Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Rekapitulacija-Transformacija-Energija
Rekapitulacija - veščina transformiranja energij osebne zgodovine

petek, 22. junij 2018 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Tala

Redno izvajanje rekapitulacije je bistvenega pomena za naše napredovanje. Poleg tega, da krepimo svoje telo z energijskimi tehnikami, sproščamo napetosti in zbiramo svojo energijo, je zelo pomembno tudi čiščenje naše preteklosti. Rekapitulacija nam omogoča globlji vpogled v sebe, širi naše zavedanje ter nas energijsko in čustveno osvobaja od določenih navezav.

Skozi življenje doživljamo različne izkušnje, ki nas zaznamujejo in tako oblikujejo našo osebnost, način delovanja, razmišljanja, čustvovanja. Ker smo s svojimi energijskimi nitmi povezani s temi izkušnjami (osebami, dogodki), vpliva potem to na naše življenje tukaj in zdaj. Temu bi lahko preprosto rekli, da vlečemo svojo preteklost za sabo. Če nimamo predelanih stvari iz preteklosti, nas obvladujejo stare rane, ki nam povzročajo težave na različnih področjih življenja. Naša življenjska energija je blokirana zaradi določenih travm, težkih izkušenj in posledično se potem to kaže tudi na zunaj, v konkretnih situacijah.

Pomen rekapitulacije
Rekapitulacija je v bistvu tehnika podoživljanja, s katero si povračamo izgubljeno energijo in širimo naše zavedanje o samemu sebi. Razlika med navadnim spominjanjem in podoživljanjem kot tehniko je v tem, da z rekapitulacijo lahko mi določeno blokado predelamo na večih nivojih; energijskem, čustvenem, mentalnem in fizičnem. Med tem ko nam navadno ukvarjanje s spomini in analiziranje le teh pomaga dojeti stvari bolj na mentalni ravni, ostali nivoji pa pri tem ostanejo nepredelani.

Med rekapitulacijo se dogaja IZRAVNAVA ENERGIJ. Izravnavajo se energije znotraj nas, prav tako pa tudi med nami in tistimi osebami, ki so bile z nami vpletene v določen dogodek. Izravnava energij nam pomaga ponovno priti do svoje čiste energije, saj s tem ko vračamo energijo, ki ni naša (to je tista energija, ki smo jo drugim vzeli preko različnih manipulacij) in se osvobajamo negativnih navezav, prihajamo vse bolj v stik s samim seboj. Z rekapitulacijo si ustvarimo prostor za novo energijo, prav tako pa se znotraj nas zgradi tudi most po katerem lahko dostopamo do svoje notranje tišine. V stanju notranje tišine, ki je nasprotno stanju umskega premlevanja, se lahko povežemo s svojim višjim vodstvom in dostopamo do različnih informacij, ki jih potrebujemo, višjih dimenzij, znanja, navodil in podobno.

Kako jo izvajamo?
Načinov je več. Najbolj osnovni je ta, da sedimo z zravnano hrbtenico, stopala imamo na tleh, dlani pa položimo na stegna, obrnjene navzgor. V misli si prikličemo določeno osebo ali dogodek, ki ga imamo namen predelovati. Ko smo pripravljeni, glavo premaknemo v desno. Iz desne proti levi vdihujemo, iz leve proti desni izdihujemo. Dihamo globoko skozi nos, obračanje glave pa je počasno. Dihanje in gibanje glave potekata kontinuirano. Izjemo naredimo v primeru, ko začutimo napetosti. Te napetosti se nam lahko odražajo kot fizične bolečine ali kot močni občutki. V tej fazi tehnike je priporočljivo te napetosti predihati. PREDIHAVANJE je pospešeno dihanje, s katerim si pomagamo, da lažje spustimo in sprostimo določene napetosti. Ko v neki točki pademo v proces podoživljanja, nam pridejo na površje močni občutki. To so po navadi tisti občutki, ki smo jih nekoč potlačili oziroma jih nismo bili sposobni sprocesirati. Shranili smo jih v našo podzavest in od tam so ti občutki, vzorci podtalno delovali na nas.

Z rekapitulacijo lahko v sebi prebudimo ogromno starih energij in spominov. Pomembno pa je, kaj potem s tem naredimo. SPUŠČANJE IN ODPUŠČANJE nam omogočita, da blokado, ki jo predelujemo, pripeljemo do konca. To pomeni, da zaključimo z določenimi navezavami, spustimo negativne občutke, se osvobodimo odvisnosti in karmične zaciklanosti. Prebijemo blokado, to pa nam potem prinese veliko olajšanja in novih moči za naprej.

Pri izvajanju rekapitulacije je NAMERA ključnega pomena. Če obvladamo zgolj formo veščine in ne delamo z namero, smo zgrešili samo bistvo veščine. Ko obračamo glavo, je ne obračamo samo z mišicami vratu, ampak z zaznavanjem energijskih linij, ki se nahajajo na področju pleksusa, tik pod prsnico. Smo budni, zavestni in ves čas pri sebi. Če se nam na začetku vsiljujejo druge misli in skrbi, lahko nekaj minut posvetimo temu, da z rekapitulacijo prečistimo ta mentalni balast. Pri rekapitulaciji se poskusimo čim bolj vživeti v dogodek ali situacijo, ki jo predelujemo. In se spomniti kar se da več podrobnosti. Vse to skupaj pa poskusimo začutiti. ZAČUTITI SEBE, svoje občutke, stanje.

Včasih kdo od začetnikov pravi, da ne čuti ničesar. In kaj lahko naredi v takšnem primeru. V resnici vedno nekaj čutimo – tudi če je to stanje niča, praznine ali podobnega. S kilometrino se naučimo prepoznavati še tako nenavadna stanja in transformirati energije, ki se nam dvignejo med izvajanjem veščine. Rekapitulacija postane čez čas celo človekova naravna potreba. Zato ker našemu energijskemu telesu v resnici zelo paše, da se ga redno čisti. Na nek način čez čas energijsko telo samo to od nas tudi zahteva. To lahko zaznamo kot nekakšen pritisk na nas, v smislu Daj, premakni se že! Pri izvajanju rekapitulacije si lahko pomagamo tako, da zavzamemo položaj za priklic našega dvojnika, energijskega telesa. Leva roka podpira tantien (središčna energijska točka, ki se pri ženskah nahaja v maternici, pri moških pa približno tri, štiri prste pod popkom). Desna dlan pa je v navpičnem položaju postavljena pred srčno čakro. Ta položaj nam pomaga, da imamo energijsko telo pri sebi, da smo povezani z njim in da ga lažje začutimo.

Težave s katerimi se srečuje začetnik
Med rekapitulacijo se lahko dogaja, da nas vleče v zaspanost. Po navadi je to odraz uporov in odporov do soočanja z našimi globinami. Ko se takšno stanje pojavi, ga lahko predihamo. S tem znova pridemo k sebi in se streznimo ter nadaljujemo s tehniko. NEDISCIPLINA je tudi eden izmed razlogov, zaradi katerega prihaja do tega, da oseba ne more prodreti globlje v ozaveščanje svoje preteklosti in zaradi tega počasi napreduje. Potrebno je spustiti tudi vsa pričakovanja po hitrih rezultatih, saj s tem blokiramo, da bi se dogajalo tisto za kar smo zreli v določenem trenutku. Ko imamo enkrat zastavljeno namero, potem samo dovolimo, da se dogaja. Ničesar ne izsiljujemo in smo zelo potrpežljivi do samega sebe. Rekapitulacija je TEHNIKA SOOČANJA, zato od nas zahteva veliko poguma in pripravljenosti, da presežemo svoje strahove in se soočimo z resnico.

Učinki rekapitulacije
Z rekapitulacijo dosežemo to, da starim dogodkom odvzamemo čustveni naboj in se tako osvobodimo, odvežemo od svoje preteklosti. V glavnem so občutki tisti, ki nas vežejo na določeno osebo ali situacijo. Z rekapitulacijo topimo svojo jezo, zamere, žalost, krivdo, vzorce nisem dovolj dober, ne znam, nočem, ne smem.
Vzporedno se dogaja tudi čiščenje uma, krepi se naša vez z namero ter prebuja se nam ZAVEST. Sposobni smo videti svoje napake, pogledati naše izkušnje še iz drugih zornih kotov, videti skrite motive drugih ljudi, prepoznati karmične vzorce, vezi s starši, partnerji, otroci, prijatelji, sodelavci. Več energije nam uspe zbrati in izravnati, bolj postajamo neodvisni in svetli.

Pripomočki in orodja
Obstaja orodje, ki si ga je zelo priporočljivo ustvarit, če smo namenjeni rekapitulirati svoje življenje. Naredimo si lahko zemljevid življenja oziroma popis vseh ljudi, ki smo jih kadarkoli srečali. Posebno pozornost namenimo tudi našim spolnim partnerjem, saj se v teh odnosih zaradi vzorcev po katerih delujemo, izgubi veliko energije.
Zaželjeno je delati tudi dnevno rekapitulacijo. Konec dneva, pred spanjem, da prečistimo vse tisto kar se nam je zgodilo čez dan.
Pisanje dnevnika je tudi en pripomoček, s pomočjo katerega lahko spremljamo svoje dogajanje, beležimo svoja spoznanja in tako sestavljamo svojo sliko o samemu sebi.

Da bi zaživeli svobodno, moramo najprej odvreči stara bremena.

Uspešno rekapituliranje!

Tala Bevk, Društvo za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Rekapitulacija-Transformacija-EnergijaDomov
Powered By GeekLog