Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Zdravo A !
Pa se ti pridružim tudi pri tej temi.
Nekaj je resnično zanimivo..namreč tudi meni se je vnel išiasni živec in sicer na desni strani. Prav tako se je vnel išiasni živec na desni strani tudi moji prijateljici.. Človek bi rekel..nekaj je v zraku...
Torej...meni se je to že zgodilo. Čeprav sem v vseh stvareh bolj na alternativni strani pa tukaj resnično pomaga samo zdravnik in injekcije ali tablete Ketonala. Na žalost. Namreč zelo težko je išiasni živec pomiriti ko se že vname. Jaz sem dobivala en teden injekcije Ketonala in injekcije B vitamina. Dodatno pa sem se zdravila z reiki terapijami. Reiki mi je pomagal tudi preventivno premagovati to težavo naslednjih 10 let. To se na žalost namreč zelo rado ponavlja. Zdaj se mi je bolečina vrnila. Kriva sem sama. Pretiravala sem s športom, predvsem pa sem se prehladila v prostorih hlajenih s klimo.
Torej, če lahko nekaj predlagam. Najprej odhod k zdravniku, kasneje pa poiskati vzrok vnetja na alternativni način.
Lep pozdrav!
Ja ravno to razmišljam, mami itak hodi k zdravnikom, jaz pa gledam kdo bi zdej bil pravi, da bi z alternativnimi metodami lahko pristopil in sem se ravno spomnil na Asia tumo in reiki.
Sem včeraj, ko je mamo popustila blokada pregledal kar precej forumov z izkušnjami uporabnikov in nakako povzemam sklep za vse bodoče bralce:
Pomagajo topli oz vroči obkladki, ki jih dajemo na boleče mesto (najbolje je, da segrejete grobo piransko sol in jo daste v serveto iz blaga in še kakšno brisačko pol ovijete okoli)
Pomaga kiroprakitka in terapevtska masaža, vključno z ostalimi alternativnimi metodami, kot je reiki...
Pomaga da čimveč počivate
In ko si opomoremo pomagajo vaje za ta predel hrbtenice, da se to ne ponavlja.
Blokada pomaga samo začasno, in v tem obdobju je treba čimveč anrediti na sebi.
Ko smo ravno pri vzrokih, išjas je po Luis hey povezan z stresom, strahom, denarjem in spolnostjo. Afirmacija pa je Boljšam se. vse okrog mene je dobro in počutim se popolnoma varno.
Vsaj kot so moje sicer kratke in netako boleče izkušnje pa je išjas povezan z nepravilnim sedenjem in premalo gibanja, tako da redna telovadba in tek sta sigurno najboljša preventiva.
Aha od vzrokov sem našel še prehrano, potrebno se je izogibati mesa, alkohola in kajenja.
Pomagajo tudi dolge kopeli, če se le da v bazični vodi (200 g sode bikarbone in 100 g morske soli), mi je včerej odpisala Helena direktorica Energijskega centra, kar se razume lahko tudi kot dobra stara ljudska modrost, če so težave z revmo in hrbtenico zares dobro pomagajo toplice.
Če pa zaradi premočne bolečine oz časa ne moremo v toplice pa si tako kopel naredite doma.
mama naj PREVERI na sebi, če ji res pomagajo vroči obkladki. V nekaterih primerih so boljši hladni. Jaz sem trpela tri tedne, preden sem pogruntala, da mi je po toplih obkladkih (ki jih je priporočila zdravnica) še slabše, koristijo mi pa hladni. (menda okrog 10% bolnikom z išiasom pomaga hlad, ostalim pa toplota). Mogoče je to odvisno od razloga, zakaj pride do zdrsa in s tem vkleščenosti živca? Če do njega pride zaradi prepiha, klime, zelo verjetno toplota pomaga....
Vsak, ki je že ime išias, ponavadi hitro prepozna začetne znake ponovnega išiasa. Če takrat vzame tableto naklofena, se včasih išias celo prepreči (naklofen ne deluje samo protibolečinsko, temveč tudi protivnetno). Največ preventive se da naredit, preden uščipnjeni živec zares oteče. Časa imamo nekaj ur (po moje?).
Priporočam - pri išiasu - uporabo bergel. Te razbremenijo delo hrbtenice. Vsak z išiasom ve, kako nemogoče je ležat, spat... cele noči sem z berglami tancala po stanovanju....pomagalo je. Ležati v postelji se ni dalo.
Vsaka stvar, ki poskrbi za prekrvavitev obolelega dela, je dobra. Tudi nariban hren je dober za obkladke.... gorčica....vse po lastni izbiri...
