Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 19-feb
  • Pogovor ob knjigi

• četrtek 20-feb
  • 8. Zimski festival

• sobota 22-feb
  • Kvačkanje babičinih kvadratov z Marino Pagon

• sreda 26-feb
  • Komedija: Alfa samski

• četrtek 27-feb
  • Andraž Rožman - tega se ne da izbrisati

• ponedeljek 03-mar
  • Krepitev enakosti v STEM in energetiki: zavezništva za uspeh

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Osebna in duhovna rast Nov topic Pošlji odgovor
     Osredotočite se na svoje poslanstvo!
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    M-are9-
     avgust 04 2011 14:51   
    Forum Sonček
    Sonček

Status: neprijavljen

Registriran: 08/04/11

Bolj kot karkoli drugega se mi zdi v današnjem življenju potrebno ohranit zdravo pamet. Pri tem bi nekako citiral oz uporabil anekdoto, ki sem jo prebral v eni izmed revij, ki se ukvarja z mejnimi področji znanega.
    Utemeljiteljico teozofije, gospo Heleno Petrovno Blavatsky, je nekoč novinar vprašal, kaj je potrebno, da človek premore in zna takšne stvari kot ona. Spoštovana gospa je bila namreč zelo sposobna astrologinja, ukvarjala se je z mistiko, spiritualizmom, kanaliziranjem in še marsičem. Predvsem pa je bila izredno bista in, vendarle, navkljub drugačnemu znanju "z nogami na tleh", kot se temu reče. Torej je novinarja s svojimi svetlimi očmi iskrivo pogledala in mu odgovorila: " Za to potrebujem zdravo pamet." Novinar se je nasmehnil in jo znova vprašal: "No, gospa, pa je vendarle še kaj drugega ?" In ta imenitna dama ga je mirno pogledala in mu odvrnila : " Je. Zdrava pamet. Zdrava pamet. Zdrava pamet."

Ta anekdota mi je res silno simpatična in upam, da jo je marsikateri bralec razumel. Dandanašnji smo namreč dobesedno bombardirani s traparijami in nesmiselnimi vložki nekaterih egov, ki raje prevajajo tuje članke o nekem poslanstvu, kot pa da bi se zazrli v samega sebe. Tam se namreč skriva vse- tudi Bog. On je pa zgolj Svetloba in Ljubezen. In čisto nič drugega.

Lp mare

hetLicht
     avgust 04 2011 16:00   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Registriran: 02/22/07

Mene pa zanima, kdaj bomo končno spoznali, da sta obe poti legitimni: tista samostojna in tista s pomočjo učiteljev. Ali kanaliziranih sporočil. Ali tehnik. Ali metod :-) Pravil ni, ko stopiš v sveto sfero posameznosti. Šele tam odpadejo vsi nepotrebno potrebni okraski misli in prepričanj in zavedaš se, da je tvoja osebna pot oz. način bivanja, odnosa do življenja, mišljenja, spoznavanja omejena resnično samo na tebe samega. In včasih imaš srečo in je tvoja pot podobna poti sočloveka in tako lahko za nekaj časa ali pa večno hodita skupaj, se podpirata in si pomagata. Včasih imaš srečo in je tvoja pot popolnoma enkratna in unikatna in jo v tem zavedanju prehodiš popolnoma sam. In če imaš zares srečo :-) spoznaš, da sta oba načina potovanja, skupaj ali posamično popolnoma enakovredna. Bog je tako znotraj, kot tudi zunaj. Bog je tako v tvoji notranjosti, kot tudi v zunanjih manifestacijah. Samo tega ni mogoče `videti´, dokler je človekov notranji vid zamegljen.

osh-kosh
     avgust 04 2011 23:16   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 06/22/05

Pozdravljena Hetlicht,
    predlagam da se vključiva v borzo znanja,jaz bom tebe učil odbojko,ti pa boš meni predavala o umu.
    A si za?

