Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Ne, tisto je "polarna kapa" ... podobno kot na zemlji, le da ni le iz vodnega ledu, pač pa je v glavnem površina kape iz ledu ogljikovega dioksida - tako imenovanega "suhega ledu" ...
http://projekti.svarog.org/nase_osoncje/mars.html
Sicer pa res američani že sanjajo o luknjah na Marsu:
VIDEO POSNETKI ZEMLJE Z MEDNARODNE VESOLJSKE POSTAJE (MVP)
Na tej strani so objavljeni video posnetki zemeljske površine, ki so jih naredili astronavti med bivanjem na mednarodni vesoljski postaji. Posnetki Zemlje torej z višine več kot 300 kilometrov:
na hitro sem preletel naslove in se mi zdi, da nisem zasledil, da bi bla vmes tudi severni in južni tečaj... lahko da se motim, če pa ne, pa veš na kaj impliciram
nevem če je že kdo objavil... no tule je ena lepa slikica zemlje:
V poglavju "PODATKI O PLANETU" ob tretji sliki v tem poglavju je napisano nekaj o polarnih kapah na Marsu ... Je pa na tisti 3D sliki polarna kapa mnogo bolj očitna - z malo fantazije res izgleda kot luknja v planetu ...
Tvoj link na sliko Zemlje iz vesolja je čudovit. Po moji oceni je posneta nekje iz višine nekaj tisoč km. Verjetno s kakšnega od USA satelitov. Posneta je v izredno visoki resoluciji. Na sliki je vidna severna amerika, medtem, ko so južna in poli za obzorjem. Če bi hotel, da bi bili na sliki tudi poli, bi morali snemati še mnogo bolj stran ... na primer iz Lune ...
Gost: vesoljec
februar 13 2012 02:25
to o polarnih kapah na marsu sem si prebral ja
mislil sem naslove videov zemlje z mednarodne vesoljske postaje in da ni nikjer tudi posnetek severnega ali južnega tečaja zemlje...
Osebno kar malo dvomim, da so Rusi iz MIRa slikali pole. MIR je krožil okoli Zemlje na višini nekaj več kot 350 km, kar je približno toliko kot mednarodna vesoljska postaja (MVP), orbita pa je bila nagnjena za 51,4 stopinje, kar je celo manj kot v primeru MVP (51,6 stopinj). To pomeni, da se je MIR najbolj približal polu na 38,6 stopinj (90 - 51,4 = 38,6), kar pomeni, da se je najbolj približal polom na 5 tisoč km.
Z višine 350 km ni šans da vidiš 5.000 km daleč - že zaradi ukrivljenosti Zemlje ne ...
Tako, da tisto na posnetku je očitno nekaj drugega, kot pa zemeljski pol (katerikoli že) posnet z Mira ...
Saj pravim, če hočeš posnet Zemljo "od pola do pola" moraš it vsaj toliko stran, kot je Luna. Zadnjo tako sliko Zemlje, kolikor jaz vem, je naredila sonda Rosetta, 13. novembra 2009, ko se je približala našemu planetu na 320 tisoč km, kar ustreza razdalji Lune do Zemlje ...
http://www.esa.int/esaCP/SEM8KIHVY1G_index_0.html
Takrat je posnela Antarktiko in del južne amerike, pa še to bolj v oblakih ...
Gost: Vesolc
februar 14 2012 07:53
Zanimiv dokumentarec o delovanju magnetnih neviht (CME) z slo podnapisi !
Zadnji CME, ki je bil 10. februarja je včeraj prinesel malce dinamike v geomagnetni aktivnosti, a se Kp indeks ni dvignil nad vrednost 3 ...
Gost: lotus
februar 15 2012 06:50
Magnetna mreža in vi
Magnetna mreža na Zemlji je specifična v svojem namenu. Je tenkočutno harmonična in
obstaja iz enega samega razloga - za nastanitev človeštva. Možno je, da mislite, da je
geološko pogojena s fizičnim obstojem planeta, vendar je več kot to. Je sredstvo, namenjeno
DNA! Tako deluje magnetna mreža. Govori s človeštvom, preko človek - človeku in je del
vas osebno. Pomaga vam, da ste povezani drug z drugim in prav tako, da vas ločuje drug od
drugega. Daje vam nastanitev, izzive, rešitve in ljubezen. Nekaterim od vas vzpostavlja
povezavo z Bogom, ko mislite ''nanj''. In nekateri bodo rekli: ''Kryon, ni mi všeč ta ideja, da
fizika vstopa v kraljestvo duhovnosti. Ni mi všeč, da je zemeljska mreža del duhovnosti.
Rekel vam bom... to tako je! Ker ste kreatorji, kakršni ste, ste ustvarili vse, kar je pred vami,
vključno z izzivi, dvojnostjo, pogodbami in sredstvi, ki omogočajo vašo celično zgradbo. Ne
morete ločiti Duha od vaše realnosti. Lahko, da si želite verjeti, da obstaja nekaj nad fizičnim,
vendar, resnica je, da je središče vsega fizično. Ne morete pustiti Boga zunaj česarkoli!
odlomek iz http://84.255.197.40/igrivavila/KRYON-Prevodi.pdf
Glej, glej, prav v času tvojega pisanja je Kp indeks geomagnetne aktivnosti narasel na 5 ...
http://www.n3kl.org/sun/images/noaa_kp_3d.gif?
Morda pa bo res nekaj na tem
Drugače pa ja, se strinjam s tabo - človek nikoli ne more in ne sme biti ločen od Boga. Bog ni en striček s palico, ki živi nekje na nebu ampak je tukaj in zdaj. Prav tako kot človek je njegov del tudi vse ostalo - tudi magnetna mreža na Zemlji in preko Boga smo vsi (in vse) povezani ...