Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 06-nov
  • 3. Festival podjetništva 2024

• ponedeljek 11-nov
  • Obisk klopotca pod Kalvarijo na posestvu Biotehniške šole Maribor

• torek 12-nov
  • Usposabljanja za merjenje učinkov prostovoljstva v Evropi

• ponedeljek 18-nov
  • Nacionalna mreža tom telefon

• ponedeljek 02-dec
  • Prostovoljstvo 2.0: solidarnost na preizkušnji

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Kvantni svet
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Astronom
     februar 02 2015 23:31   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Status: neprijavljen

Registriran: 12/24/10

Zanimivo razmišljanje, Yoda. Tole me je potegnilo, da se še sam spravim malo nad Skrivnosti Šambhale.

Všeč mi je izraz: "polje pričakovanja" - mislim, da zelo dobro opiše stanje tik preden se zgodi "klik-čudež", pa katerikoli že ... npr. kakšen iz knjige "Skrivnost" (Secret) ...

Yoda:
    "...na tem mestu se lahko spomnimo, da tudi po sanjanju včasih dobimo občutek, da čas ne teče samo v eno smer..... "
    Daj, prosim, tole malo bolj pojasni - razloži.

Yoda
     februar 03 2015 14:48   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 03/26/09

Ok, Astronom, bom poskusil pojasniti, če mi bo uspelo kaj ‚izdaviti‘. Nisem posebno talentiran sanjavec, ampak v določenem obdobju sem se včasih spontano prebudil v sanjah, celo dvonivojsko enkrat. To kar bom povedal je čisto subjektivno in zadeva bolj občutke kot ‚dejstva‘. Neko noč sem se prebudil večkrat zapored in potem zaspal nazaj. Vsakokrat sem pogledal na uro. Vendar niti to ni gotovo, da nisem sanjal pogled na uro na nekem drugem nivoju. Ubesedenje je morda samo namig, kažipot… Skratka…. Pri ‚subjektivno‘ prvem prebujenju je ura ‚objektivno‘ pokazala, da je bilo to zadnje – ‚dokončno‘ prebujenje, medtem ko mi je ura za ‚subjektivno‘ zadnje prebujenje ‚objektivno‘ povedala, da je prvo. Ali drugače povedano – moje pričakovanje po vsakični prebuditvi o tem kaj bom videl na uri se je razlikovalo od videnega. In končna ugotovitev je bila, da sem nastopal v dveh različnih filmih z nasprotujočima časovnima potekoma. Glede na izkustvo dvonivojskega prebujanja pa je prav možno, da sem na uro gledal na prvem sanjskem nivoju in potem padal nazaj na drugi - globji sanjski nivo. To dvonivojsko sanjanje pa sem ozavestil ob neki drugi priliki, ko sem po bujenju na prvem nivoju ugotovil, da se telesno še nisem prebudil, ker slika sobe ni bila prava. Nekoliko ‚zaskrbljen‘ sem se potem ‚prisilil‘ v ‚dokončno‘ fizično prebuditev.

Ampak ko smo pri prebujanju in prebujenju bi rad na tem mestu dodal mnenje Rusa Vadima Zelanda. On pravi, da obstaja budno sanjanje in prebujena budnost. Večinoma pa smo v nezavednem stanju. Prebujenje rabimo torej tudi budni…….

http://www.bebamur.com/vadim-zeland.html

Astronom
     februar 04 2015 02:16   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Tudi sam sem pred leti nekaj delal na sanjah, a takšnih "časovnih" preskokov nisem doživljal. Imel pa sem podobno izkušnjo, kot jo opisuješ, "sanje v sanjah", kot tudi "budne sanje". Budne imenujem tiste, pri katerih nisi več pasivni "sanjavec", ampak kreiraš sanje zavestno. V okviru budnih sanj sem izkusil podobne efekte, kot jih sicer pripisujejo kvantnemu svetu: levitacija (+ letenje), prehod skozi trdno snov (stena, zid), teleportacija, kot tudi prehod iz enih sanj v druge brez izgube zavedanja. Uporabljal sem tehniko, ki jo opisuje Castaneda in sicer opazovanje rok oziroma odprtih dlani (roke imaš pač vedno "pri roki", zato pridejo prav pri takih stvareh). Kot pozitivni rezultat tega igranja se je pokazalo (vsaj jaz tako verjamem), da so vse moraste sanje izginile za vedno (v mladosti me je namreč velikokrat tlačila mora).

Kar se tiče prebujanja in prebujenja pa mislim da so glede tega kar podobne zakonitosti. Sicer itak ne vemo, če ni morda celo naše življenje - ene same sanje, iz katerih se je treba zbudit. V bistvu gre za vklop zavesti oziroma pozornosti ... ljudje sicer lahko preživimo celo življenje, ne da bi se ga sploh zavedali. Dan za dnem neki avtomatizem - ljudje smo ko v nekem hipnotiziranem stanju in prav je, da se kdaj pa kdaj prebudimo ... Sicer je to največkrat šok ... spoznanje, da je vse skupaj iluzija, lahko deluje zelo depresivno. To je tudi glavni razlog, da se ljudje niti ne želimo prebuditi. Raje sanjamo lepo sanje naprej in se jim prepuščamo. Večkrat, ko se nam zgodi prebujenje, bolj nesmiselen se nam zdi beg v sanje ... Kmalu nas takšne "tolažbe" več ne zadovoljijo ... in potem se začne - iskanje "samega sebe".

Yoda
     februar 04 2015 11:02   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Morda je analogija med morastimi sanjami in budnim stanjem zavesti, ko si trpni udeleženec namesto čista zavest, ki prinaša blaženost, mir, radost. Večinoma smo v stanju neprebujenosti budne zavesti, ki bi morala biti čista zavest, zato trpimo.

Astronom
     februar 05 2015 00:18   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Ja, povsem logično ...
    Tudi življenje je lahko mora, če je odvisno le od "zunanjih" dejavnikov, naša zavest pa spi ... Takrat ponavadi jamramo, da so za vse naše tegobe krivi drugi ... ali pa vreme - recimo ...

Yoda
     februar 05 2015 11:08   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Ja, to sem mislil, ampak si ti bolj jasno povedal. Sicer pa obstaja odličen film na temo sanjanja - Vsaditev. Ampak to že ne spada v okvir tega naslova.

Nan
     februar 05 2015 11:30   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 01/26/08

En za Astronoma.

https://www.youtube.com/watch?v=TYIxBRA5qjA

Astronom
     februar 06 2015 21:36   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Hvala, Nan. Posebej zame ... Confused

Nan
     februar 06 2015 22:43   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 01/26/08

Astronom, ne za "posebej zate", ampak v povezavi s tvojimi zadnjimi komentarji, bolj kot ideja, nekaj kreativnosti.

lp

Yoda
     februar 15 2015 00:42   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Gregg Braden - O efektu preroka Izaije
    (Specifikacija pogojev za kvantne čudeže)

http://www.bebamur.com/greg-brejden.html

http://www.bebamur.com/greg-brejden.htmlhttp://www.bebamur.com/greg-brejden.html

Gregg Braden je eden od ponirjev na področju povezovanja znanosti in ezoterike.
    V tem besedilu poskuša povezati modrost davnih modrecev s spoznanji kvatne fizike.
    Konkretno gre za velike svitke preroka Izaije, ki so del svitkov z Mrtvega morja. Prerok Izaija je živel približno 700 let pred Kristusom. V nadaljevanju podajam skrajšane izvlečeke in povzetke prevoda celotnega teksta na podanem linku. .

Kvantna znanost trdi da za vsak trenutek našega življenja obstaja več različnih možnih variant fizičnega obstoja, od katerih se na srečo mnoge manj prijetne morda sploh ne zgodijo.

Prerok Izaija govori, da ima večina variant naše manifestacije latentni status in njihova aktivacija je odvisna od naše izbire, ko se nam razkrijejo v nekem trenutku življenja. Celo več. Z nami deli pozabljeno metodo 'molitve', ki omogoča aktivacijo naše izbire.

Kvantna znanost je s svoje strani v laboratoriju pokazala, da mora biti izpolnjen niz potrebnih pogojev, da se zgodi nek 'čudež'.

Kar ponuja Izaijeva metoda 'molitve' predstavlja spajanje in preseganje vidikov znanosti, religije in mistike. Rečeno je, da svet, ki nas obkroža zrcalno odraža naše notranje stanje. To velja na mikro nivoju posameznika in makro planu človeštva. S spremembo notranjega gledišča se menja tudi zunanja slika. Ampak Izaija predlaga, da naj tisto kar želimo, da se zgodi poskušamo doživeti, kot, da je resnično sedaj namesto da samo mentalno prosimo Boga za izpolnitev želje. Ta pozabljena 'molitev' je v bistvu vnos občutkov, čustev, celostnega doživetja naše želje kaj se naj zgodi. To pa lahko prinese kvantni preskok na eno od drugih vsporednih realnosti, ki se potem fizično manifestira, kot zrcalo naše notranje spremembe. Tako postane jasno tudi to, da so vse 'grozne' prerokbe, ki se na srečo niso izpolnile samo možne variante bodočih dogodkov.

Sodobna kvantna fizika na nek način potrjuje preroka Izaijo z modelom vsporednih variantnih poti (plasti) v času. V določenih trenutkih se te poti med seboj zelo približajo in ustvarijo tako imenovane točke izbire..V teh točkah je možen prestop, ali prehod iz ene poti na drugo v obliki kvantnega skoka. Morda bi temu rekli portal v kakem drugem podobnem kontekstu.
    Fenomen je znan tudi kot teorem vsporednih svetov.
    Drugače rečeno – pod določenimi pogoji se lahko zgodi čudež manifestacije naše izbire.
    Fenomen je opisal v svoji doktorski disertaciji fizik Hugh Everett leta 1957. S temi točkami kvantnih skokov se je možno izogniti najhujšim pretresom v zgodovini človeštva.

V nadaljevanju internetnega besedila je opisan primer domnevnih učinkov sinergije množične internetno organizirane svetovne molitve na (prvi) ameriški letalski napad Iraka.

Video link
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Dcw_snWfJ0o

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Dcw_snWfJ0o

Astronom
     januar 04 2016 09:07   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

KAKO JE VSE SKUPAJ NAREJENO - STANDARDNI MODEL

Vse materialno stvarstvo je narejeno dobesedno: iz NIČ !

Yoda
     januar 06 2016 22:57   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

ZNANSTVENE RAZISKAVE ELEKTROMAGNETNEGA POLJA AURE

http://matrixworldhr.com/2014/04/13/znanstvena-istrazivanja-o-auri-ljudskom-elektromagnetskom-polju/

http://matrixworldhr.com/2014/04/13/znanstvena-istrazivanja-o-auri-ljudskom-elektromagnetskom-polju/

Obširen članek nam poda poleg znanstvenih zanimivosti tudi zakulisne vidike sodobne zahodne znanosti, ki je zmanipulirana, cenzurirana, sponzorirana in temu ustrezno kanonizirana. Zaradi tega znanstveni razvoj stagnira.
    Preprosto in razumljivo je naprimer opisana fotonska komunikacija v materiji, ki je med drugim ključna tudi pri znanstveni razlagi mehanizma rakotvornosti nekaterih snovi. Zanimivo je pojasnilo o zablodah Einsteinove relativnostne teorije, zvemo pa tudi o Teslinem mnenju glede tega teoretičnega znanstvenega področja. Članek nam razkrije eksperimente in dognanja, ki so po krivici prezrti, čeprav so raziskave in odkritja zlasti nekaterih ruskih in tudi drugih znanstvenikov še kako temeljni, koristni in znanstveno pošteni.

Forum generiran v : 19,41 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CET. Ura je 04:04

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML