Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Najprej vsem hvala za odziv na tej temi, saj sem že mislil, da je tema zamrla. Najprej Yoda. Zaustavljanje uma, v primeru, da gre za vrsto meditacije na tukaj in zdaj, kjer v umu ni pozornosti na preteklost in prihodnost, pač pa zgolj na sedanjost, kar je čisto zavedanje trenutka brez interpretacij, je nedvomno metoda, da pridemo v stik z Bogom (ali kakorkoli ga že imenujemo). Vsekakor je lahko na ta način primerljiv z Merlinovim Zmajem, h kateremu se je Merlin zatekal po nasvete, uporabljal njegovo moč za svoje kreacije ter mu ohranjal upanje za Pravico in Resnico. Res analogno lahko te lastnosti primerjamo tudi s podzavestjo, ki je menda "spravljena" v človeških malih možganih (ali tam nekje?). Moram priznati, Sonček, da za reptilne ali ptičje možgane še nisem slišal. Lahko kaj več poveš o tem ? Ali kdo drug ? Je pa zanimiv Kabalističen pogled na "Zmajevsko problematiko", ki jo opisuje Yoda. Kačo dejansko srečamo v Krščanstvu, Hinduizmu, Budizmu in končno tudi v farmaciji in še kje. Gre za izredno močan simbol, kakršen je tudi Zmaj.
Imam pa še eno možno razlago:
Obstoj Zmajevske civilizacije se zdi na prvi pogled pravljica, a le dokler jo sprejemamo strogo v materialnem smislu. Če pa vzamemo kot možnost, da enako obliko (človeškega) telesa lahko privzame tudi Zmajevski duh, ga zgolj iz materialne perspektive več ne moremo ločiti od "pravega človeka".
O reptilskem delu možganov sem že bral, ampak se ne spomnim podrobnosti. Morda je to analogno dejstvu da gre tudi razvoj človeškega zarodka skozi faze različnih živali in prav možno je da imajo tudi možgani področja različnih živali. To me spominja na univerzalno matriko po kateri so izvedene posamezne specializirane vrste - vrste v fizičnem smislu. Analogno bi lahko bila tudi v akaši univerzalna matrica, katere posamezni deli oživljajo različne fizične forme. in tako pridemo do Astronomove možnosti reptilskega duha v človeški podobi in obratno. Sprašujem se tudi kaj esencialno opredeljuje posamezno vrsto - duh, ali fizična forma, če predpostavimo obstoj duha. In zdi se da je to dvoje v bistvu neločljivo in potem je vprašanje itak trivialno. Tako kot je vprašanje o tem ali lahko vsebinsko ločimo računalniški SW in HW. Čisto resno mislim da bi ta vprašanja morda laže reševali na podlagi nepristranskega soočanja koncepta evolucije in koncepta kreacionizma. Možno pa je tudi da smo zabredli v tej razpravi........
Malo verjetno se mi pa zdi v vsakem primeru da bi se visoko razvita inteligenca preprosto naključno "izcimila"po zaporedju slepih dogodkov. In NIČ, ali akaša, ali duh, ali eter vsebuje najmanj inteligenco popolnega ravnovesja. Zanimivo pri tem pa je to da fizika privzeto uporablja pojem "praznega prostora" brez kakšnega pompa in razprav o (ne)obstoju duha / akaše/etra. Mišljen je eter po katerem se širijo elektromagnetni valovi v polju brez (manifestirane) materije in energije ("prazen prostor". In obstaja tudi dielektrična konstanta praznega prostora / etra. Zdi se mi da se nihče zdravega razuma ne bi ukvarjal z določanjem konstante za nekaj kar ne obstaja. Namreč ne bi moglo obstajati širjenje EM valovanja po nečem neobstoječem. Toliko, da vsaj približno upravičimo vključevanje pojma duha v to razpravo.
