Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20020829160103490
Mini meditacije

četrtek, 29. avgust 2002 @ 16:01 CEST

Uporabnik: Marjana


Mini meditacije nam lahko izboljšajo dan

Meditacija se nam morda zdi zahteven in zapleten postopek. Številni ljudje mislimo, da smo preveč zaposleni, da bi meditirali. Ali celo, da smo preveč pod stresom, da bi meditirali. To govorimo, ker si predstavljamo, da bo meditacija postala še en opravek v naših hektičnih urnikih.

Tukaj ne bomo govorili o koristih meditacije, ampak bi vam radi predstavili nekaj hitrih priročnih meditacij, ki jih lahko uporabimo, da se prizemljimo. Medtem ko čakamo v vrsti v trgovini, morda pri svoji delovni mizi pred pomembnim sestankom, ali v tihi sobi med napornim dopustom s sorodniki.

10 DIHOV
Je zelo preprost, vendar zelo učinkovit postopek. Zaprite oči in pričnite globoko dihati. Ko izdihnete, pomislite 'ena'. Ponovno globoko vdihnite in ko sprostite dih, pomislite 'dva'. Počasi nadaljujte, dokler ne pridete do deset. Če je potrebno, ponovno začnite z ena, vendar ne štejte več kot do deset.

VRTNICA
Zaprite oči, dihajte počasi in si zamislite rdečo vrtnico. Zelo natančno si jo predstavljajte v svojih mislih. Ko imate sliko cvetu, trikrat globoko vdihnite in si ob tem prestavljajte vonj. Naj vonj prekrije in odnese vaše skrbi. Ta meditacija zelo dobro učinkuje tudi z 'resnično' zdrobljeno sivko. Sivka vsebuje esenco, ki sprošča pomirjevalne endorfine, ko vonj pride do vaših možganov.

KRATKA MANTRA
Učinkuje dobro celo, če imate oči odprte, zato jo lahko izvajate medtem ko ste obtičali v prometu. Vdihnite in si v mislih govorite 'vdihujem mir'. Med izdihom mislite 'izdihujem napetost'. Postopek ponavljajte, dokler je potrebno.

ZAČETNIŠKI ZEN
Tehnika dobro učinkuje, ko ste v posebej trdovratnem ali frustriranem stanju duha. Zaprite oči in vdihnite, medtem ko mislite 'čisti um, čisti um, čisti um'. Sprostite dih in si mentalno ponavljajte 'ne vem, ne vem, ne vem'. To bo pomagalo odpreti vaš um novim možnostim in novim rešitvam.

Povzeto po članku Alune Michaels
http://www.ascension.net/LibraryArticles.asp?article=17


Morda bo vse tiste, ki se nam je meditacija zdela prezapletena za naše življenje, to vzpodbudilo, da bomo naredili prvi korak.

Štiri kratke meditacije, ki jih lahko naredimo kar za računalnikom, pa ponuja tudi spletna stran:
http://www.averi.com/meditations.htm

mk

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20020829160103490Domov
Powered By GeekLog