Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20020806095232464
(pasji) Posvojitveni dan v nedeljo, 25.8.

torek, 6. avgust 2002 @ 09:52 CEST

Uporabnik: Anonymous

Danes (6.8.2002) v Dnevniku (urk)

Pripravljajo posvojitveni dan v nedeljo, 25. avgusta 2002

Razmere na posestvu Milene Močivnik v Bistri pri Borovnici so se, zagotavlja avstrijsko-nemško društvo Tierhilfe Suden, ki pomaga Mileni od avgusta lani, precej izboljšale. Psi so cepljeni proti steklini, imajo dovolj hrane in vode, veterinarji pa vsak teden sterilizirajo po tri psičke. Nezadovoljni so le z nizkim številom oddanih psov, zato bodo konec meseca skupaj s koordinacijskim odborom, ki ga vodi svetovalka vlade Irena Megušar, pripravili posvojitveni dan.

Predstojnik klinike za kirurgijo in male živali prof. Dr. Zlatko Pavlica je povedal, da si veterinar vsako sredo ogleda živali in naredi triažo. Psi so na splošno zdravi: ker živijo skupaj, mora veterinar običajno oskrbeti nekaj ugriznih ran. Le ena mačka je imela hudo poškodovano oko. Nobene živali pa ni bilo potrebno evtanazirati.

Zaradi nizkega števila oddanih psov so se odločili, da se pripravi posvojitveni dan , kjer si bodo ljubitelji živali lahko izbrali psa. Avstrijsko-nemško društvo bo poskusilo za nekaj psov najti nove lastnike tudi v Nemčiji in Avstriji.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20020806095232464Domov
Powered By GeekLog