Hvala Yoda, da si omenil tudi to problematiko. Čeprav sem nekaj o tem nakazal že tudi sam v "Kvantnem svetu" pa ni nič narobe, če kaj o tem napišemo tudi tukaj. Dejansko je dialektrična konstanta vakuuma v fiziki-elektrotehniki privzeta vrednost - nekaj podobnega, kot dejstvo, da je svetlobna hitrost največja možna hitrost materije. Problem je v tem, da je naše razmišljanje ujeto med tri oziroma štiri dimenzije in ker imamo več neznank, kot enačb, je nekatere vrednosti potrebno privzeti kot konstante, čeprav le te v nekem "drugem (več-dimenzionalnem) svetu" to niso. Dejstvo je, da Maxwellove enačbe krasno špilajo pod temi predpostavkami in tudi Heisnbergovo načelo nedoločenosti drži, čeprav je Heisenberg prišel do njega zgolj eksperimentalno in nima nobenega (do danes) znanega matematičnega ozadja za te svoje trditve.
Svetloba je res nekaj posebnega. Lahko jo obravnavamo kot valovanje ali pa kot delce. Jasno je, da jo edino v slednji obliki lahko obravnavamo kot del materialnega sveta. Tako svetlobi v materialni obliki lahko rečemo tudi "snop fotonov". Einstein je s svojo slavno enačbo poskrbel za to pretvorbo. Vendar pa je problem v tem, da so fotoni v bistvu že determinirani delci - determinirani iz perspektive opazovalca iz tri-štiridimenzionalnega sveta. Tudi Maxwellove enačbe obravnavajo pretvorbo zgolj po treh-štirih dimenzijah...
Svetloba pa je seveda mnogo več, kot pa jo lahko opiše tri-štiri dimenzijski ali "materialni svet". Za opis dogajanja v vakuumu moramo zato pokukati v zakone "Kvantnega sveta". Fizika pa je ta svet šele dobro pričela odkrivati.
Še en komentar bi imel na "matriko akaše". Morda nisi uporabil pravi izraz, čeprav slutim, da razumem, kaj si hotel povedati. Moti me izraz zato, ker po definiciji akaša nima matrike oziroma vsebuje možnosti za neskončno veliko različnih matrik ... Matriko smatram namreč že kot neko kvazi-formo, kar pa akaša ni. Če si bral Castanedo (Nagual=Akaša; Tonal=Matrika)...
Evolucija pa je po mojem kar razvoj te "kvazi-forme" ... še danes se razvija in ni še dosegla končne oblike ...
"Matrika akaše" je morda res pojmovno skrpucalo. V bistvu gre za to da polje vseh možnosti za konkretno vesolje zadobi neke konkretne manifestacije v svetovih nad materialnim nivojem. Mimogrede se mi je porodilo tudi vprašanje ali je akaša zvezno, ali diskretno polje vseh možnosti.
Rad bi pa opozoril na drobno nagajivost tipkovničnega škrata pri tvoji tipkovnici Astronom. Napisal si "dialektrična" konstanta. Da ne bi to kdo zamenjal z dialektiko, čeprav bi se dalo najti tudi tovrstne povezave.
Hudo vprašanje ! O tem modrujejo tudi današnji znanstveniki (kozmologi). Gre namreč za vprašanje "pravzroka". Vesolje naj bi bilo oblikovano prav na podlagi "pravzroka". Kdo pa si je tega zamislil in ali je imel zvezne ali diskretne možnosti.
Zgolj moje mnenje je, da, ko govorimo o akaši, ki naj bi vsebovala osnovo za vsako možnost, bi po tej logiki morala biti zvezna. Ko pa enkrat govorimo o "pra-matriki" pa je le ta diskretna.
Ampak vseeno se vprašam: "Kdo je bil tisti "Zmaj", ki je ustvaril (ali ki ustvarja) pra-matriko našega Vesolja ? ... So to tisti Zeleni iz planeta X iz ne vem katere dimenzije ? Ali kdo drug ? Kdo evoluira ? In kdo je evoluiran ? Kdo je komu vzrok ? ...
Ja, mišljen je "dielektrik", to je tisti "epsilon" oziroma "epsilon nič" v primeru vakuuma.
Vzemimo šolski primer:
Na kakšen način se širi elektromagnetni val ?
Seveda, gre za gibanje naboja (elektroni), ki predstavlja električni tok ... ta ustvari magnetno polje ... to spet po zakonu indukcije električni tok, ki je spet gibanje naboja (spet elektroni) ... in tako dalje ... Takemu elektromagnetnemu valu pravimo po domače Svetloba !
Zdaj pa imamo en problem ... Svetloba se širi po vakuumu ... Po definiciji je vakuum odsotnost materije ... pa smo tam ! Kaj pa naši elektroni ? Ti so materija. Potem to ni več vakuum ... Če pa je vakuum pa ni elektronov ... Edini možen zaključek ... Vakuum ni prazen prostor ... To pa je že spet nekaj, kar mi, ki smo opazovalci materialnega sveta ne moremo kar tako "požreti" ... Si predstavlate ? Tam, kjer po definiciji ni nič ... nekaj obstaja ... Morda mali "Zeleni" ?
Se je pa "zmaj eona" dodobra razbesnel po svetu in po mojem mnenju bo njegov rep z enim zamahom odnesel atomsko dobo. Zanimivo da se je ta na nek način začela z A-bombami na Japonskem in utegne tale zdajšnja katastrofa na Japonskem predstavljati tudi začetek konca atomske ere.
Pa še nekaj sem se spomnil če že iščemo zmaja, ta pa je našel "nas" trenutno na Japonskem. V astrološkem pogledu se mi zdi da obstaja atribucija zmajevega repa in zmajeve glave, povezano z magijo in zdravilstvom oziroma obratno. In še kitajsko lunino astrološko znamenje zmaja obstaja ki naj bi korespondiralo z zahodnim astrološkim ovnom.
Zmajeva glava v astrologiji pomeni Lunin dvižni vozelj, Zmajev rep pa Lunin spustni vozelj. Gre za navidezni točki na Lunini tirnici okoli Zemlje, kjer tirnica Lune prečka ravnino Zemljine tirnice okoli Sonca - ekliptike. V same astrološke razlage se ne bi spuščal, je pa tudi res, da se v farmaciji kot simbol pojavlja kača (ali tudi dve). Kače pa so lahko tudi Zmaji z amputiranimi nogami ...
Tudi jaz upam, da gre atomska doba h koncu ... te igračke res niso za ljudi ... Morda bi Zmaji pametneje ravnali z njimi ?! Ali pa bi celo prej kot ljudje ugotovili, da se s tem ni za igrat ...
Tudi matematiki iščejo "Zmaja" - se morda skriva v številu Pi !
Število Pi je enostavno razmerje med obsegom in premerom vsakega kroga. Povsod ga srečamo. Planeti krožijo okoli sonc, sateliti okoli planetov, pa tudi največji izum človeštva - kolo ga vsebuje. Zanimivo pri njem je, da ima neskončno decimalk, ki si sledijo brez reda. Ker je danes dan števila Pi (3.14.) si poglejte, kakšno je število Pi izpisano na 100 tisoč decimalk:
Triinpetdesetletni Slaviša Pajkič, ki ga kličejo tudi Biba Struja je svojevrsten fenomen. Za njega, kot da elektro-energetski zakoni ne veljajo. Smeje se, ko drži elektrode z 20 tisoč volti in ima v tem smislu že tudi priznana dva guinnesova rekorda. Tale članek o njem je star že dve leti, a je še kako aktualen:
Zmaje se da najti. Eden je na moji trenirki, še več pa jih je na Zmajskem mostu, kjer jih Japonci veselo slikajo. Ampak ti zmaji so sedaj dobili konkurenco v "reptilskem", pardon Mesarskem mostu. Tako da "zmaji so zakon" v Ljubljani, sploh če upoštevamo še "Green Dragons".
Je pa razlika med temi na Zmajskem in Mesarskem mostu, ki prevajajo elektriko in tistim Bibo Strujo iz Požarevca, ki mentalno lahko nadzira pretok elektrike, jo kondenzira in usmerja ... in to celo v terapevtske namene !
Nisem pa povsem prepričan, če Japonski turisti, ki škljocajo po Ljubljani sploh (z)vejo od kod zmaji v Ljubljani in zakaj prav Zmaji Ljubljani tako dvigujejo prepoznavnost ...
Gost: Nan
maj 22 2011 12:54
Quote by: Astronom
!
Nisem pa povsem prepričan, če Japonski turisti, ki škljocajo po Ljubljani sploh (z)vejo od kod zmaji v Ljubljani in zakaj prav Zmaji Ljubljani tako dvigujejo prepoznavnost ...
Japonci? Vprašanje je, če vsi Ljubljančani vedo za zmaje kot prepoznavnost Ljubljane.