O Sončevih pozitivkah

O sončevih pozitivkah
 Sončeve Pozitivke :) www.pozitivke.net
        Dnevnik in časopis s pozitivno, smiselno in ustvarjalno vsebino

Opis in vizija

Sončeve Pozitivke
so (e)dnevnik, ki navdušuje, spodbuja in opogumlja s pozitivno vsebino in ustvarjalno noto.

Ustvarjen je za vse, ki nas zanima osebna in duhovna rast, ozaveščanje, zdravo življenje, socialna družba, širjenje optimizma in skrb za naravo.

So sporočilo pozitivne energije in ljubezni do ljudi in sveta, predvsem pa zaupanja in vere v drugačen svet!

Pozitivke so logično razdeljene v sledeče sklope:

* Aktualne dnevne novice:
(Nahajajo se v rubriki Aktualno in v kazalu aktualnih novic na desni strani)

V njej lahko najdete aktualne info, razpise, zanimivosti, akcije, reportaže, predstavitve posameznikov in skupin, inovacije in zanimive ideje, konstruktivne predloge, raziskave, apele, vabila na okrogle mize, razprave, kulturno dogajanje s teh področij, tematike s področja mladih, dobrodelnosti, nevladnih organizacij, prostovoljstva in socijale...

* Članki in razmišljanja
(Se nahajajo na sredini strani)
V njih pišemo o temah iz področja osebnega in družbenega razvoja, zdravja in zdravega načina življenja, medsebojnih odnosov, družbenih sprememb, izzivov, ekologije in odgovornega odnosa do narave in živali, dobrodelnosti...

Objavljamo pa tudi daljša razmišljanja, intervjuje, predstavitve, povzetke dobrih knjig, nasvete ter recepte.

* Dogodki in izobraževanja
(So v napovedniku na levi strani pod rubrikami)
Skupaj s Sončno pošto so Pozitivke najpopolnejši vodnik po seminarjih, predavanjih, poučnih delavnicah, izobraževanju, akcijah in kulturnem dogajanju iz področja osebne in duhovne rasti, ozaveščanja, zdravega načina življenja, širjenja optimizma ter ekologije.

* Anketa
Vsak mesec pripravimo tudi več anket z aktualno tematiko.

* Modre misli, pregovori, sporočila
V uvodu objavimo misel, katere sporočilo nas vodi skozi teden. Na desni strani pod anketo pa lahko preberete pregovor ali sporočilo, ki vam lahko pomaga s čudežnim namigom.

Ciljna skupina so vsi ljudje, ki se bodo našli v katerem koli članku in vsebini.

Pozitivke skupaj ustvarjamo z bralci ter več posamezniki, skupinami, neprofitnimi in nevladnimi organizacijami s tega področja.

Projekt pozitivke je kot enega najperspektivnejših projektov mladih avtorjev leta 2002 podprl urad RS za mladino s projektom TiPOVEJ.

Pozitivke so namenjene ravno temam za katere je veliko zanimanje ozaveščene javnosti, a jih drugi časopisi ne uvrščajo na vidnejše mesto oz teh obvestil ne objavljajo, to pa so obvestila in teme, ki se zavzemajo za boljši svet, predstavitve pozitivnih idej, dogajanj in delovanja dobrih skupin, ki se trudijo za napredek družbe kot celote, ohranitvijo narave in skrbjo za širše okolje.

Skratka smo časopis, ki ozavešča in omogoča ustvarjanje ter sodelovanje.

 Zgodba o dvorcu open source


Tam nekje za mnogimi z gozdom obraščenimi gorami, je sam samcat živel deček, ki je nekega večera bral knjigo in se zamislil. Imel je veliko željo pogovoriti se z nekom o tem, kar je prebral. A ker ni bilo v bližini nikogar, ki bi prebral isto knjigo je šel in vprašal čarobno Škatlo na mizi, če na tem širnem svetu obstaja kdo, ki je prebral knjigo. Škatla je mlela in mlela, nato pa je iznenada vse potihnilo, kot v čarovniji se je pokazal prazen okvirček na ekranu in deček je videl, da ni strani, ki bi govorila o stvareh, ki njega tako zelo zanimajo. Vse dneve je sedel na veliki beli skali pod košatim drevesom, vetrc mu je mršil lase, on pa je razmišljal, kje bi lahko spoznal koga, ki je prebral knjigo... Nekega dne se je spomni! Tudi ostali iščejo nekoga, ki je prebral knjigo. In deček pomisli, le kako naj me najdejo, le kako naj jaz najdem njih... Takrat so pred njim poletele iskrice, prikazal se je zlat oblaček in iz njega je prišla dobra vila. Dečku je povedala in pokazala kako naj naredi dvorec, kjer bo stalno sijalo sonce, kjer se bodo lahko srečali tisti, ki se med seboj iščejo. Deček je potem sledil sanjam, ustvaril je prostor v katerega lahko pridejo vsi in si ogledajo kaj drugi razmišljajo, pišejo ali sami prispevajo mnenja o raznovrstnih stvareh. In tako so minevali dnevi, tedni, meseci v prihajanju vedno večjega števila prijateljev. Deček je bil srečen. Nekega lepega sončnega dne je sel na sprehod po tej na novo ustvarjeni deželi in sreča drugega dečka, ki je kot nekoč on, sedel in sanjal ob čarobni škatli in o svojem dvorcu. Takoj sta vedela, da se iščeta in skupaj sta se odločila da postavita ogromen dvorec, ki bo imel veliko vrat in oken skozi katere bo sijalo sonce in bogato zbirko modrosti v knjižnici. Dala sta mu ime Dvorec Open source. Začela sta graditi, kmalu so se jima pridružili se ostali in dvorec je vsak dan rasel in raste se danes, dobiva nove prostore z prekrasnimi sobanami, z velikimi okni in prijaznimi prebivalci. Dvorec odpira svoja vrata in vabi prijazne ljudi, odpri zanj svoje srce in razum tudi ti...


www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/staticpages/index.php/20031114130028192