Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Tole animacijo prihajajočega asteroida Florence je v galerijo Spaceweather.com prispeval Michael Jäger iz Avstrije. Gre za zaporadje slik, posnetih 29. avgusta. Asteroid je tista pika, ki potuje po sliki.
Če bo slučajno kdo asteroid Florence iskal po nebu ... Asteroid ne bo viden s prostimi očmi, lahko pa da se bo videl že v daljnogledih in manjših teleskopih. Asteroid potuje skozi Kozoroga (zvečer na jugu) navzgor skozi Delfina in še višje proti Labodu ... datumi, kje se nahaja, so navedeni poleg. Na sliki je vrisan tudi položaj Lune, ki v Kozoroga pride 3. septembra ...
BTW, nisem ravno dober poznavalec glasbe, me pa zanima kaj ti meniš:
Je res v glasbi že vse napisano, kot pravi Jure Godler ? ... češ, da so vse le še plagiati ...
Posnetek prikazuje Saturnov severni pol, kjer je na sredini orkan, 50 x večji od največjega orkana na Zemlji. Tudi okoli je kar nekaj orkanov ... A še najbolj zanimiv je heksagram, ki pa še ni pojasnjen ...
Astronom, tudi jaz nisem poznavalec glasbe.
Sem šla poiskat kdo je Jure Godler, še o "slovenski sceni" pojma nimam...kakšen analfabet : )
20- stoletje je nekakšen zaključek v komponiranju klasićno "harmonične" glasbe, verjetno je to mislil povedati.
Koliko modernejše glasbe Godler pozna, ne vem, tako, da njegova izjava zveni kot nnekakšen plagijat že povedanih fraz o glasbi...
Se mi zdi, da je Jure Godler včasih, ko je še delal s Sašom Hribarjem in Tilnom Artačem, kar veliko obetal. Mi ga je kar malo škoda, da je obtičal na Planetu TV, kjer se trenutno bolj ukvarja z aktualno politiko ...