Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Cudovit-Svet-Kriza-Gospodarska-Denar
Tok denarja - Kriza ne obstaja

ponedeljek, 7. oktober 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: radost

KAJ JE DENAR?
Velikokrat slišimo rek, da denar ni pomemben, vendar, ko pogledamo v življenja ljudi, vidimo, da porabijo 1/3 življenja za delo in zaslužek.

Pa poglejmo malo podrobneje v zgodovino ljudi in kaj je denar v današnjem času:

Dolgo, dolgo časa nazaj sta si dva naša prednika izmenjala 5 borovnic za 3 lešnike. To je bila izmenjava. Torej menjava energije za energijo. Ta menjava energije za energijo je imela veliko oblik, stvar za stvar, usluga za uslugo, stvar za uslugo ali obratno.

Zaradi večjega pretoka, je prišlo tukaj do vpeljave pojma “denarja”, saj na tak način, nekdo ni bil več prisiljen nujno narediti uslugo za uslugo istemu človeku,če je le ta ni potreboval, temveč mu je plačal v dogovorjenemu “sredstvu”, ki je v določenem prostoru in času veljalo za denar. Torej, je bil denar plačilo za stvar in uslugo, nakup energije dela ali stvari.

Ta oblika denarja velja še danes, menjale so se le oblike, zlatniki, papir, ime, a pojem denarja je obdržal svojo energijo, saj je na tak način vpeljal svobodo po enostranskih uslugah.

Posledično logično lahko sklepamo, da je denar le energija, ki smo jo zamenjali za denar. Torej “prodali smo stvar, uslugo, ali svoje delo.”

Energijo uporabljamo za življenje, za preživetje, za denar, za odnose, za družino, za izobraževanje, za zabavo, … za vse… in ta energija nam je vedno na voljo v neomejenih količinah, od nas pa je odvisno v kolikšni meri želimo posegati po njej.

ZAKAJ KRIZA NE OBSTAJA?
Kot smo ugotovili, da je energija tista, ki je osnova za vse, ki je neomejena, ki nam je na voljo vedno, ugotovimo, da enostavno krize nikoli ni bilo, je ni, in je nikoli ne bo, in to je dejstvo. Res, pa je, da v času sprememb vstopa v naša življenja strah, na katerega opozarjajo mediji, stranke, ljudje, domači, in tako naprej, kar lahko zavzame rasežnost epidemije, katera nas prestraši in ohromi in onesposobi, da bi še naprej posegali po energiji, kot omenjeno zgoraj, za menjavo uslug in stvari, za delo.

Posledica je, da zapremo tok sodelovanja, zmanjšujemo lastno aktivnost in paničarimo, začnemo “varčevati”, kar pomeni, da začnemo manj energije vlagati v odnose, v poslovne odnose, v delo, in iskreno, saj tudi ne moremo, če sedaj polovico dneva uporabljamo za zaskrbljenost, (ironično - tudi za zaskrbljenost rabimo energijo, in ta nas izčrpa enako, kot če bi polovico dneva delali).

Stojimo pred odločitvijo, ali bomo energijo uporabljali za zaskrbljenost, ali za odnose, za delo, za življenje.

Vsi, ki so v krizi, ki so v recesiji, ki so v pomanjkanju, pa so žal nasedli strahu in svojo energijo uporabljali za prestrašenost, zapirali so tok energije, “stiskali” pri napitninah natakarju, začeli vrčevati, se odpovedali kavici s prijateljico, vse samo zaradi prestrašenosti, vsi ki so v krizi so bili prestrašeni in sedaj živijo posledice prestrašenosti, “zapravljanja energije za prestrašenost” in “varčevanja” z energijo.

KAKO SE BOSTE ODLOČILI?
Boste naprej varčevali in zapirali tok energije? Ali jo boste ponovno začeli uporabljati za ideje, življenje, delo, prijateljstvo, darila, zabavo, zdravje, življenje? Odločitev je vaša.

Si želite odpreti tok energije, želite biti reka, skozi katero teče vse od denarja, do veselja, do zdravja, sreče, ali zaprta pipa iz katere le kaplja? Privoščite si nekaj, kar ste si že dolgo želeli, odprite energijo na ven, da jo lahko več prihaja k vam.

Živimo v čudovitem, svetu, kjer ni mogoče imeti vakuma, več energije boste dali ven, več jo bo priteklo nazaj. Večje izmenjave boste delali, več izmenjave bo prišlo nazaj, v obliki denarja, uslug, zdravja, odnosov, sreče, zadovoljstva. Manj, boste odprti, manj bo vsega, če pa boste čisto zaprli, pa boste žal umrli…

Gospo, ki me je klicala, zaradi denarja sem ji ponavljala: “..če želite imeti boljše finančno stanje, ne več stiskat, ne stiskat, nehajte zapirat, nehajte se bati, ne več zapravljati energije za strah, temveč za svoje najlepše sanje! Za svoje naj najljepše sanje!”

Če želite imeti, boste morali dajati, začnite dajati, dajte darilo svoji ženi, dajte napitnino taksistu, plačajte kavo kolegu, naredite uslugo zastonj, nasmehnite se neomejenemu viru energije, in ga začnite uporabljati.

Matejka Šmit


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Cudovit-Svet-Kriza-Gospodarska-DenarDomov
Powered By GeekLog