Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20020524221505954
UMETNOSTNA RAZSTAVA V NAKUPOVALNEM CENTRU

petek, 24. maj 2002 @ 10:15 CEST

Uporabnik: Mateja

Razstava računalniških grafik umetnice Mirande Rumine

V četrtek, 23. maja 2002, je bila v Mercatorjevem hipermarketu na Celovški cesti v Ljubljani odprta razstava umetnice Mirande Rumine. Nekoliko nenavadno, a drzno. Če so začetniki pop arta v umetnostne galerije pripeljali potrošniške produkte, pa Miranda, tudi po popartovsko, svojo umetnost seli iz galerij v nakupovalni center.


Predstavlja osemnajst računalniških grafik, na katerih so znani Slovenci, ki jih je po svojem videnju oblekla v digitalna oblačila in jih postavila v virtualno okolje. Tako oblačila kot ozadja je v večini primerov sestavila iz svojih umetniških del, slik in steklenih objektov.
Večino teh grafik ste lahko opazili tudi v nekaj zadnjih Playboyih pod naslovom Računalniški styling – Digitalna oblačila, toda na razstavi jih lahko vidite v formatu 180 x 120 cm. Grafike so obešene s stropa po sredini dolgega hodnika, zato ne pozabite pogledati navzgor, ko boste peljali nakupovalni voziček. Seveda pa se lahko odpravite tja prav z namenom iti v »najbolj obiskano slovensko galerijo vseh časov«, kot piše na vabilu. Časa imate še do 6. junija.Več na to temo >>> www.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20020524221505954Domov
Powered By GeekLog