Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20020712201822386
Konoplja

petek, 12. julij 2002 @ 08:18 CEST

Uporabnik: Admin


Kako pravilno varovati kanabis?

Ustavno sodišče razveljavilo člena iz uredbe o gojenju navadne konoplje zaradi neskladnosti z ustavo.
Nična tudi obsodba pridelovalcev, ki ju je sodnik za prekrške kaznoval s sto tisoč tolarji.


Tudi:
Raziskave pokazale: Snovi, ki jih vsebuje konoplja drastično zmanjšujejo tveganje motenj dihanja med spanjemLjubljana
Potem ko je vlada pred štirimi leti sprejela uredbo o gojenju navadne konoplje in so nekateri resno zagrabili možnost pridelovanja "sporne" rastline, je marsikdo po začetnih zapletih s policisti in sodnikom za prekrške izgubil veselje do gojenja te kulture. Pridelovalca, ki ju je sodnik za prekrške obsodil zaradi domnevno pomanjkljivega varovanja nasadov, sta vložila ustavno pritožbo, ustavno sodišče pa je del 7. in 4. člena uredbe iz 1998. leta, na podlagi katerih sta bila obsojena, razveljavilo, ker nista bila skladna z ustavo.

Ustavni sodniki so soglasno ugotovili, da prva alineja prvega odstavka 7. člena uredbe o gojenju navadne konoplje iz leta 1998 in alineja 1. točke prvega odstavka 4. člena - "podpisano izjavo, da bo zagotovil varovanje posevka zaradi preprečevanja morebitnih zlorab in da bo nosil vse stroške nadzora nad pridelavo, ki ga opravljajo pristojni inšpekcijski organi in izvedenci" - nista bili v skladu z ustavo.
Več >>>
Raziskave pokazale: Snovi, ki jih vsebuje konoplja drastično zmanjšujejo tveganje motenj dihanja med spanjem

Chicago, ZDA
Zdravila, izdelana na osnovi konoplje, bodo lahko v prihodnosti imela pomembno vlogo pri zdravljenju nespečnosti, vključno z zdravljenjem motenj dihanja med spanjem ("sleep apnea"), pravijo najnovejši izsledki raziskav, objavljenih v Sleep-u, reviji ameriške Akademije za spalno medicino (Academy of Sleep Medicimne) in Društva za raziskovanje spanja (Sleep Research Society).
Več >>>

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20020712201822386Domov
Powered By GeekLog