Priča
     avgust 04 2011 23:33   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Registriran: 07/12/11

Njegova vrač Vinetuju zaupati da disciplina biti njegova glavna moč. In Vinetuju tudi dati tehnika. Vinetou pa ne biti proti tehnika in disciplina, niti proti zdrava pamet, ker sice noben bizon uloviti in potem stradati. Vinetou rad povedati bratu TISTI da svoj čip lahko s tehnika, znanje in disciplina spreminjati, ampak potrebna potrpežljivost in dosti zim in poletja. Na ta način tudi TISTI lahko spreminjati svoj čip kakor ga biti volja. Brat panefin001 izgledati kot da ne marati disciplina, znanje in tehnika in morda pripadati plemenu iz dežela Chaotia, morda pa tudi Vinetou se motiti glede tega ?
    Vinetou misli da brez disciplina, znanje in tehnika vse biti 'krneki' in tam biti dežela Chaotia.

Astronom
     avgust 04 2011 23:57   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 12/24/10

Morda pa v deželi Chaotia disciplina in tehnika ne biti glavna moč. Morda v deželi Chaotia vladati teorija Kaosa - nekje slišati, da tudi teorija kaosa in celo kaos sam biti nekako urejen. Katera tehnika ali disciplina na primer vladati fauni in flori pa tam zaznati nek red ?

Jaz poskusiti uporabiti tehnika in disciplina in sicirati na prafaktorje ena cvet (roža) in nikakor ne najti lepota ... nikakor ne najti genom, ki definira lepota ... jaz zelo besen na disciplina in tehnika, ker hodeči mož iz dežele Chaotia najti lepoto na vsakem koraku, jaz pa tehnika in disciplina pa lepote od nikoder ... GRRRRR !

tisti
     avgust 05 2011 01:58   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 08/02/11

Howgh, brate Vinetou. Ja tisti, ki ima to telo osla in um osla, ja tisti biti čipman. Vsi biti, tako biti pravilo tukaj.

Vendar Manitu moč delovati in kakega osla tu pa tam najti. Takrat osel tisti slišati Manitu beseda. Šele takrat je osel tisti spregledal svoj čip, ga začel razumevati kako deluje, in ga poskušati umiriti in voditi. Ne pa da čip vodi življenje. Vendar brez prave Manitu moči, to nemogoče. Saj čip vse zaznati in nato čip ustvarjati dvojnost, tudi samega sebe.
    Čip spreminjati? Ne, mogoče le beseda drugačna. Čip postati prijatelj, ja zelo pomaga disciplina, nato zelo pomagati tehnika in tako se začne dobivati svoje Manitu vedenje - brez čipa. Čip le postati prijatelj. Čip ne imeti vedenja, on le razumeti svoj program.

Brat panefin biti zelo dober, iskrena vprašanja in globoko hrepenenje. Tudi brat astronom biti izjemno dober, super čip kot super iskanje. Upati, da ne oba pasti pod neki trik krneka.

Prvo disciplina, drugače čip biti premočan, saj nagaja tehniki. Nato dobro poslušati tehniko in vse pustiti Manitu. Samo to lahko pelje osla do konca poti. Vse drugo je smisel v nesmislu, ki pravzaprav ne pomaga. Le samo kost čipu, ki gloda to kost iz življenja v življenja, vendar nikamor ne priti.

Res, v deželi Chaotia biti tudi druge moči, ki pa ravno mečejo kosti čipu. Čip brez discipline takoj pasti močnim trikom teh moči in se naslajati na neresnici. Ena taka kost biti naslov te teme, poslanstvo. Prosim, kaj lahko ta osel ima od poslanstva, kot pa samo pretovarjati svoja vedno večja bremena, dobljena od glodenja kosti. Tu ne biti poslanstva, le trik, ego takoj zagrabi kost. le da ne bi našli pravega vrača in tako Manitua.

Lepota? Ta pride preko veliko zim in suš, vendar ko Manitua najti takrat Manitu biti tu, drugo ne biti pomembno. Če pa rad vseeno najti majhno lepoto, morati začeti spreminjati življenje. On ne dati kosti On dajati besedo življenja. Ko najti lepoto od pravega vrača od znotraj, to biti sreča ki traja in ne mine. Dokler kost mine iz trenutka v trenutek.

Howg bratje iz vseh plemen.

Priča
     avgust 05 2011 08:50   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Registriran: 07/12/11

TISTI dobro povedati, izgleda da morda uporabiti tehnika, volja, disciplina na sebi ne na roža kot to delati Astronom. Vinetou misliti da te stvari morati uporabiti na sebi. Veliki vrači znanosti povedati da način kako opazovati lahko določiti tudi lepota. Opazovati z Manitu vse videti lepota. Opazovati z tehnika od beli človek vse biti grdo in brezupno. Opazovati s svoja čip sam sebe vedno znova prevarati.

Sedaj Vinetou še nekaj za osh-kosh povedati. Biti odbojka zanimiva ideja, če igrati fairplay. Pozitivke za Vinetou pomeniti tudi fairplay. Ali osh-kosh zmerom igrati z vsemi fairplay odbojka? Vinetou ne igrati odbojka ampak kaditi pipa miru kadar sestra ali brat prinesti roža in pipa miru. Vinetu znati igrati odbojka in kadar beli človek biti neumen in zato ne znati igrati fairplay odbojka mu Vinetou zabiti žoga v glava. Tako se beli človek naučiti odbojka in fairplay, drugače ne razumeti dokler biti neumen. Neumni beli človek dobiti žoga v glava in se mu lahko odpreti tretja oko.

Howgh, Ich habe gesprochen. Vinetuju zadnja služba biti v nemška film zato nemško se bolje naučiti.

osh-kosh
     avgust 05 2011 09:12   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Vinetou dobro govoriti.
    Moj veliki učitelj za odbojka povedati da on vedno zmagati,če ne igrati fairplay,vendar občutek po zmagi ne biti dober,zato on vedno igrati fairplay.Jaz zato imeti rad moj učitelj.

S

Astronom
     avgust 05 2011 10:00   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Registriran: 12/24/10

Upam da Vinetou uporabiti kaj svoja pamet in ne nasesti kot beli človek ! Problem od beli človek je, da beli človek od tehnika in disciplina že tako obseden biti, da se ne zna niti več v'srati brez svoja tehnika in disciplina ...

Upam da Vinetou ne pozabiti na svoja izvorna koda in ne preveč programirati svoj čip ...

hetLicht
     avgust 05 2011 20:29   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Pozdravljen osh-kosh. Kaj pa vem. Mene odbojka ne zanima preveč. Morda badminton (a sem prav napisala?)? ali pa ping-pong?

osh-kosh
     avgust 06 2011 16:25   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

Lahko.LOparje za badbinton imam.
    Le še ena malenkost,jaz sem iz lj,pa ti?

hetLicht
     avgust 06 2011 17:33   
    Forum Ozvezdje
    Ozvezdje

Jaz sem iz okolice Grosuplja. Še eno vprašanje :-) A se ti hecaš? Če se ne, se boš ti moral pripeljat k meni, ker jaz ne vozim, z avtobusom se mi pa ne da :-) Poleg tega sem nekje prebrala, da se ukvarjaš z odbojko; v naši vasi imamo super odbojkarsko igrišče, sicer na mivki; poiščem ti soigralce, jaz bom pa navijala in jedla sladoled (igrišče paše h gostilni, kjer imajo zelooo dober sladoled). Po tem uvodu pa lahko midva začneva. Loparje ti prinesi, pa še kakšno razervno žogico, če nam eno slučajno ukradejo mačke. Nikoli ne veš. Za raziskovanje uma pa ne rabiva nič drugega, razen svoji glavi. Upam, da jo bom uspela obdržati, do najinega srečanja :-)

Forum generiran v : 18,28 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CET. Ura je 02:49

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML