Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 29-sep
  • Koncert okteta Valvasor z gosti

• sobota 30-sep
  • V Svečino na sprehod, mošt in vino
  • Dobrodelni koncert za Kamnik

• sreda 04-okt
  • Shod za Svetovni dan živali 2023

• nedelja 08-okt
  • Darshan na hrvaškem v Splitu

• torek 10-okt
  • Darshan - blagoslovi Paramahamse Vishwanande

• torek 17-okt
  • Nacionalni posvet "Vse vemo, a zakaj se nič ne spremeni? Podnebna politika med teorijo in prakso"

• torek 24-okt
  • Komunikacija - Vir dobrih odnosov (I. in II. del)

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Newrealitytransmission
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    MC
     november 11 2010 00:20   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Status: neprijavljen

Registriran: 11/11/05

@Hetlicht

Kar sem zapisal o Marcelu, je pač moje mnenje o Marcelu, izključno na osnovi tega, kar je povedal v intervjuju. Njegove siceršnje reference so mi znane, večino, kar si napisala o njem, sem že prej prebral. Take stvari pač name ne naredijo vtisa in niso nikakršen argument.

Od mene pričakuješ argumente, Marcelu pa kar verjameš na besedo. Je on podal en sam dokaz za svoje trditve? Če kdo res nima nikakršnih dokazov in argumentov za svoje trditve, potem je to Marcel. (razen seveda svetih knjig in "starodavnih modrosti", ki pa so samo pravljice za odrasle)

Zato ostajam pri svojem.

p.s.:

Bush je nečak kraljice Elizabete v 13. kolenu….ha, ha, ha, ha….sliši so kot Jezusov rodovnik od Jožefa do Davidove hiše – pravljičarji ostanejo pravljičarji…dokler bodo ljudje radi poslušali pravljice, toliko časa bo obstajala tudi ponudba pravljic.

hetLicht
     november 11 2010 10:50   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Registriran: 02/22/07

Poglej, MC, popolnoma razumem, da imaš drugačno mnenje, saj smo si ljudje vendarle različni. Moti me le to, da tvojim besedam nemalokrat manjka spoštovanja do drugače mislečih oz. do njihovih izkušenj, mišljenja in doživljanj. Tudi vprašanje dezona je bilo po mojem čisto korektno zastavljeno, brez poniževanja, obsojanja ali napadanja. Pač vprašanje. Tvoj odgovor pa se mi je zdel vse prej kot spoštljiv, naravnost posmehljiv. Vidiš, to me moti. Medčloveška kultura, ki je `na psu´.

"Od mene pričakuješ argumente, Marcelu pa kar verjameš na besedo."
    Tu se motiš. Kako veš, da mu kar verjamem na besedo. Namreč, nič ne veš o meni, mojih izkušnjah, področjih na katerih delujem in stvareh s katerimi se ukvarjam. Poleg tega, ti kritiziraš v tvojem postu, in če človek kritizira, je dobro, da svoji kritiki doda tudi argumente.

Če po tvojem Marcel za svoje trditve nima nikakršnih dokazov, naj bo temu tako. To lahko izpostaviš brez nepotrebne posmehljivosti. Potem bi vsaj jaz jemala tvoje besede še bolj resno, kajti nemalokrat se še prekleto strinjam s tabo.

dezon
     november 11 2010 11:11   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 10/15/10

MC, moji motivi izhajajo predvsem iz zanimanja, kaj se v ljudeh 'dogaja', kako razmišljajo, zakaj tako razmišljajo, kakšne poglede na svet imajo in predvsem kako ga doživljajo.

Tudi moje vprašanje je izhajalo iz opisanih motivov. Glede na tvoj odgovor predvidevam, da si razumel vprašanje nekoliko drugače kot je bilo mišljeno ali pa motivov enostavno nočeš povedati. Do česar si popolnoma upravičen.

Gost: isti
     november 11 2010 12:01   

Smeh je polzdravja, tisti, ki ne sprejema šale na račun svojih prepričanj, je zelo daleč od "duhovnega ne psa". Ker bi se zavedal, da sočloveku podaril prijetne energije. Smile in na tak način deloval v korist sočloveka.

Takšna persona je še vedno odvisna od mnenja drugih in od svojega položaja ter ugleda v družbi, posledično - to je oseba, ki še vedno dela poudarek na "blagovni znamki" - imenu.
    (obrazložim: stvar ni v tem, da se nekdo posmehuje, stvar je v tem, da mi si to razlagamo, kot sporočilo, da naše znanje je dvomljivo in da smo mi v zmoti, da nimamo prav, in potem seveda, posledično pride na plan naš Ego: Jaz že nisem v zmoti, Jaz imam prav, Jaz vem. - in nikakor drugače. Človeku je zelo težko sprejeti dejstvo (brez predhodnih priprav), da se moti in da "resnica" ni na njegovi starni (vse je relativno), s tem naj bi sprejel dejstvo, da je njegovo znanje pomanjkljivo, znanje je danes = pamet to pomeni, da na tak način sprejmemo dejstvo, da smo neumni. Kdo pa rad to sliši? Če pa v zmotno nekoristno znanje ali delo smo vložili ogromno časa, priznati zmoto - pomeni priznati, da vrsto let smo se ukvarjali z "praznim, nekoristnim ničem". Kje je ta "junak"?
    (čeprav ni ničesar, kar bi lahko bilo nekoristnim).

V odgovoru dezonu ne vidim nič žaljivega na račun samega lika, ki se imenuje dezon, k večjemu MC se heca na svoj račun.

Glede na komentar (že drugič), učitelji res posvečate svoj delovni čas drugim stvarem in ne šolstvu ali otrokom???

Kar se tiče "posmehovanja" in "žaljivk". hetLight, v tem si zelo selektivna, oz. spet vidiš le tistih "užaljenih" - z "imenom", "blagovno znamko". Če bi kdo žalil MC-ja in to konkretno, bi ti bila "božansko-razsvetljeno" tiho. ane??? in ne samo to ... Paradoks

Se vrnem na vsebino osnovnega sporočila:

Sem razmišljal;

1. Prostozidarji so označeni za zelo skrivnostni ceh, ki med drugim tudi kaznuje izdajalcev.

2. "Anunaki" so "krvoločneži" in so brez kakršnega koli usmiljenja ter duhovnega napredka, so grobi materialisti.

Se pojavi vprašanje:

Ali res, tako močno združenje dovoli razkritje "tajnih" podatkov po celem planetu brez tega, da bi "izdajalci" bili kaznovani???

Smo res tako naivni?

Skoraj vsak dan se pojavljajo nove in nove verzije zarot, ki obtožujejo "Ta Velikih", in nikakor ni res, da bi te teorije in podatki prišli v javnost, če od tega "Ta Veliki" ne bi imeli koristi. V javnost prihajajo teorije, ki še bolj razdružujejo in delijo družbo.

Ker potem se družba razdeli:
    a) na tiste, ki verjamejo;
    b) na tiste, ki ne verjamejo in oporekajo verujočim:

prej so bile samo religije (ki so še vedno) zdaj so še "nove teorije" in tako celotna družba razklana na še bolj drobne medseboj skregane skupine.

Kje je spoznanje celote? Kje je pri vsakem pripadniku različnih prepričanj, verovanj, spoznanj itd. kje je "Spoznanje in razumevanje Celote-Enosti" ???

Saj veste - za tistega, ki ve več - so tudi večje zahteve.

Vedno takrat, ko "Ta Veliki" niso želeli "umazati" svojih rok, so "pošiljali v svet" "provokatorjev z "novimi resnicami" in na tak način so ljudje se med seboj skregali in "dosegli" cilj, ki sicer ni bil njihovim ciljem.