Zdravilec Breuss priporoča uporabo šentjanževega olja, ki pri masaži menda prodre skozi tkivo do ploščic - po njegovem naj bi bile ploščice izsušene (zato tanjše), kar pomaga nastanku išiasa - če se tkivo napne, se živec lažje sprosti. Priporoča pitje žajbljevega čaja (mora vreti 2 minuti!), ki tudi dobro deluje na kvaliteto hrbtenice.
Včasih so hrbteničarji spali na praproti. Se kar dobro obnese.... posušeno praprot brez trdih stebel razporedite po postelji po jogi rjuhi, čez njo pa potegnete še eno jogi rjuho....
nasvetov malo morje... vsak mora pa najti tisto, kar je dobro/ugodno/uporabljivo zanj....
Reiki? Seveda. Pa vse ostalo podobno tudi. Tudi bližina mačke.... a po mojih izkušnjah ji je memgrede dovolj stokanja in jamranja in poskusov premikanja in si gre poiskat mirnejši plac...:-)
Odlično in hvala Ana, za vse te izčrpne nasvete in navodila.
So pa tudi mami pomagali hladni obkladki in tudi ona je to ugotovila, šele po nekaj tednih uporabe toplih obkladkov.
To od šentjanževega olja se mi zdi dobra varjanta, vejetno bi se lahko obneslo tudi kot preventiva.
your life, your expression, your software
Gost: Uroš
september 12 2008 09:06
Dobro deneje tudi obkladki iz gline, obkladki iz senenega drobirja (obkladek iz senenega drobirja je vroč!), masaža noge, ... Kiropraktiko odsvetujem (velika možnost poslabšanja). Pri išijasu pride do poškodbe medvretenčne pološčice iz katere izteče del zdrizaste snovi, katera pritiska na živčevje .. . Premiki hrbtenice v takih primerih so izredno nevarni saj lahko izredno hitro pride do povečanja ali zamika - izcedka iz medvretenčne ploščice in še večjega pritiska na živčevje kar pomeni večje bolečine, omrtvičenje noge, uhajanje vode, ... .
Reiki je dobra in zanimiva zadeva, vendar pri poškodbi medvretenčne ploščiče boljše deluje Domančičeva metoda. Do išiasa pride zaradi pomanjkanja vitaminov skupine B, premalo počitka in tekočine. Povečajte vnos vitaminov B, čimprej v posteljo in piti pijače bogate z naravnimi elektroliti.
Pomaga tudi terapija z utripajočim magnetno resonančnim poljem, ki deluje na živčne celice - sprosti vezivno tkivo in vse celice - izboljša prekrvavitev, metabolizem in požene celotni cikel v pravo smer. Sam uporabljam magnetno resonančni stimulator z utripajočim magnetnim poljem MRS2000+designo HOME in lahko rečem, da je to čudovita stvar tako za za obvarovanje zdravja kot za terapijo ali rehabilitacijo raznoraznih težav.
Hvala Taconka na Bownovo terapijo res nisem pomislil, sedaj je mamo na srečo že popustilo, če pa bo v prihodnje spet prišlo do vnetja, pa bom z veseljem upošteval vaš nasvet.
your life, your expression, your software
Gost: Mojca
oktober 06 2008 11:18
Živijo,
rada bi samo povedala, da sem imela občasne težave z išiasom kar nekaj let, dokler nisem pogruntala, da je vse v našem umu. Da um sproži telesno bolečino, ker jo znamo ljudje bolje prenašati kot hude čustvene težave.
Bolečina se je iz hrbta v nogo širila ves čas, kar nekaj let, ampak ponavadi sem lahko hodila in opravljala vsakodnevne obveznosti. Ko je bilo pač prehudo, so bile na vrsti injekcije in tablete....
Ob času najhujših napadov v začetku letošnjega leta, ko sem v roku dveh mesecev kar nekajkrat obležala zaradi išiasa, mi je v roke prišla knjiga "Ozdravimo bolečine hrbta" in takrat mi je preklopilo v mojem pojmovanju stvari.
Vam priporočam, da si knjigo izposodite in jo preberete - meni je spremennila življenje, ker zadnjega pol leta ne vem več, kaj so bolečine v hrbu, čeprav dvigujem stvari, pa sedim tako, kot mi paše, tečem tudi po asfaltu, čeprav imam še vedno skolizo.... in drugo (oz. vse tisto, kar zdravniki trdijo, da lahko povzroči bolečine v hrbu).
Upam, da bo nasvet pomagal še komu - ker morate res najprej razčitistit s svojim umom. Če ste se resnično pripravljeni spoprijeti z vsemi svojimi potlačenimi čustvi, ste na dobri poti, da se znebite išiasa in ostalih težav s hrbtenico.