji sistem Tarot, ne zavedajoč se energij, simbolov in zahtevnosti dela. To pa zato, ker je v zadnjih letih zaradi sprememb slikovnih oblik male arkane v človeku lažjo slikovno zasnovo, Tarot postal pravi hit v prerokovanju. Pri ljudeh se je celo pojavilo mnenje, da je le Tarot tisti, ki daje pravilne in dovolj natančne odgovore in da so pravi mojstri le vedeževalci iz teh kart. Napaka. Vsi sistemi dajejo natančne odgovore, le poglobiti se je potrebno vanje. Za to pa je potrebno malo več znanja, kot pa le knjižica, ki jo dobimo poleg kompleta kart.


Katere karte izbrati?

Tako, sisteme smo spoznali, sedaj gremo na izbiro. Najenostavnejši način je, da greste v trgovino, kjer karte prodajajo in si jih ogledate. Karte so podobne kot kristali - pritegniti vas morajo. če med razstavljenimi ne najdete nič zanimivega, povprašajte trgovca za katalog. Tam boste zagotovo našli kaj zase.

Pa da ne pozabim: na forumu Svet pogovorov je v temi Kartomantika (povezava je na dnu članka) zbranih tudi nekaj zelo kvalitetnih internet strani, kjer si lahko veliko število kart tudi ogledate in če želite naročite.

In kako vemo, da smo izbrali pravilno? Ko pravi komplet kart zagledamo, nam srce začne hitreje biti, pogled se zbistri… in naenkrat nas pritegne energija bližje in bližje, dokler pogleda ne moremo več odmakniti, tako kot ne moremo več zapustiti trgovine brez prav tega kompleta kart. In če prav tistega kompleta, v katerega ste se "zapičili", trenutno nimajo, potem o njem razmišljate vse do takrat, ko ga boste veselo držali v rokah in se veselili dobesedno kot otroci. To je to. To je prava izbira.

In še nekaj: Nikoli ne kupujte kompleta kart, ki je bil že odvit iz originalnega celofana. Le tako bo vaša energija prva, ki se bo dotaknila vaših kart.


Kaj sedaj?

Ko prinesete vaš novi nakup domov, morate karte odviti iz originalnega zavitka in pričeti z mešanjem. Mešajte in mešajte, še enkrat premešajte,… in še in še,…… in še malo …… in še, še, še…… dokler se ne utrudite. To je zelo pomembno.

Potem sedete in si začnete ogledovati karto po karto. Tu so pomembni vaši občutki. Kaj čutite, kako reagirate ob pogledu na določeno karto? Ne se obremenjevati. Začetek je vedno in povsod le začetek.

In ne pozabimo: karte so vaše in vi jih imate. Naj si jih vsa družina ne podaja iz rok v roke in občuduje, kako dober ali slab okus imate za izbiro. To ni družinski praznik, to ni družinska zadeva. To je vaša osebna lastnina in karte so vaša dobra izbira. Zaupajte vase. VI ste pravilno izbrali. Karte so vaše in na vas se bodo navezale. Vi in karte mora postati v teh trenutkih zaprti krog. Kart ne posojajte. Z njimi rokujte izrecno vi in nihče drug. To je zlato pravilo.


Sedaj bo potrebno karte "očistiti" in posvetiti. To pa bomo storili v naslednji številki Pozitivk. Do takrat pa lahko sodelujete na forumu Svet pogovorov v temi Kartomantika in če vas kaj zanima tudi povprašate. Tu smo, da vam pomagamo:

Svet pogovorov - Kartomantika

Borut

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20020902160432606Domov
Powered By GeekLog