P.S. pri izjavi "spremenim sebe"... sebe ne boš spremenil nikoli, ljudje se ne spreminjajo, lahko spremenijo navade (težko) ali "obleko", bistvo človeka (njegov podedovan "DNK zapis"Wink spremeniti ni mogoče.(?) Le takrat, ko si človek vsaj sam pred sabo bo upal predstati popolnoma "nag", takrat bo razumel stavek "spremenimo sebe" oz. "oblečemo sebe" (v drugačnem stilu).

Lep pozdrav in želim vsem prijeten dan.

(tistim, ki se počutite užaljeni - se opravičujem - to ni bila niti moja želja, niti moj namen, raziščite sami, zakaj občutite užaljenost, če jo...)

I love you!

hetLicht
     november 11 2010 12:30   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Registriran: 02/22/07

Da, isti, morda je smeh res pol zdravja, toda med smehom in posmehom je velika razlika. Nekateri niso zmožni tega med seboj razlikovati, nekateri tega (razlikovanja) ne počnejo namenoma (ker morda uživajo v posmehovanju in se izgovarjajo, da je smeh pač pol zdravja). Res pa je, da besede velikokrat interpretiramo drugače, kot pa so bile mišljene in da MC v resnici sploh ni bil posmehljiv v odgovoru dezonu. To nam v resnici lahko pove samo on.

Tisti, ki se zaveda, da bodo njegove besede morda razumljene drugače kot pa so mišljene, pač pazi, da so le-te kar se da nevtralne. Kajti, smeh lahko še kako prizadane (četudi zanj mislimo, da je pol zdravja). Prizadeti nekoga pa ni nekaj k čemur naj bi človek stremel. Tudi ni odraslo valiti krivde na drugega, češ, da je to zgolj njegova interpretacija. Kajti, ne pozabimo, za pogovor sta potrebni vsaj dve stranki, ki pa sta enakovredno odgovorni za odnos, ki ga imata. Torej, če jaz s svojimi besedemi nekoga kakorkoli prizadanem, to pove tudi nekaj o meni, ne samo o mojem sogovorniku.

"Če bi kdo žalil MC-ja in to konkretno, bi ti bila "božansko-razsvetljeno" tiho. ane??? in ne samo to ... Paradoks"- Trditev brez kakršnekoli osnove. Žaliti kogarkoli je nezrelo, čeprav tudi moje besede niso vedno brez čustvenih konotacij. Za enakovreden, spoštljiv odnos se je potrebno potruditi in biti vešč komunikacije, poleg tega pa je potrebno nadzorovati svoja čustva. Kar ni vedno lahko. Zato stvari niso vedno popolne, pomembno je, da se trudimo in smo iskreni eden do drugega in samih sebe. Za to pa je seveda potrebno notranje oz. psihološko dozoreti.

freedom
     november 11 2010 14:11   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

Registriran: 11/04/10

MC___TO SI TI NAPISAL..Moji motivi so preprosti. Sponzorira me galaktična federacija ljudi kuščarjev, iluminatov, prostozidarjev in ostalih predstavnikov temnih sil (peta kolona), plačan pa sem seveda od prometa z duhovnimi artikli, kakršni so na primer naravna čistila za okna in steklene površine rdeča grenivka in zelišča ali originalne pralne kroglice ECOZONE.

Prek neta si glasn haaa??!!! Želim si, da bi se srečala na štiri oči, me zanima če bi bil tak zgovoren in samozavesten.

Zdaj pa še razčLeni in razišči tole besedilo, samo če si peder ti tak nebo pomagalo. Pomagalo ti bo kaj drugega. ------*-------- http://www.youtube.com/watch?v=HvaYJP6-N4I ---------*-------------

http://www.youtube.com/watch?v=GRhbCvGH-B4 ---- SONS OF LIBERTY

freedom
     november 11 2010 14:53   
    Forum Zvezdica
    Zvezdica

Registriran: 11/04/10

http://www.youtube.com/watch?v=oCdvPp5OP5o ---- La Coka Nostra - Choose your side !!!!

REBEL MUSIC !!! REAL POZITIVE SHIT FOR THE SOUL !!!

MC__ti si že izbral svojo stran??? ker če še nisi pridemo po tebe domov Smile

REBEL MUSIC !! --- http://www.youtube.com/watch?v=dNITJsOrHr0 --- ready for a place in a war and I AM READY TO SMASH YOUR MUTHA*censored*IN FACE ON THE FLOOR.

TO VSE JE POZITIVA DA NEBO POMOTE !!!

mc__da neboš SLUČAJNO odgovarjal nesmisle na MOJ post !!! to si zapomni.

Gost: peder! pedru.
     november 11 2010 15:47   

http://www.youtube.com/watch?v=oCdvPp5OP5o ---- La Coka Nostra - Choose your side !!!!

REBEL MUSIC !!! REAL POZITIVE SHIT FOR THE SOUL !!!

freedom__ti si že izbral svojo stran??? ker če še nisi pridemo po tebe domov

REBEL MUSIC !! --- http://www.youtube.com/watch?v=dNITJsOrHr0 --- ready for a place in a war and I AM READY TO SMASH YOUR MUTHA*censored*IN FACE ON THE FLOOR.

TO VSE JE POZITIVA DA NEBO POMOTE !!!

freedom__da neboš SLUČAJNO odgovarjal nesmisle na MOJ post !!! to si zapomni.

Gost: priča
     november 11 2010 21:13   

Tale forum je že malo zašel iz smeri osnovne teme in malo degradiral. Rad bi vseeno komentiral nekatera svoja opažanja. Morda bodo komu koristila, morda pa se bo kdo zabaval, ne želim da je kdorkoli užaljen, ali prizadet, ampak bitka za resnico in za neznano je včasih tudi krvava.

Žal mi je za vse tiste ki ste korektno in pošteno komunicirali z MC –jem on pa je pisal na svoj znani način: nesramno, ignorantsko, brezvezno, nekonsistentno, pristransko, neargumentirano, negativistično in nihilistično. V izogib trošenju energije v bodoče z odgovarjanjem temu izgubljenemu modelu bi vsem priporočil da ga ignorirate. Vedeti namreč morate da pri takem aprioristično kategoričnem tipu osebnosti ni možno operirati z nobenim argumentom. Je pa tu storjena tudi določena napaka po vzorcu Kristusove prilike, ki je rekel da svinjam ne mečemo biserov. S tem žalimo, oziroma se posmehujemo svinji in kažemo pomanjkanje lastne pravilne presoje komu in kdaj kaj govorimo (poklanjamo svoje bisere). Ampak ker se MC vedno znova nepoklican pojavlja na Pozitivkah s svojim že legendarnim odporom ter nekonstruktivnim odnosom do ezoterike je to treba privzeti kot nujno zlo. Tu na žalost ne gre za pluralizem idej in spoštovanje ter upoštevanje drugačnih mnenj. V bistvu me situacija spominja, kot bi pes zašel v cerkev in tam motil mašo s svojim lajanjem na vse prisotne.

MC je dobil jasno vprašanje zakaj se pojavlja na Pozitivkah, če mu je vse to brezveze in če rabi prizemljenost, kakršno tu zaman išče pa seveda ni odgovoril. Zakaj ne ? Ker preprosto ne more in ne zna na to odgovoriti. Na to vprašanje je res težko odgovoriti ker domnevam da to zadeva njegov okm. Imam (bivšega) prijatelja katerega psihofizionomija je na las podobna MC –jevi in iz tega bom potegnil določene analogije ter zaključke. Torej moja hipote(nu)za je sicer nestrokovna in špekulativna ampak če MC skriva odgovor, ali pa ne zna odgovoriti mu moramo pač pomagati pri tej motnji. Ja, gre za motnjo, ne bolezen. Človek je moten in zaide ter se zgublja na področju kamor ne spada. Namreč človeka nekaj polzavedno sili da počne zanj (in za druge) nesmiselne stvari, kot je naprimer MC-jevo pojavljanje na Pozitivkah. V ozadju je strah da se bo zgodilo nekaj slabega če to ne bo počel. V bistvu je obsesivna kompulzivna motnja velik problem za tistega ki je tako moten, vendar na srečo MC-ja to ni bolezen. Morda ga preganja strah da bodo Pozitivke s svojo vsebino porušile njegov omejen svet, ki ga tako goreče brani, težko uganiti prave vzroke. MC se tudi rad zaničljivo šali na tuj račun, postavlja se oholo vzvišeno kot profesor napram domnevno zblojenim ezoterikom, oziroma po njegovem pravljičarjem. Praviloma so modeli tipa MC pristaši uveljavljene znanosti (uveljavljene po njihovem omejenem pojmovanju) in argumentov. Toda sami ne sprejemajo (niso sposobni) sprejeti nobenih nasprotnih argumentov, niti podati konsistentne argumente za svoja stališča zato lahko pri njih govorimo o zelo omejeni doslednosti in regularnosti stališč, v bistvu bolj o nekonsiznosti, omejenosti in zmedenosti. Tipično so sposobni trditi da so priznane in uveljavljene avtoritete lažnivci in bebci, če niso skladni z mišljenskimi modeli tipa MC. Zato je njihova naklonjenost znanosti zelo relativna – samo določeni – večinoma že preseženi znanosti. Edini njihovi načini obrambe so: apriornost, kategoričnost, umik in ignoranca kadar bi se morali soočiti z neizpodbitnim dejstvi in argumenti, ki bi govorili proti njihovim stališčem. Zato vedite spoštovani resni pisci in duhovni aspiranti da nima smisla MC-ja resno jemati, ker vam s svojim pristopom samo krade energijo.

Ampak glede na MC –jev zadnji članek obstajajo še nekatere možne drugačne (šaljive) hipoteze o vlogi MC-ja na Pozitivkah, saj je rekel da je smeh pol zdravja. Jaz si bom sedajle privoščil malo zabave brez zlih namenov (pač igranje z nesmiselnimi besednimi skovankami – ni tuje MC-ju). MC: agent opus deja(vuja) –ha, ha, he, klero-neošentflorjansko –neandertalistično dušebrižništvo, psevdoautistični sindrom besnečega nestrinjanja, kvazi empiristicna anti znanstvena filozofska teorija, laični anarho- znanstveno – tehnološki fetišizem, chaos – ruler fun, anarhopopulistični kvazi znanstveni raziskovalec.

Na koncu pa še tole o Marcelu Messingu. Zanimivo da je napadel svoj red prostozidarjev, kjer kotira zelo visoko, menda ima najvišjo - 33 - to stopnjo. Take prekrške kot je nekdo že napisal tovrstne organizacije kaznujejo. Sem zaskrbljen za Marcela če govori resnico in sem zaskrbljen za resnico, če je podtaknjena laž...

Pa brez zamere in lep pozdrav
    ter vse dobro vsem skupaj

MC
     november 11 2010 21:26   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 11/11/05

@priča

Še ena priča več...

Gost: Irina
     november 11 2010 22:37   

"...bitka za resnico in za neznano je včasih tudi krvava..."

- Križarske vojne
    - Revolucija
    - Stalin
    - Hitler
    - Hirošima, Nagasaki ...
    - ???

vse je bilo bitka za "resnico" in "neznano"

"pričab" - krvavi Sam (saj to je tvoja želja), za Vse in za "neznano", in ne pozabi: 1. Ne ubijaj.

Očitno tega bisera "ezoterike" nisi pobral.

Nan
     november 11 2010 22:52   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 01/26/08

He,he, kozmogrami so utonili v pozabo, zdaj je zgleda na vrsti MC. Verjetno z enako publiko.

Forum generiran v : 56,64 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CEST. Ura je 03:42

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML