Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  

Rubrike  

Zanimivo  

Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.

Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.

Ne spreglejte  

Mesečni koledar  
Dogodki te strani

torek 11-feb
  • Pridobivanje in motiviranje prostovoljcev

• sreda 12-feb
  • Alternativni pristopi samozdravljenja

• četrtek 13-feb
  • TOM išče nove prostovoljce in prostovoljke
  • Predavanje o Bachovih cvetnih esencah

• petek 14-feb
  • Valentinov vikend

• sobota 15-feb
  • Komunikacija - Temelj dobrih odnosov

• sreda 19-feb
  • Pogovor ob knjigi

• četrtek 20-feb
  • 8. Zimski festival

•   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu

Spisek forumov > Splošno > Osebna in duhovna rast Nov topic Pošlji odgovor
     Biblija na klik
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Pozitivke
     junij 10 2008 14:25  (Prebrano 16120 krat)  
    Forum Admin
    Admin

Status: neprijavljen

Registriran: 08/28/02

Nadaljevanje debate o Bibliji in podobno....

Se nadaljuje od tukaj:
    http://www.pozitivke.net/article.php/Najstarejsa_Biblija_Internet_Digitalizir#comments

eckhart
     junij 11 2008 01:20   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 08/27/05

Spodnji odlomek iz knjige »To je Moja Beseda A in Omega, Jezusov evangelij, Kristusovo razodetje, ki ga svet ne pozna« (prva izdaja l. 1989) - ki pa ga poznajo vsi resnični kristjani – vsaj po mojem mišljenju razkriva marsikateri razlog, zakaj je »Fredi« izvzel iz svoje ljubi- bogec-ljubi »nesebične« ljubezni ravno Gabrijelo, ne-samo-po-mojem-mišljenju Božjo prerokinjo za današnji čas, neprepoznano kot tako od strani večine oportunistov. Podobno se je zgodilo tudi Jakobu Lorberju, Božjemu preroku za 19. stoletje in še marsikomu. Citat:

Kar sem kot Jezus iz Nazareta govoril farizejem in pismoukom ter njihovim privržencem, to velja tudi še danes (1989). Tako kot so Mene, Kristusa v Jezusu, obdolžili, da sem satanski, Me zasledovali in smešili, prav tako ravnajo teologi, navidezni poznavalci Svetega pisma in njihovi privrženci v današnjem času (1989) z Mojimi. Današnji pismouki in farizeji so ponovno mnogi cerkveni in delno tudi svetni oblastniki. Ker imajo svoje dogme in cerkvene zakone za merilo tega, kaj je kristjan, ne razumejo, kaj pomeni pravo krščanstvo.

Mnogi zastopniki cerkvene in svetne oblasti vodijo politiko in uporabljajo besedo “krščanski” v nekrščanske namene. Uporabljajo Moje ime, da bi poveličali svoje. Ljudstvu govorijo o evangeliju ljubezni, sami pa najmanj živijo po njem. Izdajajo marsikatere zakone, ki so v nasprotju z Božjim zakonom ter tako z nogami teptajo Najsvetejše, zakon ljubezni in življenja. Dovoljujejo, da se ubijajo živali. Uživajo meso v velikih količinah in pijejo žgane pijače. Mnogi od njih so soodgovorni za skrunjenje, izkoriščanje in zastrupljanje zemlje; mnogi, ki se imenujejo kristjani, se oborožujejo v vojne namene.

Tako imenovani kristjani, ki so slepo predani svoji oblasti, se dajo izuriti v uporabi orožja, da bi potem, ko zadoni bojni klic, ubijali ljudi. Ker so slepi za večno resnico, ravnajo kot sužnji in delajo, kar jim je zapovedano. Omamljeni in opijanjeni od svojega nižjega jaza mnogi skrunijo velikega človeka Zemljo in posegajo v njeno zakonito potekanje. Tako motijo in uničujejo zemljino magnetno polje in njeno atmosfero. Vse to so satanski izrastki - nižji jaz ljudi, ki se imajo za kristjane.

Še danes sedijo cerkveni poglavarji na častnih mestih, tako pri slavnostnih pojedinah kakor tudi v svojih cerkvah in se dajo nagovarjati od svojih vernikov s častnimi naslovi. Tudi v današnjem času (1989) častijo človeka, ki ga naslavljajo “sveti oče”, čeprav sem kot Jezus iz Nazareta učil, da je samo e n Sveti Oče: Oče, ki je v nebesih, Bog Oče-Mati vseh bitij in ljudi. Častijo tudi svoje “svetnike”, čeprav sem učil, da “svetnikov” ni - so samo blažena bitja, ki živijo v Bogu.

Zemeljski oče je oče po mesu, moški spol, ki je spočenjajoče načelo. Moški, ki spočne otroka, da seme za zemeljsko telo utelešajoče se duše. Imenuje se oče po mesu - tako kot se ženski spol, ki sprejme moževo seme za nastajajoči mesni ovoj in ga nato nosi pod srcem in ga rodi, imenuje mati po mesu.

Zemlja je kraj poravnavanja za duše v zemeljskem telesu. Sedaj je veliko tistih takratnih hinavcev spet v zemeljskem telesu, da bi nadaljevali s spletkami proti Meni, Kristusu, tako da spet preganjajo ljudi, ki se trudijo, da se resnica razkrije. Še danes veljajo Moje besede: Če so preganjali Mene, bodo preganjali tudi vas.

Te duše, ki jih žene častihlepnost, oblastnost in ohole utvare, gredo vedno znova v zemeljska telesa, da bi začele ponovno tam, kjer so nehale, ko jih je doletela zemeljska smrt. To se bo nadaljevalo tako dolgo, dokler utelešanja za take nižje duše ne bodo več možna - ali dokler se v dani utelesitvi, ko je ta še možna, te častihlepne in oblastiželjne duše ne uklonijo, da bi postale najmanjše med brati in sestrami. Kajti kdor se sam povišuje, mora priti do spoznanja preko “ponižanja”.

V mnogih primerih gre torej vedno znova za iste hinavce kot v Mojem času, ko sem kot Kristus v Jezusu hodil po Zemlji. Vedno znova se dogajajo enaki in podobni zločini, kajpada - ustrezno obdobju - z drugimi argumenti in metodami. Toda namen je isti: Onesposobiti vse tiste, ki omogočajo, da postane resnica očitna in ki uresničujejo pravo krščansko življenje.

Spoznajte: Demonom so največja nevarnost tisti, ki uresničujejo pravo krščanstvo.

Zato se je satan čutov ogrnil s plaščkom “krščanstva”, da bi povzročal veliko zmedo, tako da vsak ne prepozna takoj, kaj je resnično krščansko. Kajti pravo krščansko življenje je življenje po Božjih zakonih, ki sem jih učil in živel kot Jezus iz Nazareta.

Podobno kakor Jaz kot Jezus so morali trpeti v vseh časih mnogi pravični preroki in pravični možje in žene.

Kdor evangelija ljubezni in življenja samo ne pridiga, ampak ga tudi živi in ga z uresničevanjem približa mnogim ljudem - jim torej kaže pot k Meni, h Kristusu Boga v njihovi notranjosti, da bi Mi lahko sledili - ta je nevaren za tiste, ki so se samo pokrili s plaščkom “resničnega krščanstva”.

Ker žena v zemeljski obleki, sonosilka božanske modrosti, o kateri sem že poročal, spet prinaša na ta svet k ljudem večne zakone in pot v večni zakon, mora – podobno kot Jaz in mnogi preroki - prenašati zasramovanje, posmeh, zaničevanje in obrekovanje. Kljub vsemu se bo večna resnica uveljavila in Kristus, povezan z božansko modrostjo, bo izšel kot zmagovalec.

Kdor hoče spoznati divje volkove v ovčjem kožuhu navideznega kristjana, ta naj preveri cerkveno oblast in njene privržence - med njimi so tudi mnogi vladarji tega sveta, ki zlorabljajo Moje ime v svoje namene:

Ali so cerkveni in svetni dostojanstveniki nasledniki Nazarenca?

Ali nauk cerkvene oblasti ljudi ozdravi in jih osreči?

Ali je mati Zemlja zdrava in ali zemeljska atmosfera ščiti zemljo in ljudi?

Kdo so tisti, ki zagovarjajo ubijanje?

Iščite volkove v ovčjem kožuhu navideznega kristjana! In našli boste antikrista, ki vam stopi naproti z Mojim imenom Kristus in vas vara in vodi v zmoto.

Od Mojega časa, ko sem bil Jezus iz Nazareta, pa do danes so vedno isti hinavci - samo v drugih zemeljskih telesih - ki so se zapisali demonskemu nasilju in satanu čutov, da bi s krščanskim plaščkom zapeljevali ljudi. Kdor se zapiše temi, ta tudi služi temi. Vedno znova bo pošiljala svoje v svet, da bi varala ljudi in jih vodila na krivo pot.

Mnogi narodi so kot čreda sledili človeškim pastirjem, ki so jih peljali v kaos. Toda celo v kaosu je upanje na dobro, na Novi čas, Kristusov čas.

Jaz Sem upanje, Jaz Sem resnica in življenje.

Svojim Sem v Duhu zelo blizu in po njih pripravljam Svoj prihod. To je vodilo in vodi do bojev. Kajti ta, ki je bil stoletja ogrnjen s plaščkom krščanstva in ga še nosi, ne preneha z njim zapeljevati kar tako.

Jaz, Kristus, sem življenje; ne uničujem. Poučujem, tako da tisti, ki zagledajo kačo, kačo prepoznajo in ji zdrobijo glavo. Na ta način razkrinkavam hinavce in jim pri tem dajem možnost, da sklonijo svojo glavo in da postanejo najmanjši med brati in sestrami.

Spoznajte: Zmagujem po ljudeh, ki so z Menoj in pripravljajo Novi čas. Ozaljšani z Mojo močjo se zdaj še borijo proti svojim lastnim napakam in slabostim in istočasno z močjo ljubezni proti hinavcem v krščanskem plaščku.

Boj v Meni in z Menoj je pravičen boj. Jaz, Kristus, hodim pred tistimi, ki se trudijo izpolnjevati Očetovo voljo. Zemlja bo očiščena in postala bo svetlejša, ker prihajam Jaz, Kristus Boga.

Bog ja, cerkev ne! Bog daje, cerkev vzame! Borislav Kosi, Slovenska Bistrica
    Profil Spletna stran
    Fredi
     junij 11 2008 20:42   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 03/25/08

Vidim, da me omenjaš, zato bom tud odgovoril ampak na kratko, ker nočem tolko lapat ko ovi lapež z Gabinim jezikom.

Da bo tebi in ostalim univerzalcem in predvsem ljudem, ki še jih ni zavedlo šimfanje duha iz Gabi jasno, povem:

Boli me patak za Gabi in duha, ki lapa antikrščanske bedarije

Me razumeš?
    To ni mržnja ampak mi je vseeno za Gabi in duha zablode iz njenih lap!

Kar sem do sedaj pisal o Gabi, nisem pisal v mržnji ampak sem osvetlil duha zla, ki širi mržnjo do vseh krščanskih izpovedi in na tak način lobira univerzalno življenje v svoje vrste ljudi, seveda, se morajo tud odreči prehranjevanja z mesom.
    V deželi, kjer Gabi živi in deluje, se je sama zelo osamila.
    Kolikor pišejo dojčlandarji o Gabi in njenih privržencih, so se osamili v solatare in kupujejo le še solate med seboj.
    Se pravi, poslujejo solatarsko le med privrženci solatarjev, kdor je član univerzalniga življenja bo prodal solato Gabiki in ostalim Gabinim solatarjem.

Zdaj pa razsvetljenje:

Kar sem kot Jezus iz Nazareta govoril farizejem in pismoukom ter njihovim privržencem, to velja tudi še danes (1989). Tako kot so Mene, Kristusa v Jezusu, obdolžili, da sem satanski, Me zasledovali in smešili, prav tako ravnajo teologi, navidezni poznavalci Svetega pisma in njihovi privrženci v današnjem času (1989) z Mojimi. Današnji pismouki in farizeji so ponovno mnogi cerkveni in delno tudi svetni oblastniki. Ker imajo svoje dogme in cerkvene zakone za merilo tega, kaj je kristjan, ne razumejo, kaj pomeni pravo krščanstvo.

Pa čudno to, da se ta duh glih na krščansko vero tak spravlja. Kak to?
    Ga boli patak za muslimankote al budiste?
    Mogoče res, ker muslimanom in budistom ni osrednji lik Jezus Kristus.
    Torej koga brezvezni duh napada?

Mnogi zastopniki cerkvene in svetne oblasti vodijo politiko in uporabljajo besedo “krščanski” v nekrščanske namene. Uporabljajo Moje ime, da bi poveličali svoje. Ljudstvu govorijo o evangeliju ljubezni, sami pa najmanj živijo po njem. Izdajajo marsikatere zakone, ki so v nasprotju z Božjim zakonom ter tako z nogami teptajo Najsvetejše, zakon ljubezni in življenja. Dovoljujejo, da se ubijajo živali. Uživajo meso v velikih količinah in pijejo žgane pijače. Mnogi od njih so soodgovorni za skrunjenje, izkoriščanje in zastrupljanje zemlje; mnogi, ki se imenujejo kristjani, se oborožujejo v vojne namene.

Ja, Gabi kiro ime te ti uporabljaš? Župniki ti gredo v nos, ko so po đungli lazli, da so razširjali evangelij? Kdo je dovolil prehranjevanje z živalmi? Naj čakamo goloroki, če se celi svet oborožuje, jih naj pričakamo z pesmico ljubimo vas, še vi nas ljubite tak kot mi vas?
    Ljubezen zmeraj zmaga, zato pa je evangelij ljubezni razširjen skoro celemu človeštvu na videlo in branje in seveda oznanjevanje.

Tako imenovani kristjani, ki so slepo predani svoji oblasti, se dajo izuriti v uporabi orožja, da bi potem, ko zadoni bojni klic, ubijali ljudi. Ker so slepi za večno resnico, ravnajo kot sužnji in delajo, kar jim je zapovedano. Omamljeni in opijanjeni od svojega nižjega jaza mnogi skrunijo velikega človeka Zemljo in posegajo v njeno zakonito potekanje. Tako motijo in uničujejo zemljino magnetno polje in njeno atmosfero. Vse to so satanski izrastki - nižji jaz ljudi, ki se imajo za kristjane.

Kdo te skruni velikega človeka zemljo? Si pijan? Satanski izrastek iz Gabi lap si ti laponja!

Zato se je satan čutov ogrnil s plaščkom “krščanstva”, da bi povzročal veliko zmedo, tako da vsak ne prepozna takoj, kaj je resnično krščansko. Kajti pravo krščansko življenje je življenje po Božjih zakonih, ki sem jih učil in živel kot Jezus iz Nazareta.

Ma v tren oka smo spoznali, da si zlo duh! Kak si te živel kot al nisi več, zmedenko zmešani.

Ker žena v zemeljski obleki, sonosilka božanske modrosti, o kateri sem že poročal, spet prinaša na ta svet k ljudem večne zakone in pot v večni zakon, mora – podobno kot Jaz in mnogi preroki - prenašati zasramovanje, posmeh, zaničevanje in obrekovanje. Kljub vsemu se bo večna resnica uveljavila in Kristus, povezan z božansko modrostjo, bo izšel kot zmagovalec.

Slaba reklama zate Gabi.
    Jezus Kristus je že zmagovalec in to direkcion z križa, njegova zmaga je zmaga vsem ljudem.

Iščite volkove v ovčjem kožuhu navideznega kristjana! In našli boste antikrista, ki vam stopi naproti z Mojim imenom Kristus in vas vara in vodi v zmoto.

Ve se kdo je kdo, paše ti Gabi toto krzno okrog šijeka, ful lepo zgledaš, sploh, ko odpreš srce.

Spoznajte: Zmagujem po ljudeh, ki so z Menoj in pripravljajo Novi čas. Ozaljšani z Mojo močjo se zdaj še borijo proti svojim lastnim napakam in slabostim in istočasno z močjo ljubezni proti hinavcem v krščanskem plaščku.

Kako lastno napako te ma človek, saj pa si prej govoril o Satanu? Logično, proti sebi pač ni dobro govorit.

Boj v Meni in z Menoj je pravičen boj. Jaz, Kristus, hodim pred tistimi, ki se trudijo izpolnjevati Očetovo voljo. Zemlja bo očiščena in postala bo svetlejša, ker prihajam Jaz, Kristus Boga.

Kakšen boj v tebi, kdo te ti si? Ti boš le dobo po tintari od pravega, ko pride pravi.

Ja tak je to.
    Še Elena White je dosti bolje govorila in vsaj dokazovala ljudem, da jo vodi duh, ko po 4 ure ni dihala pred pričami. Govorila je le o ljubezni na svojstven način.
    Verjamem, da, če bi se Elena in Gabi sedaj srečali, bi ji Gabi takoj skočila v oči, ker Elena je ipak dovolila prehranjevanje tud z mesom ampak po biblijsko. Velika razlika. In velika razlika, ker Elena ni propagirala reinkernacije.

Še bi vam lahko pisal ampak je vse skupaj brezveze.

Ljudje, če se zavedate, da niste po naključju rojeni, da mogoče kdo obstaja, ki vse ve in ki vse ljubi,
    si najprej nabavite biblijo, jo sami preberite in povprašajte o temah, ki vam niso doumljive, vernike, ki verujejo v vstajenje, na končno in dokončno sodbo zla v srcih ljudi.

Prosite in prejeli boste ljubezen.

Ljubi Bog je z vami, ki ljubite soljudi bilokatere veroizpovedi in vam ni v spotiko kako se sočlovek prehranjuje.
    Človek živiš le enkrat. Potrudi se, da zaživiš v ljubezni.
    Ljubi Bog ljubi tud tebe in ve zate.
    Lahko telefoniraš in v molitvi povej oprosti ljubi Bog, tud vem zate, ljubim te.
    Amen

Pozitivke
     junij 12 2008 23:56   
    Forum Admin
    Admin

Registriran: 08/28/02

Prispeval/a: hierhod dne četrtek, 12. junij 2008 @ 23:46 CEST
    Pozdravljen, MC!

V enem od svojih komentarjev omenjaš Hierhod & Co.
    Morda se ti zdim poln užitkov, kadar govorim o "mračnjaški" poslednji sodbi. Morda sem pred kakšnimi desetimi leti še mogel uživati v tem (čeprav s primesjo bojazni za svoje ljubljene osebe). Sedaj to ni tako. Dejansko si želim, da se apokalipsa nebi nikoli zgodila. Če pa se že bo, naj se zgodi čim kasneje, ko mene več ne bo. So trenutki, ko celo molim, da bi nam Bog prizanesel s tem in da bi našel kakšen drug način. Sem pa morda toliko "mazohističen", da si rečem, da mižal pa tudi ne bom, da bi ta "morebitna" stvarnost izginila.

Z velikim zanimanjem sem prebral tvojo mladostno izkušnjo z RKC. Da, nedeljske otroške matineje s Čebelico Majo so bile ravno v času druge nedeljske maše. Upam, da si k tej maši šel kljub vsemu sam od sebe, da bi bil všečen in da te k temu niso silili tvoji starši.

Še huje je bilo v času posta, priprave na Veliko noč. V kinih so marsikje vrteli risanke ravno v nedeljo ob treh popoldne, ko je bil v cerkvi Križev pot. Eni "tafanatični" so govorili, da to nalašč delajo komunisti.

Sicer je pa zaščitni znak nas katolikov, da nimamo vere. Morda smo tu na Pozitivkah pravi zmaji, a ko se vrnemo v "realnost", smo morda pravi "farovški mucki". Morda smo velespoštovani v očeh župnikov, kaplanov, škofov. Morda bi z veseljem sprejeli tudi kakšno priznanje iz roke kakšnega cerkvenega mogočnika. Morda smo zelo ugledni člani župnijskega sveta, tukaj pa si damo duška. Lahko, da smo zavrgli krilatico "Kristus da, Cerkev ne" in uporabljamo novo "Cerkev da, Kristus ne", samo da se lepo živi.

Morda nas imajo naši dušni pastirji za izgubljene ovčice in tekajo za nami misleč, ta fant je pa bil tako dober, škoda bi bilo, da ga svet uniči. (Seveda se bo to dogajalo le takrat, če smo spretno igrali "ponižnost", čeprav smo pred njimi tudi kaj pokritizirali).

Praviš, da ti orgle in njihova glasba niso všeč. Morda pa ti je všeč koralno petje, ker iz tvojih komentarjev sklepam, da si nekoliko asketsko usmerjen.

Moram reči, da mi je hudo, če si imel kot otrok izkušnjo Boga samo v neki klasični baročni cerkvi. To je zares bilo duhamorno.

Vsekakor je bila vzgoja katoliške mladine in otrok v času komunizma, premočno ideološko obarvana. Toda ta ugotovitev nas ne more kaj dosti potolažiti, ker vsak otrok je univerzalna nepopisana knjiga in vsak otrok si želi ljubezni in odkrivanja novih in novih čudovitih stvari.

Lep pozdrav!

hierhod

Fredi
     junij 13 2008 02:37   
    Forum Sonček
    Sonček

Pozdravljen hierhod

Te razumem v tvoji rahločutnosti in mogoče me tud razumeš, da komaj čakam na toto apokalipso, da se čimprej zaključi obdobje trpljenja in zaživi v miru ljubezni kjer si res ljubljen od ljubih.

Kdor ljubi ma vero v ljubezen.
    Vernik ni kriv za obnašanje teh, ko bi naj bli ko ovčice.
    Ve se, da se za duhovniški poklic odločajo tud posamezniki z razumom, ki vidijo v cerkvi zaščito pred siromaštvom in strah vzbujajočim svetom.
    Na žalost ti posamezniki nikdar niso sprejeli ljubezen v srce, ni jim ratalo, se niso v srcu ponižali, verjamejo in verujejo v mogočnost cerkve kot izključno vez kot, da je ljubi Bog privezan na cerkvo in ljudi duhovniškega poklica.
    Zmota v srcih ljudi.
    Obstajajo duhovniki, ki so se zavedali svoje majhnosti in sprejeli svoj poklic kot vabilo, da se na takšen način oddolžijo za usmiljenje, ki jim ga izkazuje ljubi Bog, da sploh živijo.
    Zavedali so se ljubezni v srcu, dojeli so, da ljubi Bog ljubi v srcu ljudi, vedo, da sebičnost ni ljubezen zato pomagajo soljudem iz srca.
    Po govoru in dejanjih spoznaš kakšen je človek v srcu.
    Tud nuna je srčna oseba, če je dojela svoje poslanstvo.
    Osebno mam zelo dobre iskušnje z nunami iz otroštva.

Ljubi Bog podeljuje iz usmiljenja vero ljubezen, verjami v ljubezen, le ljubezen te bo pripeljala v ljubezen.

Drži kot pribito.

Ve se kdo je zmaj, pred koncem bo ojačal svoje delovanje, da jih čimveč zavede.
    Tud preoblečen v ovčko bo deloval, poskušal bo imitirat ljubezen, to tak zgleda kot, da bi se zver predstavila za človeka. Hecno je za slišat in videt zablodo.

Rečeno je, po glasu me bodo prepoznali in hvala ljubi Bog, da poznam vaš glas ljubim vas.
    Ljubezen ljubi, sedaj v solzah ljubimo ampak tud te solze se bodo brisale z ljubeznijo.

Vzdrži in zadrži ljubezen. Ljubezen je vse kar maš. Ljubi Bog ljubi te.
    Ljubezen je zadnje upanje človeštva pred prihajajočo sodbo.
    Kljuko že drži navzdol, le vrata še odpre ljubi Bog in pogledali se bomo iz oči v srce kdo je borec.

Lep pozdrav soborcu za ljubezen in usmiljenje do vseh ljudi

Sonja Ličof
     junij 16 2008 20:25   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 02/05/06

K SPODNJEMU ODLOMKU ENEGA OD KOMENTARJEV NA TEM FORUMU

Kar sem do sedaj pisal o Gabi, nisem pisal v mržnji ampak sem osvetlil duha zla, ki širi mržnjo do vseh krščanskih izpovedi in na tak način lobira univerzalno življenje v svoje vrste ljudi, seveda, se morajo tud odreči prehranjevanja z mesom.
    V deželi, kjer Gabi živi in deluje, se je sama zelo osamila.
    Kolikor pišejo dojčlandarji o Gabi in njenih privržencih, so se osamili v solatare in kupujejo le še solate med seboj.
    Se pravi, poslujejo solatarsko le med privrženci solatarjev, kdor je član univerzalniga življenja bo prodal solato Gabiki in ostalim Gabinim solatarjem.

DODAJAM NASLEDNJE:

Kdor sledi Kristusu, tako da se vsak dan trudi živeti Božje zakone in Jezusov Govor na gori, ta ne bo nikoli osamljen, niti se ne bo osamil. Kristus ga namreč vodi v skupnost, kajti samo v skupnosti je resnična moč, s katero je mogoče razvijati pozitivno atmosfero za izgradnjo Kraljestva miru Jezusa, Kristusa, kjer nato ni več sebičnosti in usmerjenosti vase, temveč vedno večja povezanost med ljudmi, živalmi in vso naravo.

Samo z življenjem v skupnosti se namreč človek lahko nauči tolerance in razumevanja do sočloveka in samo tako lahko nato nosi v srcu prav vse ljudi, ne glede na to, kako živijo.

Niti prerokinja niti nihče od prakristjanov ni nikoli govoril o mržnji do katerekoli krščanske skupnosti. Vedno samo nagovarjajo tista mesta, kjer je mogoče dokazati in argumentirati, da njihov nauk in delovanje nasprotuje učenju Jezusa, Kristusa.

Prav tako nihče od nobenega človeka ne zahteva, da bi se moral odreči mesni prehrani, tako kot tudi za nikogar ni obvezno, da se odloči za prakristjanstvo. Vsak človek na tej zemlji ima namreč svobodno voljo, da živi tako kot hoče. Prakristjani pa se z veseljem odrečemo mesni prehrani, saj se zavedamo neizmernega trpljenja živali in si želimo, da bi se čim prej končalo.

Govorjenje ali pisanje brez dokazov in argumentov pa se nikoli ne izplača, kajti resnica prej ali slej vedno pride na dan.

Fredi
     junij 16 2008 22:52   
    Forum Sonček
    Sonček

Pozdravljena univerzalka

Kar na začetku te bom vprašal al si lahko sledilec Gabi, če nisi vegi?
    In, ker že omenjaš govor na gori,verjetno iz biblije, si ga preberi še malce naprej do Mt 6, 26 do konca kjer piše

Al niste vi več vredni kot one?

In sedaj?
    Je mogoče biblija ponareta, ker piše, da je človek več vreden kot ptice?
    Celotna biblija govori o ljubezni do človeka.
    Logično tud živali ljubi Bog ljubi ampak človek je v ospredju, ker ga je ljubi Bog ustvaril po svoji podobi.

Ves krščanski živelj opozarja na vas univerzalno življenje in Gabi iz katerih ust prihajajo besede zablode.
    Gabi se ima za prerokinjo, univerzalno življenje ste se sami poimenovali v prakristjani.

Čudno ampak Gabi govori besede, ki niti malo niso biblijske al ljubeče, govori tud o reinkarnaciji.

Govor o antikristu:

Ne pišem vam, ker bi ne poznali resnice,
    ampak prav zato, ker jo poznate in veste,
    da nobena laž ni iz resnice.

Celotna biblija je verodostojna in v njej ni reinkarnacije.
    Kristjani verjamemo kakor Pavel, da je Jezus zmagoslavno izšel z križa.

Vi univerzalci napadate Pavla zaradi mesa in smatrate njegov govor za ponaret.
    Gabin duh govori, da je zanj križ poraz, torej kdo vas poučuje iz Gabriele?

Vi učite samo tolerance do živali, lačnim v afriki pa bi davali vaše knjige.
    Zelo ste se osamili univerzalno življenje z Gabiko in resnica je kar pišejo dojčlandarji o vas, da poslujete le še med seboj. Nočete živil kupovat od kmeta, ki redi tud živali za zakol.
    Postali ste komuna vegijev, ki se prehranjuje in posluje izključno le še med seboj.

Nonstop napade vse krščanske vernike, ker vas nočejo priznat kot del krščanske skupnosti in Gabi za prerokinjo, med krščanskimi verniki veljate za antikrščansko skupnost, anti...

Vsak človek na tej zemlji ima namreč svobodno voljo, da živi tako kot hoče.
    Se strinjam, torej zakaj toliko napadate mesojedce in drugače misleče?

Ljubi Bog ljubi in pravi kristjan pozna njegov glas, ovce prepoznajo svojega pastirja po glasu,
    vemo kdo je pravi Učitelj.
    Za tujcem pa ne bodo šle, ampak bodo bežale pred njim, ker ne poznajo glasu tujcev.

Zelo tuje se sliši duh, ki govori iz Gabi.

Reši se in ponižaj v srcu, da ti bo ljubi Bog pomagal iz zaslepljenosti univerzalniga življenja.

Adijo

Sonja Ličof
     junij 17 2008 14:08   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 02/05/06

Od kmetov, ki redijo živali za zakol, prakristjani v Nemčiji kupujejo živali, da jih s tem rešijo pred zakolom. Videla sem že te rešene živali, ki so jih pripeljali v oazo miru. Takšno veselje in hvaležnost, kot so ga izražale, sem pri ljudeh redkokdaj doživela.

Sicer pa - nihče ni vreden več ali manj od drugih. Tako dolgo, dokler bomo ljudje razmišljali na tak način, bodo na svetu obstajale razlike in s tem tudi bogastvo in revščina.

Mi nismo sledilci Gabi, ampak sledilci Jezusa, Kristusa, kajti tudi Gabi sledi samo Kristusu. Še nikoli ni nihče nikomur na tem svetu gledal v lonec, kaj kuha in kaj je. To je stvar vsakega posameznika. Prav gotovo pa tistega, ki mu ni mar za trpljenje živali, tudi prakristjanstvo ne zanima, kajti le kdo bi hotel živeti dvojno življenje - eno govoriti in drugo delati.

Fredi
     junij 17 2008 16:25   
    Forum Sonček
    Sonček

Pozdravljena Sonja

Univerzalno življenje mogoče kupi kakšno živalco od kmetov, da jo rešijo zakola.
    Potem takem mate v dojčlandu pravi živalski vrt.
    Čestitke, saj to ni nič slabega, vredu se mi zdi reševat živali trpljenja ampak od koga pa kupujejo solato?
    Prebral sem v reviji, da solate in vse kar spada pod vegi živila kupuje univerzalno življenje le od kmetov, ki nimajo živali za zakol.
    Se pravi, potem takem, tud, če bi kmetu pocrkala vsa živina in dohodki zaradi živinoreje, bi ga univerzalno življenje pustilo, da še živinorejec crkava od lakote.
    V dojčlandu je univerzalno življenje prestoplo v komuno, univerzalci so kmetje z svojimi pridelki in prodajajo svoje pridelke svojim univerzalcem.
    Bio hrana baje sploh ni poceni. Tud knjigice je treba plačat. Res čudno, da duhovnost prodajate.
    Logika sam svoj bit, svoj gospodar na svoji zemlji.
    Zaključli ste se v krog vegijev, ni vstopa vsejedcem, le če se odreče mesa in sprejme Gabi nauk in njenga duha.
    Hvala za rože.

Človek je veliko več vreden od živali.
    To je tud Jezus Kristus povedal apostolom v bibliji.
    Ljubi Bog je upodobil človeka po svoji podobi.

Človek ni žival, obstaja razlika.
    Delitev bogastva je poglavje človeka, prste ma vmes Satan.
    Zato pa se je Satan prilepo na človeka, ker se da z človekom manipulirat v naivnosti.

Dokler boste univerzalci tak razmišljali in v isto skledo dajali človeka in žival ter govorili, da ni razlike in da bodo še naprej razlike v bogastvu in revščini zaradi tega, ste v zagati.
    To je tak povedano kot da bi te konj bincno in zmedeno izgovoriš zmrdano.

Vi univerzalci ste sledilci Gabi in njenga duha. Gabriela sledi svojemu duhu.
    Glih vi gledate lončke, da ja ni mesa v njem.

Ljudje trpimo že brez trpljenja živali.
    Univerzalci sploh niste zanimivi, ker poslušate le Gabi kasete in berete le Gabika knjige.

Gabrijela se je odrekla biblije in univerzalno življenje z njo.

Krščani se niso vas odrekli, ker nikoli niti niste bli krščanske vere. Krščanske vere ste se vi odrekli.

Krščani vas toplo vabijo v svojo sredo, da boste lahko biblijo prebirali in se vsaj iz biblije poučili kdo
    je duh, ki je zavzel Gabiko.

Živimo le eno življenje in le eno govorimo, da ljubimo sočloveka kakor samega sebe.

Mogoče nas pa vi res ljubite kot pse, ker mate živali tak radi.

Nimam pojma

Lep pozdrav zavzetim v padlem duhu

Gost: janez kr
     februar 27 2009 15:05   

pot srca in samo ta pot je prava....

ne rabaš citirat biblije ne korana,

živi in pusti živeti-vsak ima svojo pot in ta je za nega 100% prava...tudi Gabi

Fredi
     februar 27 2009 16:39   
    Forum Sonček
    Sonček

Pozdravljen in bravo

Živi in pusti drugim živet in prehranjevat in verovat kakor kogarkoli vodi duh v srcu.

Gabi naj veruje kakor veruje in veruj kakor veruješ.

Vseeno mi je kar delate le ljubite se med seboj.

Lep pozdrav

eckhart
     marec 05 2009 12:39   
    Forum Sonček
    Sonček

Registriran: 08/27/05

Povsem se strinjam z nekaterimi prejšnjimi komentarji na tem forumu, ko ugotavljajo, da je treba spoštovati in tolerirati vero in prepričanje drugega. Prav zato se mi zdi pomembno, da malce osvežimo dejstva o za nekatere "knjigi knjig" - bibliji, ki večinsko kažejo na njen nestrpen, totalitaren duh, predvsem v Mojzesovih knjigah stare zeveze. Zanimivo je pri tem, da je v isti knjigi kup citatov iz resničnega Božjega vrelca (Izaija, Jeremija, ......, večina nove zaveze), ki nasprotujejo Mojzesu in tudi nekaterim drugim prerokom pripisani demonski ideološki brozgi. Bog duhovnega podzemlja, ki so ga ustvarili, častili in ga še častijo predstavniki duhovniških kast (vsa čast izjemam), se je s pomočjo svojih častilcev klerikov vrinil med prvotna poročila o delovanju resničnih prerokov živega Boga, našega Stvarnika!

Izjem od čaščenja boga duhovnega podzemlja v kleriških vrstah, ki so v praksi udejanjali mistično notranjo zvezo z resničnim vseprežemajočim Velikim Duhom in bili zgled ljudem v svojem času, imamo resnici na ljubo kar precej, skoraj v vsaki generaciji katero. Naj naštejem nekatere: Origen, Hildegarda iz Bingna, Johannes Eckhart, Franček iz Assizija, Klara Asiška, Savonarola, Tereza Avilska, Janez od Križa, John Henry Newman, tudi naš Jurij Humar iz Primskovega je bil zanimiv tič. Torej ne mečem vse klerike, četudi niso bili tako do današnjega dneva prepoznavni, kot prej našteti, v isti koš. Je pa po mojem prepričanju res, da žal večina klerikov, hote ali nevede, časti duhovniško-bibličnega boga podzemlja in mu tudi služi v praksi. Če ne bi bilo tako, bi bila zgodovina duhovniške kaste in s tem človeštva drugačna, situacija na tem planetu pa bistveno boljša.

Za osvežitev nekaterih dejstev o bibliji:

Citati iz Biblije,
    ki kažejo, da je marsikaj v Bibliji v nasprotju s človekovimi pravicami, saj vzpodbujajo ljudi k zločinu in nasilju

V Gorenjskem glasu, 13. aprila 2007 je v članku pod naslovom Cvet svetopisemske znanosti v Sloveniji, med drugim bilo zapisano: »V Sloveniji so mariborski nadškof in tedanji predsednik Slovenske škofovske konference dr. Franc Kramberger v imenu katoliške cerkve, paroh Peran Bošković v imenu Srbske pravoslavne cerkve in škof mag. Geza Erniša v imenu Evangeličanske cerkve podpisali posebno listino, v katero so zapisali, da je Sveto pismo temeljni dokument naše duhovne in splošne kulture.«

V nadaljevanju navajam nekaj citatov iz Biblije in vsak ima svobodno voljo, da sam pri sebi razmisli ali je Biblija res temeljni dokument slovenske duhovne in splošne kulture ali pa je to knjiga, ki v zastrašujoči meri spričo hude kriminalne vsebine krši človeško dostojanstvo in bi jo morala država dati na indeks mladini nevarnih spisov.

Citati iz Biblije, za katere vse tri opisane cerkve še v 21. stoletju trdijo, da so božja beseda:

»Če imata mož ali žena v sebi vedežnega duha, morata umreti s kamenjanjem; njuna krvna krivda naj se zgrne nadnju.« (3. Mojzes 20, 27)

»Pelji preklinjevalca ven iz tabora in vsi, ki so ga slišali, naj mu polože svoje roke na glavo in vsa občina naj ga kamenja ...« (3. Mojzes 24, 14)

Kdor tako nasilno ravna s svojimi lastnimi verniki, kot je bilo dovoljeno takratni duhovščini, ta bo do drugovercev, ki bi lahko ogrozili njegov monopolni položaj, še bolj nepopustljivo strog. Tudi za to naj služi bog Biblije:

“Varuj se, da ne skleneš zveze s prebivalci dežele, v katero prideš; lahko bi ti postali past, če bi živeli v tvoji sredini! Temveč podrite njihove oltarje, razbijte spominske kamne in posekajte sveta drevesa.” (2. Mojzes 34, 12 isl.)

Pavel gre celo korak naprej, tako, da o drugovercih oz. pripadnikih drugačnih običajev piše:

“Polni so vsakršnih krivičnosti, hudobnosti, lakomnosti, zlobe ... Vedo, da tisti, ki delajo taka dela, zaslužijo smrt ... (Rimlj 1, 29 sl.)

V kasnejši svetovni misiji katoliške cerkve v Latinski Ameriki so portugalski in španski misionarji ta program udejanili, kar je, po ocenah strokovnjakov, Indijance stalo 10-20 milijonov življenj.

V 1. pismu Tesaloničanom Pavel podpihuje odklanjanje drugovercev, pa tudi antisemitizem Nove zaveze tako, da piše:

“Ti so Gospoda Jezusa in preroke umorili in nas pregnali in Bogu niso všeč in vsem ljudem so nasprotni ... Toda jeza je prišla nad njih in je prekipela že do vrha.” (1. Tes 2. 14 sl.)

To je postala duhovna podlaga za Luthrove pozive, da naj zažgejo sinagoge in judovske šole ... “ v čast Gospodu in kristjanstvu, da Bog vidi, da smo kristjani”

Na Luthra pa se je ponovno skliceval Hitler, ki je zato ustanovitelja evangeličansko-luteranske cerkve slavil kot “velikega moža”, ker “je Jude videl tako, kot jih mi začenjamo gledati šele danes”.

V duhovnem nasledstvu biblijskega antisemitizma je nato evangeličanski deželni škof Sasse spričo kristalne noči (Reichskristallnacht) hvalil oba, Luthra in Hitlera :

“10. novembra 1938, na Luthrov rojstni dan, v Nemčiji gorijo sinagoge. Nemški narod s tem krona ... od Boga blagoslovljeni boj “Führerja” za popolno osvoboditev našega naroda ...”.

Filozof Karl Jaspers je o Luthru zapisal: “Hitler je natančno izpeljal njegove proti Judom usmerjene pozive.”

Citirane pasaže iz Stare in Nove zaveze pa pri tem nikakor niso bile edina mesta, v katerih je moč najti ideologijo za dovoljen genocid nad drugoverci. Čeprav se ena glavnih zapovedi Mojzesovega dekaloga glasi: “Ne ubijaj!”, so pisci Biblije iz Boga naredili vojnega boga, ki neobzirno ukazuje osvajalne pohode ter poziva k morjenju in ubijanju, plenjenju in posiljevanju.

“...škodujte Madiancem in jih tepite” (4. Mojzes 25, 17)

je še najnedolžnejši primer. Bog, o katerem je tukaj govora,

“bo požrl njemu sovražne narode. Zdrobil jim bo kosti in jih uničil z mečem.” (4. Mojzes 24, 8)

Tudi v 2. Petrovem pismu najdemo pravo pravcato hujskanje proti drugovercem:

“So kakor brezumne živali, po naravi rojene za to, da jih lovijo in pobijajo, ... sramotni madeži so ..." (2. Pet 2, 12 sl.)

Od časa do časa je v Bibliji predajanje morilski sli, ki jo podtikajo Bogu:

“S krvjo prepojim svoje puščice, in moj meč naj žre meso, s krvjo ranjenih in ujetih, iz glav prepirljivih sovražnikov.” (5. Mojzes 32, 42)

Ko so po nalogu papeža Urbana II. leta 1095 križarji napadli Jeruzalem in do gležnjev bredli v krvi ubitih Saracenov, so se lahko sklicevali na biblijske nauke Stare in Nove zaveze.

Predpisi Ženevske konvencije spričo takih navodil delujejo kot odvečna humanitarna neumnost.

Serijo okrutnosti lahko poljubno nadaljujemo, npr. z naslednjimi citati:

“Samarija bo opustela, ker je neposlušna svojemu Bogu; naj padajo pod mečem, njihove majhne otroke naj uničijo, njihove noseče žene razparajo.” (Ozej 14, 1)

“Če kdo prešuštvuje z ženo svojega bližnjega, morata umreti oba, prešuštnik in prešuštnica ..." (3. Mojzes 20, 10)

“Če kdo leži pri moškemu kakor pri ženski, sta oba storila gnusobo; morata umreti oba.” (3. Mojzes 20,13)

“Če pa bi kdo predrzno ravnal in ne bi poslušal duhovnika, ki tam opravlja službo gospoda, tvojega boga ali sodnika, ta mora umreti; ...” (5. Mojzes 17, 12

“Ako ima kdo upornega in neposlušnega sina, ki ne posluša očetovega in materinega glasu in ju ne uboga, tudi ko ga kaznujeta, naj ga oče in mati primeta in peljeta k mestnim starešinam, k vratom kraja in naj rečeta starešinam mesta: 'Ta najin sin je uporen in neposlušen, ne posluša najinega glasu in je zapravljivec in pijanec. Naj ga vsi ljudje njegovega mesta kamenjajo, da umre ...' ” (5. Mojzes 21, 18 sl.)

Od časa do časa ima človek vtis, da je preroku, ki je človeštvu oznanil Deset zapovedi, ubijanje samo sebi namen in se celo opaja nad prelivanjem krvi med lastnim narodom. Kot kazen za ples okoli zlatega teleta naj bi zaukazal:

“Pripašite si vsak svoj meč okoli ledij, pojdite po taboru sem ter tja, od vrat do vrat, in vsak naj ubije tudi svojega brata, prijatelja in sorodnika!” Leviti so to storili, kot jim je rekel Mojzes in tisti dan je padlo izmed ljudstva 3000 mož. (2. Mojzes 32, 27 isl.)

In da nikomur ne bi prišlo na misel, da predpisov teh krvavih besedil in tam opisanih načinov obnašanja mogoče le ne bi smel vzeti tako resno, Biblija bralcu še enkrat zabiča:

“Vse, kar vam zapovedujem, tega se držite in vestno spolnjujte. Ničesar ne dodajte in ničesar ne jemljite stran!” (5. Mojzes 13,1)

Obe cerkvi tako učita vse do danes. Leta 1965 je najvišji gremij katoliške cerkve v obliki II. Vatikanskega koncila v svoji dogmatski konstituciji o Božjih razodetjih deklariral naslednje:

“Kar je razodel Bog, in se nahaja v Svetem pismu in je tu predloženo, je bilo napisano po navdihu Svetega Duha; kajti na temelju apostolske vere so za našo sveto mater, cerkev, knjige Stare kot tudi Nove zaveze v celoti z vsemi njihovimi deli kot svete in kanonske, ker so bile napisane z delovanjem Svetega Duha ... imajo Boga za avtorja in so kot take predane cerkvi. Za sestavljanje svetih knjig je Bog izbral ljudi, ki naj bi mu s svojimi lastnimi sposobnostmi in močmi služili, pri tem, da bi vse to in samo to, kar je on - delujoč v njih in po njih - hotel imeti zapisano, pisno izročili kot pravi avtorji. Ker torej vse, kar pravijo inspirirani avtorji ali hagiografi mora veljati kot beseda Svetega Duha, je spisom knjig treba priznati, da sigurno, zvesto in brez zmote učijo resnico, ki jo je Bog hotel imeti zapisano v svetih spisih zaradi naše odrešitve. Zato ‘je vsak spis’, navdihnjen od Boga, tudi koristen za pouk, za argumentiranje, za opomin in za vzgojo v pravičnosti, da bi bil božji človek pripravljen, in pripraven za vsako dobro delo. (2. Tim 3, 16-17 grš.)

V do danes veljavnem Katekizmu katoliške cerkve se temu primerno glasi:

“Stara zaveza je nepogrešljiv sestavni del Svetega pisma. Njene knjige je inspiriral Bog (krepko po podpis.) in ohranjajo trajno vrednost, saj Stara zaveza ni bila nikoli preklicana ... Kristjani spoštujejo Staro zavezo kot resnično Božjo besedo. Misel, da bi zavrnili Staro zavezo, ker jo je Nova razveljavila, je cerkev vedno odločno zavračala.” (121 in 123)

Ne gre torej za zgodovinska besedila iz davno preteklih časov; gre predvsem za predpise, ki so še danes veljavni in za praktike, ki so prikazane kot volja Boga, a štejejo med hud kriminal.

Po teh priporočilih se ravnajo še danes. Pred kratkim umrli hrvaški predsednik Franjo Tuđman se je tako v svoji knjigi Zmote zgodovinske resnice, ki je izšla 1989 leta, v opravičilo za genocid nad narodnostnimi manjšinami izrecno skliceval na Biblijo, ko je napisal:

“Zgodovino človeštva je vedno spremljal fenomen nasilja ... Genocid je naravni fenomen, je v skladu s človeško-socialno in mitološko-božansko naravo. Genocid ni samo dovoljen, temveč se ga priporoča. Nadalje je vsemogočni Jehova s svojimi lastnimi besedami genocid vedno priporočal takrat, kadar je koristen za preživetje in za na novo ustoličeno oblast kraljestva izvoljenega ljudstva ali za njegovo ohranitev kot tudi za širjenje svete vere.”

Kdor je v državi odgovoren za varstvo mladine in molče sprejme brutalna biblijska priporočila, je sokriv za ogrožanje duševnega in moralnega razvoja mladine, ki izhaja iz tega.

Več informacij o protiustavnih citatih v Bibliji si lahko preberete v članku na strani
    http://www.zrtve-cerkve.org/new_page_4.htm

Tanja Hoblaj

Bog ja, cerkev ne! Bog daje, cerkev vzame! Borislav Kosi, Slovenska Bistrica
    Profil Spletna stran
    Forum generiran v : 16,16 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor

Časovni okvir je CET. Ura je 07:31

Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste